Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

documentar MARTORUL 217 - VIOLENTA raftul cu idei DIGI Life

MARTORUL 217 – VIOLENTA – un documentar social tulburator – DIGI Life

   Violenta domestica este extrem de prezenta în România, iar legea privind violenta domestica – Legea 217/2003 – nu se aplica în toate mediile si pentru toate victimele.

   „De ce nu se aplica legea?”, „De ce perpetuam acest model disfunctional de societate?”, „De ce acceptam o  <normalitate> gresita?”, „De ce suntem martori tacuti la o tema atât de raspândita?”…

   Documentarul MARTORUL 217 – VIOLENTA, difuzat în premiera nationala pe DIGI LIFE, în data de 28 octombrie 2018, la ora 21:00, cauta sa ofere raspunsuri la aceste întrebari.

   Violenta în familie a existat din totdeauna. Dar nu s-a discutat despre ea sau a fost acceptata ca fiind ceva normal. Agresiunile în familie nu sunt un mit, ele reprezinta o realitate cu care s-au întâlnit femeile aproape din totdeauna, în relatiile lor. Si pe care le-au acceptat, pentru ca nimeni nu le credea sau nu le ajuta în vreun fel. Când vine vorba de acest fenomen, între mediul rural si cel urban nu exista diferente notabile.

   Statistica ne arata ca 45% din actele de violenta se întâmpla în mediul urban, iar 1,2 milioane de românce sunt agresate fizic de partenerul lor de viata. Mai tulburator este ca aceleasi date confirma ca 2 românce sunt ucise saptamânal de catre iubitii violenti.

   Miturile si prejudecatile despre violenta în familie, învatate din copilarie, ne împiedica sa realizam faptul ca este un act cu o conotatie criminala, îndreptat împotriva unei persoane si care încalca dreptul sau fundamental la protectie si libertate. Astfel, s-a ajuns ca 7 din 10 cazuri sa fie neraportate.

   Documentarul MARTORUL 217 – VIOLENTA doreste identificarea si solutionarea acestor problemelor sociale cu care se confrunta România prin intervievarea victimelor, dar si a agresorilor si reprezentantilor institutiilor care lucreaza pentru combaterea acestui fenomen.

   Eliana Ligia Radulescu, victima: M-a apucat de par si cred ca de vreo zece ori m-a lovit cu capul de gresie.

   Ionel Iulian Dervis, agresor – condamnat pentru omor: Am îmbrâncit-o si în momentul în care am îmbrâncit-o aceasta s-a dezechilibrat, s-a lovit cu capul de sifonier, a cazut jos

   Elisabeta Caldarar, victima – condamnata pentru omor: I-am smuls ciocanul din mâna si i-am dat în nestire pâna în zece lovituri.

   Trailer oficial: 

   Documentarul MARTORUL 217 – VIOLENTA face parte dintr-o serie de opt documentare care abordeaza teme sensibile ale societatii românesti si care vor fi difuzate în curând pe Digi Life. Filmul documentar este o productie Oblique Media Film si Atic Pictures, regizat de Cristina Dobritoiu si Titi Radoaie, avându-i producatori pe Adela Vrînceanu Celebidachi, Titi Radoaie, Dan Iancau si Cristina Dobritoiu.

Discutii pe Facebook
nemira.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register