Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Mademoiselle Cantatrice

Mademoiselle Cantatrice

MADEMOISELLE CANTATRICE: momentul in care muzica lirica intalneste arta vizuala

Comunicat de presa

   Pentru primul sau turneu in Romania, spectacolul Mademoiselle Cantatrice va avea o reprezentatie pe terasa Institutului Francez din Bucuresti (bd. Dacia, nr. 77), in cadrul Noptii Institutelor Culturale, vineri 24 iunie, la ora 23.00. Organizat de catre Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania, in parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale, acest proiect va oferi publicului roman prilejul de a asista la un performance muzical si vizual/video spectaculos: o cantareata care se afla pe o structura in forma unei siluete feminine de patru metri intaltime, pe care este proiectata o serie de imagini sugestive.

   Proiectul, care a luat nastere in anul 2010 pe insula Réunion din oceanul Indian, este menit sa ilustreze exilul si sosirea emigrantilor indieni pe acest teritoriul francez, in cursul secolului al XIX-lea. Intr-adevar, povestea acestei migratii, in cadrul careia diaspora indiana s-a deplasat spre insula aflata sub autoritatea franceza pentru a se angaja in marile plantatii, ramane in continuare parte din memoria acestui loc. Sosirea lor a fost urmata de o asimilare culturala in randul societatii creole, insa traditiile acestora au fost pastrate de-a lungul anilor.

   Artistul plastic Lionel Lauret, originar din insula Réunion si creatorul proiectului, s-a inspirat din aceasta poveste cu o puternica incarcatura simbolica pentru a realiza, alaturi de stilistul Bidisha Samantaray, un performance in aer liber care evoca universul si faptele acelor vremuri. Astfel, solista de muzica clasica Laëticia Volcey, insotita de pianista Lauriane Righi, o va infatisa pe Mademoiselle Cantatrice in cadrul unui recital care cuprinde arii cunoscute de opera si muzici insulare.

   Spectacolul imbina mai multe domenii artistice pentru a conduce la o armonie perfecta intre interpretarea lirica si proiectia vizuala, pe baza unor cantece care abordeaza teme precum speranta, iubirea si pasiunea, dar si durerea si tradarea, printre care:

  • Ô Dieu Brahma extras din „Pescuitorii de perle” de Georges Bizet
  • Summertime extras din „Porgy si Bess” de George Gerschwin
  • Ah, je veux vivre extras din „Romeo si Julieta” de Charles Gounod
  • O mio babbino caro extras din „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini
  • Je veux le voir encore extras din „Jean de Nivelle” de Léo Delibès
  • Batarsité, in adaptarea efectuata de catre Laëtitia Volcey si Lauriane Righi dupa opera lui Danyel Waro
  • Sposa, son disprezzata extras din „Bajazet” d’Antonio Vivaldi
  • Ah mio cor extras din „Alcina” de Georg Friedrich Haëndel

   Turneul „Mademoiselle Cantatrice” in Romania va fi inaugurat in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, pe 18 iulie 2016, unde vor avea loc doua reprezentatii, la orele 22.00 si la 23.30. Pe 19 iunie spectacolul va fi prezentat la Cluj-Napoca, ca parte a proiectului Somes Delivery, iar pe 21 iunie va fi programat la Alba Iulia, in cadrul Sarbatorii Muzicii.

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Post a Comment

You don't have permission to register