Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Hamlet Laboratorul de arta

Hamlet si noi, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa piesa lui W. Shakespeare

   Laboratorul de Arta prezinta joi, 25 ianuarie orele 19.00, în incinta Centrului European Cultural si de Tineret pentru U.N.E.S.C.O. “Nicolae Balcescu” primul spectacol din seria a doua – “Hamlet si noi”, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa piesa lui W. Shakespeare

   Invitam iubitorii de teatru joi, 25 ianuarie, în incinta Centrului European Cultural si de Tineret pentru U.N.E.S.C.O. “Nicolae Balcescu” la primul spectacol din acest an – “Hamlet si noi”, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa piesa lui W. Shakespeare.

   Spectacolul este un manifest pentru arta si cultura si expune evolutia personajelor lui Shakespeare, oglinda actuala pentru societatea de astazi.

   În luna ianuarie are loc primul spectacol din acest an – “Hamlet si noi” – un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa celebra piesa a lui W. Shakespeare. Sensibila actrita Antoaneta Cojocaru îsi pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului si arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o maniera contemporana marile teme existentiale dezbatute în opera lui Shakespeare: dragostea, relatia cu autoritatea, familia, moartea, renasterea.

   Un Hamlet cu trairi intense si diverse, ce salasluieste fara îndoiala în sufletul fiecaruia dintre noi, indiferent de vârsta, statut social, pasiuni si interese.

   22 de actori – de la actori cu experienta implicati în fenomenul teatral actual, la cei mai valorosi studenti la UNATC, cât si profesionisti din alte domenii de activitate – îsi pun în “Hamlet si noi”, harul în slujba teatrului, “al carui rost dintru începuturi si pâna acum, a fost si este sa îi tina lumii oglinda în fata.” (W. Shakespeare).

   Evolutia fiecarui personaj în parte, de la începutul spectacolului si pâna la final, se transmite din spatiul numit conventional “scena”, în cealalta parte – a publicului, sub forma unei legaturi emotionale puternice, având ca subiect marile teme întâlnite la Shakespeare: iubire, tradarea, moartea, renasterea.

   Proiectul se bucura de participarea extraordinara a actorului Adrian Ciobanu, un nume mare în generatia actorilor de astazi, cu o vasta experienta în spate, recunoscut îndeosebi pentru talent, arta corporala si daruirea cu care intra în straiele fiecarui personaj interpretat.

   Începem aceasta noua serie de spectacole “Hamlet si noi” cu prima reprezentatie, joi, orele 19.00, în incinta Centrului European Cultural si de Tineret pentru U.N.E.S.C.O. “Nicolae Balcescu” (Str. 11 Iunie, nr. 41, Sector 4, Bucuresti). Costul unui bilet este de 20 RON. Biletele se gasesc pe https://www.iabilet.ro/bilete-hamlet-si-noi-31871/ sau în seara spectacolului, pe baza de rezervare în prealabil la numarul 0735190605/adresa tatiana@laboratoruldearta.ro.

  ”Antoaneta Cojocaru a creat spectacolul „Hamlet si noi“, în care spectatorul simte ca joaca pe parcursul celor trei ore, ca este unul dintre „noi“, ca nu exista un „ei“, ca nu are cum sa se sustraga lumii care se desfasoara în el, nu doar în fata lui. E un spectacol ametitor în care ai sentimentul ca fiecare este fiecare. De fapt, Antoaneta te pune în scena pe tine, spectatorule, ba nu, n-am zis bine fiindca tu esti actor, nu spectator. Si nu te-ntreaba, dar nici nu te forteaza, ci-ti deschide-n fata o scena ca un templu în care întâi intri si apoi îti dai seama ca ai intrat. Acest spectacol este dincolo de „îmi place“, de „nu-mi place“, acest spectacol te primeste în el fara sa te forteze, fara sa te invite explicit. Nu te cheama, pur si simplu ti se ofera. Iar tu intri, traiesti si te transformi din „eu“ în „noi“, întelegând cu inima, nu cu mintea cum se transforma lumea cu un om, doi, trei, treizeci, trei sute, trei mii, treizeci de mii, trei sute de mii, milioane….”.

 Ana Barton (scriitor)

   “Hamlet si noi” este un spectacol-laborator nascut din sensibilitatea extraordinara a actritei Antoaneta Cojocaru. Laboratorul acesta si-a propus sa fie o punte între trecut si viitor, trecând prin prezentul nostru atât de tulbure. O pledoarie pentru frumos.”Hamlet si noi ” a adus pe aceeasi scena douazeci si doi de actori (unii consacrati, ca Adrian Ciobanu, altii înca studentii, ba chiar si unii voluntari din societatea civila). E o adaptare a profunzimii lui Shakespeare la instrumentele complexe, la zi, ale artei spectacolului. E o minune ca toti acesti oameni au ramas împreuna, oferind din timpul lor unui proiect care s-a nascut doar din energia lor. E o minune, dar era o minune necesara. Acest Hamlet e un spectacol vast, cu proiectii video complexe, un spectacol în care muzica are rolul ei, iar coregrafiile sunt cu totul aparte. Un Hamlet fragil. Ca o vraja.” Andrei Craciun (Scriitor)

   “Mereu am sperat într-o lume mai buna si în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume noua, este cel mai aproape de aceste nazuinte. Cred cu tarie ca trebuie sa sadim ceva în societate, în special când nu ne este comod sa o facem. Si mai cred ca arta trebuie pretuita în societatea contemporana la valoarea ei: inestimabila. Multumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”. Antoaneta Cojocaru.

   Laboratorul de Arta este o organizatie non-guvernamentala tânara care are ca scop promovarea initiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzica, pictura, fotografie, literatura, film, design si alte arii artistice conexe, precum si crearea de experiente profunde de educare prin arta. Ne dorim sa cream un mediu în care oamenii sa se poata exprima prin arta într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge catre consum imediat.

Laboratorul de Arta HamletUn proiect Laboratorul de Arta, initiat cu sprijinul Ministerul Culturii.

Multumiri speciale lui Alexandru Oprean, Alexandru Darie si Mobexpert.

Discutii pe Facebook
books-express.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register