Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Alba ca zapada si cei sapte pitici - opera pentru copii

Opera Nationala Bucuresti dedica ziua de 1 IUNIE copiilor

   Opera Nationala Bucuresti dedica ziua de vineri – 1 iunie – copiilor si începe dimineata cu un spectacol de exceptie în foaier, de la ora 11:00: spectacolul Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia lui Andei Tabacaru. De la ora 17:00, pe scena mare a Operei Nationale Bucuresti va avea loc reprezentatia Alba ca zapada si cei sapte pitici, pe muzica lui Cornel Trailescu.

   Realizatorii spectacolului Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart, respectiv -Anda Tabacaru regie, Smaranda Morgovan conducere muzicala, Adriana Urmuzescu scenografie- invita micii spectatori într-un univers plin de culoare, fascinant, cu personaje pe care, cu siguranta, le vor îndragi. Muzica încântatoare a lui Mozart, melodiile pline de inspiratie îi vor însoti în aceasta poveste minunata-la pian Anatol Rogut, la flaut Nicoleta Amzulescu, la celesta Maria Paladi. Participarea corului de copii al Operei Nationale Bucuresti va aduce ineditul în desfasurarea actiunii, însotind permanent personajele operei – miscarea scenica Ileana Sora.

   Capodopera mozartiana a fost adaptata pentru copii, subiectul operei putând fi interpretat, datorita originalitatii sale si muzicii fermecatoare, ca un basm plin de învataminte în care se confrunta adevarul si minciuna, curajul si lasitatea, Întunericul si Lumina, prietenia si tradarea.

   Compozitorul spectacolului pentru copii Alba ca zapada si cei sapte pitici, Cornel Trailescu despre montarea de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Consider ca educatia muzicala si drumul muzical încep din copilarie, însa cu obligatia de a da copilului piesele pe care le agreeaza si le întelege. Asta presupune un limbaj special, atractiv. Cum se poate explica faptul ca basmele, cu lumea lor mirifica, exercita si astazi o forta de atractie irezistibila? Sa fie oare pentru ca întâmplarile si eroii lor reprezinta de fapt proiectii simbolice în fantastic ale unor nazuinte dintru-nceput ale umanitatii? Oricum, basmele traiesc, si nu numai pentru ca celor mici le place sa le asculte, ci si pentru ca celor mari le place sa le povesteasca. Ele ne vrajesc la fel, indiferent de vârsta.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
books-express.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register