Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Olarit si Constructii de Cob - o initiativa 27 de Ragazuri

Olarit si Constructii de Cob – o initiativa 27 de Ragazuri

  Ce poate omul face cu mana sa? Un vas, o strachina, o carafa, o casa! Raftul cu idei a fost la Atelierul de olarit si vorbaraie despre casele ecologice construite din cob, in gradina la Acuarela, organizat de 27 de Ragazuri

   Atelierul a fost sustinut de mesterul ceramist Mihai Sturza, pentru care „olaritul este un mod de exprimare. Vasele faurite de mainile mele reprezinta ceea ce sunt, ele poarta amprenta intregii mele fiinte.”

   In cadrul atelierului, dupa o scurta incursiune in istoria olaritului, a tehnicilor de olarit si a materialului care trebuie folosit, Mihai Sturza a oferit participantilor la workshop oportunitatea de a simti pe pielea lor, literalmente, sufletul lutului si cum acesta prinde viata la atingerile fiecaruia, fie ele pricepute sau mai putin pricepute.

   Bineinteles, copiii au fost cei mai curajosi, pentru ei joaca cu lutul fiind naturala, simpla, distractiva. Adultii, in schimb, au facut intai cunostiinta cu lutul, cu roata de olarit, cu tehnicile simple de modelare. Apoi, o data introducerile facute, a urmat placerea diverselor tentative de a modela recipienti si piese ceramice cat mai aproape de o forma conventionala.

   Peste toate, ideea workshop-ului nu a fot nicidecum una in care trebuia sa dai un examen in ale olaritului, ci aceea de a face cunostinta cu aceasta activitate artistica, in virtutea unui Ragaz pe care il meritam si trebuie sa ni-l oferim – si de a ne lasa fascinati de cum huma, lutul, pamantul de sub picioarele noastre, prinde forma pe care minte o imagineaza si mainile o descriu.

   Puteti gasi mai multe detalii despre Mihai Sturza si afla despre programele sale de instruire in arta olaritului de pe blog-ul artistului: http://mihaisturza.blogspot.ro/

olarit

Discutii pe Facebook
carturesti.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register