Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Otello opera Raftul cu idei cultura

Opera Nationala Bucuresti deschide stagiunea 2018-2019 cu premiera spectacolului Otello

   Opera Nationala Bucuresti deschide stagiunea 2018-2019 cu premiera spectacolului Otello de Giuseppe Verdi. Regia artistica, decorul si luminile poarta semnatura maestrului Giancarlo del Monaco, costumele sunt realizate de Stella del Monaco. Asistent de costume este Ricardo Coelho, iar asistent de regie Alex Nagy. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mihnea Ignat.

   Evenimentul va avea loc sâmbata, 29 septembrie 2018, si duminica, 30 septembrie 2018, începând cu orele 18:30.

   În cadrul premierei mondiale, care a avut loc în anul 1887 pe scena renumitei Scala din Milano, publicul a rechemat solistii în aplauze pe scena, nu mai putin de 20 de ori, ovationând: „VIVA Verdi!”.

   Creatia verdiana a reprezentat prin excelenta o împletire perfecta a artei dramatice cu muzica. De-a lungul secolelor, „Otello” s-a dovedit a fi o capodopera care s-a evidentiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci si prin trairile tulburatoare si puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

   Giancarlo del Monaco, fiul marelui tenor Mario del Monaco, s-a nascut la Lancenigo di Treviso pe data de 27 decembrie 1943. A pus în scena peste o suta de opere în teatre prestigioase din: Berlin, Buenos Aires, Barcelona, Madrid, Bologna, New York, Los Angeles, Washington, Milano, München, Napoli, Paris, Pechin, Roma, Stuttgart, Sevilla, Torino, Viena, Zürig etc. În 1991 realizeaza prima sa regie la Metropolitan Opera din New York. Dupa marele succes obtinut cu opera „La Fanciulla del West”(Fata din Vest), urmeaza numeroase lucrari la fel de importante: „Stiffelio”, „La Forza del destino” (Forta destinului, a carui punere în scena a fost premiata de Institutul American de Studii Verdiene), „Simon Boccanegra”.

   De asemenea a pus în scena importante productii precum, „Andrea Chenier”, „Francesca da Rimini” sau „Cavalleria Rusticana” si „Pagliacci”, la Opera Bastille din Paris. În perioada în care a fost Director General la Bonn, a fost numit consultant în cadrul Ministerului Culturii pentru lucrarile de reconstructie ale teatrelor de Opera din România.

   Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sau online, la http://tickets.operanb.ro .

Discutii pe Facebook
carturesti.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register