Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Karamazovii (Tabloul 7)

Karamazovii (Tabloul 7) – spectacol cu intrare libera la Teatrul Nottara!

Comunicat de presă: Karamazovii (Tabloul 7) – spectacol cu intrare liberă la Teatrul Nottara!

Împărtășind o mare pasiune pentru Dostoievski, Horia Lovinescu și Dan Micu au concretizat această admirație într-un scenariu care aducea pentru prima oară pe scenele teatrului românesc unul dintre cele mai intense și profunde momente din romanul Frații Karamazov: Marele Inchizitor.

   Punându-l în centru pe Ivan, autorii piesei au realizat o dramă de idei, o interogare filozofică a vieții și a morții, a binelui și a răului.

Alexandru Mâzgăreanu s-a întors la piesa scrisă de directorul Teatrului Nottara de atunci, oprindu-se la Tabloul 7, la dialogul dintre Ivan și Alioșa, și la monologul Marelui Inchizitor.

   În spectacolul tânărului regizor Alexandru Mâzgăreanu, subiectul este esențializat și centrat pe discuția bine-rău, pe care regizorul o consideră relevantă și pentru epoca actuală. În distribuție îi vom regăsi pe Alexandru Repan (Ivan, în montarea din 1981, Marele Inchizitor în 2017), Rareș Andrici (Alioșa) și Șerban Gomoi (Ivan), ambii actori proaspăt angajați în Teatrul Nottara.

   Spectacolul va avea loc pe 18 mai, ora 19:00, în Sala Horia Lovinescu, iar la final publicul este invitat să rămână pentru o dezbatere despre perioada de aur a teatrului românesc.

Discutii pe Facebook
libris.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register