Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

VINCERO Luciano Pavarotti - Povestea unei vieti - Opera Nationala Bucuresti

Gala Extraordinara – VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti – pe scena Operei Nationale Bucuresti

   Luciano Pavarotti este artistul care a transformat Opera într-un fenomen mondial, facând frumusetea fara seaman a interpretarilor sale sa devina cunoscuta si celor care n-o descoperisera înca. Au trecut zece ani de la disparitia sa, iar marea lume a Operei s-a oprit o clipa în loc pentru a comemora viata si cariera inegalabila a celui mai iubit tenor al secolului trecut, printr-un eveniment grandios, desfasurat pe Arena di Verona, în data de 6 septembrie 2017.

   La numai o luna de la acest stralucitor omagiu, ale carui ecouri au ajuns în întreaga lume, spectatorii din România vor avea ocazia de a asista la o replica a marelui spectacol comemorativ din Italia: Gala Extraordinara VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti, la Bucuresti.

   Primaria Sectorului 5 a Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural si de Tineret Stefan Iordache, în colaborare cu Opera Nationala Bucuresti, alaturi de Fundatia Luciano Pavarotti, invita publicul la o întâlnire cu momente din cariera muzicala si din viata artistului de geniu Luciano Pavarotti, în cadrul Galei Extraordinare VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti, care va avea loc pe 5 octombrie, începând cu ora 18.30.

   Portile Operei se vor deschide publicului din 4 octombrie, la ora 12:00, cu o conferinta de presa si prin vernisarea unei expozitii, care cuprinde câteva dintre obiectele personale care au însotit pregatirea artistului si calatoriile sale, iar în seara de 5 octombrie, începând cu ora 18.30, Gala Extraordinara va aseza în cuvinte, filmari inedite si muzica interpretata de tinerii solisti pregatiti sau premiati de Fundatia Luciano Pavarotti, povestea unei vieti traite curajos si a unei cariere de geniu.

   Invitatii speciali ai evenimentului sunt sase tineri solisti de opera pregatiti de Fundatia Luciano Pavarotti, sopranele Claudia Sasso si Laura Macrì, mezzosoprana Francesca Sartorato, tenorii Ivan Ayon Rivas si Stefano Tanzillo si baritonul Stefano Marchisio, alaturi de tenorul Operei Nationale Bucuresti, Alin Stoica, acompaniati de pianistul Paolo Andreoli si de Orchestra Operei Nationale Bucuresti. Solistii vor interpreta arii de opera care au reprezentat de-a lungul timpului principalele etape ale carierei inegalabilului Luciano Pavarotti, precum La donna è mobile, Una furtiva lagrima, Che gelida manina, Bella figlia dell’amore, E lucean le stelle, Voglio vivere così, Medley di canzoni napoletane, Miss Sarajevo e Buongiorno a te.

   Miercuri, 4 octombrie, la ora 12:00, în Foaierul Operei Nationale Bucuresti va avea loc conferinta de presa a Galei Extraordinare VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti remarcabile unde vor fi prezenti Nicoletta Mantovani Pavarotti, Primarul Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti, Daniel Florea, Directorul artistic al evenimentului Sabino Lenoci, Coordonatorul artistic muzical al Operei Nationale Bucuresti, Marcello Mottadelli, alaturi de invitatii speciali ai serii împreuna cu tenorul Operei Nationale Bucuresti, Alin Stoica si pianistul Paolo Andreoli.

   De asemenea, la Gala Extraordinara VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti vor asista sotia tenorului, Nicoletta Mantovani Pavarotti, Primarul Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti, Daniel Florea, Directorul Artistic al evenimentului, Sabino Lenoci, alaturi de înalte oficialitati ale tarii noastre.

Discutii pe Facebook
nemira.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register