Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

ORACOL

ORACOL – o carte obiect, cu personalitate multipla

Comunicat de presa

   Vineri, 11 noiembrie, ora 20:00, Concept Jupiter gazduieste lansarea cartii si a audiobookului Oracol de Rucsandra Pop.

   Cartea asta e un bilet de calatorie pentru aventurieri, o invitatie la joaca pentru cei care nu se sfiesc sa practice acest sport la maturitate, un teren minat pentru inimi sensibile. E caietul de amintiri al unui text care si-a trait viata din plin. Cartea pleaca de la un text poetic al Rucsandrei Pop, care a fost montat ca one-woman-show de actrita Gratiela Badescu.

   Oracol este o carte obiect, care cuprinde poezii, istoria spectacolului, dar si colajele autoarei, biletele de dragoste stranse de la spectatori de-a lungul timpului si un loc de joaca pentru cititori, cu grafica realizata de artista Suzana Dan. Textele sunt in limba romana si engleza. Conceptul grafic ii apartine lui Alec Pop, iar ilustratia copertei a fost realizata de Greenmind Studio. Cartea are atasat un memory stick care contine un colaj cu filmari din spectacole si un audiobook, inregistrat atat in studio, cat si in varianta live.

   Rucsandra Pop, autor: “Cand aveam 30 de ani mi-am tatuat o gargarita pe picior ca sa fiu sigura ca nu-mi uit visele. Am visat mult la cartea asta. Cel mai mult la ea imi place tot. Si faptul ca e un produs Homemade Culture si este powered by friends. Intr-o lume tot mai automatizata si abrutizata, a face o carte framantata de mana si dospita la foc mic mi se pare un lux delicios. Cam asta e in mare povestea acestei carti. Teatru, dans, colaje, repere culturale, poze, elemente de de-constructie a unui spectacol, recuperare antropologica a trecutului apropiat, multa dragoste si antren. Tot restul e literatura.”

   Oracol este un produs Homemade Culture si Hydra Society. Hydra Society este un organism cultural cu mai multe capete, care promoveaza creatia contemporana, teatrul independent si spiritul colaborativ. Homemade Culture este o asociatie care care reuneste sub acelasi acoperis lorgean theatre si festivalul de cultura domestica HomeFest. Proiectul este finantat de Administratia Fondului National Cultural. Manageri poetici de proiect: Cristina Epure si Alina Chiciudean.

   Atentie: Acest comunicat de presa este un colaj, din minuscule fragmente din cartea Oracol. Daca acest colaj vi se pare interesant si vreti sa stiti mai multe, urmariti pagina de facebook a Oracolului  sau site-ul www.hydrasociety.com

Discutii pe Facebook
carturesti.ro
Post a Comment

You don't have permission to register