Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Frumoasa din Padurea Adormita Raftul cu idei balet ONB

‘ Frumoasa din Padurea Adormita ‘, spectacol de balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 13 aprilie 2019, începand cu ora 18:30 spectacolul de balet Frumoasa din Padurea Adormita de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia si coregrafia poarta semnatura lui Vasily Medvedev si Stanislav Fečo, decorul, costumele si light design-ul sunt realizate de Pavol Juras. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

(Imagine si montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Coregrafii Vasily Medvedev si Stanislav Fečo promit publicului o experienta unica precum însisi declara: „Este o onoare sa montam spectacolul Frumoasa din Padurea Adormita alaturi de corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti, un tribut adus marelui coregraf Marius Petipa cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nasterea artistului.

   Geniul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski reda cu finete celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine si rau. Dupa traversarea a trei secole, acest spectacol de balet înca starneste curiozitatea audientei de toate varstele. Întrucat am crescut cu acest titlu legendar si am evoluat într-un numar considerabil de productii ale spectacolului Frumoasa din Padurea Adormita, am încercat sa conservam cele mai semnificative traditii din patrimoniul baletului clasic si, alaturi de un scenariu inedit si costume de poveste, sa oferim o emotie de neuitat audientei.”

   Aducerea în zilele noastre a unor povesti cu semnificatii atemporale a devenit o tentatie irezistibila pentru coregrafii din întreaga lume, Frumoasa din Padurea Adormita a cunoscut în ultimele decenii atat regandiri semnificative ale libretului, cat si ale vocabularului coregrafic. Cateva dintre variantele moderne au aruncat o lumina noua asupra povestii cat si uneori a muzicii. Transpusa în filme de lungmetraj, spectacole de papusi, musical-uri sau desene animate, povestea Frumoasei din Padurea Adormita continua sa fascineze generatiile de copii si bunci.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00). Urmatoarea reprezentatie va avea loc joi, 6 iunie 2019, începand cu ora 18:30.

Discutii pe Facebook

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register