Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

GREAT SNAKE SE INTOARCE!

GREAT SNAKE SE INTOARCE!

GREAT SNAKE SE INTOARCE!

Comunicat de presa

   Pe 7 august la ora 19:00 in Journey, Great Snake recidiveaza cu un nou numar si cu un grup ecletic de artisti si influente.

   Evenimentul va prilejui si o discutie pe tema mesajului social in banda desenata, alaturi de jurnalistul Michael Bird si editorii Great Snake, Andrei Cotrut si Claudiu Revnic.

   Great Snake s-a lansat in print anul trecut, dupa 3 numere in format digital in care si-a atras un public fidel si o imagine inedita in comunitatea de banda desenata din Romania. Primul print run s-a epuizat dupa aparitii la mai multe festivaluri din tara, printre care Street Delivery si Festivalul de Film Horror de la Biertan.

   Anul acesta Great Snake se aventureaza international. Dupa ce a fost prezent la cel mai mare festival de ilustratii si banda desenata alternativa din Europa, Crack Fumetti din Roma, colectivul Great Snake se va intoarce in Italia pentru Festivalul International de Banda Desenata din Treviso.

GREAT SNAKE SE INTOARCE!

Stand-ul Great Snake de la Festivalul Crack Fumetti din Roma

   Great Snake are sub umbrela o revista antologie de BD, o editura independenta si un colectiv international de artisti. Fiecare numar porneste de la un concept curatoriat de catre un invitat ce nu apartine efectiv domeniului de banda desenata, fie ca e vorba de un jurnalist, artist conceptual sau sociolog.

   Numarul 5 al revistei exploreaza tema evadarii, elaborata de Harald Lange, activist, lider al celui mai mare squat din Oslo si veteran al scenei norvegiene de punk. Cele 5 povesti folosesc conceptul pentru a explora o gama larga de teme si situatii: evadarea prin intimitate, rasismul, misoginismul sau identitatea digitala.

   Great Snake este un produs special in mediul de banda desenata din Romania prin diversitatea stilistica din revista, tematica cu un subtrat de critica sociala si culturala si dorinta de coerenta conceptuala. La numarul 5 au colaborat artisti si scenaristi din 5 tari: Romania, Bulgaria, Germania, Norvegia si Marea Britanie.

GREAT SNAKE SE INTOARCE!

Ilustratie de Diana Naneva

  La acest numar au contribuit: Nele Bronner (artist), Diana Naneva (artist), Andrei Cotrut (artist), Radu Pop (artist), Laura Comanescu (scenarist), Dan Michiu (artist), Michael Bird (scenarist), Claudiu Revnic (scenarist).

GREAT SNAKE SE INTOARCE!

Ilustratie Andrei Cotrut

    Pentru mai multe informatii va invitam pe: www.greatsnake.geeknet.ro

Programul evenimentului:

17:00 – Panel: Mesaj Social in Banda Desenata: Intre comentariu si evadare. Discutie cu editorii Great Snake Andrei Cotrut si Claudiu Revnic si jurnalistul Michael Bird.

19:00 – Lansare Great Snake # 5

20:00 – Concert: Michiu si Fierbinteanu

Discutii pe Facebook
nemira.ro
Post a Comment

You don't have permission to register