Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Kyra Kyralina

Kyra Kyralina – de mâine în peste 35 de cinematografe din România

   Castel Film va lansa vineri, 5 septembrie, cea mai recenta ecranizare a nuvelei lui Panait Istrati, Kyra Kyralina.

   Kyra Kyralina va rula în peste 35 de cinematografe din 21 de orase: Bucuresti, Cluj, Ploiesti, Braila, Constanta, Brasov, Tulcea, Arad, Oradea, Craiova, Tg Jiu, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Botosani, Medias, Vaslui, Pitesti, Satu Mare, Tg Mures, Piatra Neamt si Iasi.

   În primul week-end, Kyra Kyralina va avea proiectii speciale în cadrul Festivalului Filmul de Piatra de la Piatra Neamt, sâmbata 6 septembrie la ora 21:30 (la Cinema Dacia) dar si la Odobesti (Casa de Cultura- vineri, sâmbata si duminica, ora 16:00), Adjud (Casa de Cultura – vineri, ora 19:30) si Focsani (Ansamblul Folcloric Tara Vrancei – fostul Cinema Balada – sâmbata si duminica, ora 19:00)

   Filmul, în regia lui Dan Pita, spune povestea unei frumoase si misterioase femei care, alaturi de mama ei, ajunge sa îsi vânda farmecele barbatilor.

   Ecranizarea, care are o aura orientala, aduce pe marile ecrane atmosfera magica întâlnita în 1001 nopti.

  Din distributie fac parte: Iulia Cirstea, Iulia Dumitru, Stefan Iancu, Corneliu Ulici, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu, Ovidiu Niculescu.

   Imaginea a fost realizata de Dan Alexandru, muzica Adrian Enescu costumele sunt semnate de Oana Paunescu.

   Personalitate marcanta a cinematografiei românesti si a Generatiei 70, Dan Pita a impus o stilistica originala înca de la debutul sau (scurtmetrajul Viata în roz, 1970). Alaturi de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc si Alexandru Tatos, Dan Pita a fost un adept al minimalismului si neorealismului, linie preluata apoi de regizorii Noului Val Românesc. Concurs (1982), Faleze de nisip (1983) sau segmentele Nunta de piatra (1972) si Duhul aurului (1974) sunt doar câteva dintre filmele care l-au consacrat. În 1986, Pas în doi primeste Ursul de Argint la Festivalul International de la Berlin, iar 6 ani mai târziu Hotel de lux câstiga Leul de Argint la prestigiosul Festival de Film de la Venetia.

   Iulia Cistea este unul dintre cele mai apreciate top modele din America. Ea a devenit imaginea celor mai cunoscute branduri printre care Armani (campania Bagutta), Gianfranco Ferre Jeans, Agatha Ruiz de la Prada, Pepe Jeans (campania Andy Warhol), Pull and Bear, Mango, L’Oreal sau Garnier si a realizat numeroase pictoriale pentru Vogue, Elle, Marie Claire, Shopping Report. A colaborat cu nume mari din lumea modei precum Kenneth Willardt, Txema Yeste sau Alexei Hay. Remarcata imediat în strainatate, Iulia se bucura de succes în afara României. Rolul Kyralinei reprezinta primul rol amplu în cinema, dupa aparitia în thrillerul american Werewolf: The Beast Among Us (2012).

   Actrita a Teatrului Masca, Iulia Dumitru a excelat în piesele carageliene si nu numai prin farmec si umor. Prin gesturi delicate, dar ferme, Iulia combina perfect acel sarm al vremurilor de odinioara cu iesirile isterice caracteristice personajelor interpretate. Dupa un scurt rol secundar în Amintiri din Epoca de Aur1(omnibusul produs de Cristian Mungiu), Iulia Dumitru revine în forta pe ecrane în pasionantul si controversatul rol al Kyrei.

   Castel Film este cel mai important studio de productie din România. Multe dintre filmele turnate aici s-au bucurat de succes de box office la nivel mondial. Cel mai cunoscut ramâne Cold Mountain.

   Printre partenerii si clientii Castel Film se numara celebrele case de produc?ie americane: Paramount, Miramax, Focus Features, Sony Pictures sau HBO. Printre lungmetrajele realizate de Castel Film, amintim de Le Concertsi Train de Vie (Radu Mihaileanu), Nunta muta (Hora?iu Malaele)

   Kyra Kyralina este o productie Castel Film realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Societatii Române de Televiziune, cu participarea  BV McCann Erickson, Raiffesen Bank România, Timisoreana.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register