Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Ministrul Culturii in dialog cu directorii teatrelor independente si cu tinerii actori romani

Ministrul Culturii in dialog cu directorii teatrelor independente si cu tinerii actori romani

Comunicat de presa

   Ministrul Culturii, Corina Suteu, va participa la doua evenimente speciale din cadrul Festivalului National de Teatru Independent, pe 4 si 6 noiembrie, pentru a dezbate situatia sectorului cultural independent din Romania si sprijinul pe care il primesc tinerii actori din partea autoritatii centrale.

   Cum poate statul roman sa asigure, prin politici publice, legitimitate actorilor independenti si teatrelor care ii acompaniaza? Care este tipul de continut pe care sectorul teatral independent il reprezinta si il dezvolta? Cum pot fi protejate drepturile celor care nu fac parte din sistemul „oficial” al teatrelor din Romania, dar care propun si produc forme de creativitate relevante pentru publicul de azi? Cum poti oferi legitimitate si sustinere fara sa sugrumi libertatea de creatie prin supraregulare?

   Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care Corina Suteu va raspunde alaturi de partenerii sai de dialog din lumea teatrului independent. Cea de-a patra editie a Festivalului National de Teatru Independent (3-6 noiembrie) va fi marcata de un moment important: semnarea protocolului prin care ia fiinta Asociatia Teatrelor Independente din Romania. Evenimentul va avea loc pe 4 noiembrie, ora 15:00, la Godot Cafe-Teatru.

   In aceeasi zi de la ora 16:00 va avea loc o masa rotunda la care vor lua parte Ministrul Culturii, Corina Suteu, si semnatarii actelor de infiintare a asociatiei, directorii teatrelor independente din Bucuresti si din tara. Discutia se va axa pe situatia teatrului independent romanesc si va pune bazele primelor initiative guvernamentale de sustinere a acestui sector. Evenimentul va fi urmat de o conferinta de presa, in cadrul careia vor fi prezentate concluzille intalnirii.

   Pe 6 noiembrie, de la ora 13:00, Ministrul Culturii va participa la o noua intalnire cu tinerii actori romani, la Unteatru. Printre problemele luate in considerare aici este cea a criteriilor de valorizare si de salarizare a tinerilor actori. La aceasta discutie sunt invitati atat artistii independenti, cat si cei angajati in institutiile de stat. Participantii vor analiza efectele modificarilor adoptate de Guvernul Romaniei la legea institutiilor publice de spectacol si vor proiecta noi masuri de imbunatatire a statutului actorului in Romania.

Discutii pe Facebook
libris.ro
Comments
Post a Comment

You don't have permission to register