Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Raftul cu idei Aida Verdi Opera Nationala Bucuresti

Francesco Anile si Ala Cheptini, invitati pe scena Operei Nationale Bucuresti în AIDA lui Verdi

   Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 4 aprilie  2019, începand cu ora 18:30 spectacolul Aida de Giuseppe Verdi. Regia poarta semnatura lui Plamen Kartalov, scenografia a fost realizata de catre Viorica Petrovici, iar coregrafia de catre Francisc Valkay. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Adrian Morar – invitat.

(Imagine: Ana Constantinescu/Opera Nationala Bucuresti ; Montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Spectacolul Aida de Giuseppe Verdi, pus în scena la Opera Nationala Bucuresti de catre regizorul bulgar Plamen Kartalov, aduce în fata publicului o poveste de dragoste exotica într-un mod spectaculos, demn de marile montari de opera traditionale. Plamen Kartalov si scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reusit sa recreeze pe scena cadre de inspiratie istorica, sa reproduca aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece actiunea operei lui Giuseppe Verdi.

   Spectacolul nu isi propune numai sa prezinte spectatorilor tablouri cu încarcatura istorica, ci si sa le înfatiseze o poveste tragica de iubire în care tema principala este dragostea, sub toate formele ei, de la cea dintre un barbat si o femeie la dragostea de patrie, respectul si iubirea fata de parinti. temele secundare sunt sacrificiul din iubire, respectul fata de lege si stat, conditia umilitoare a celor înfranti si aroganta învingatorilor, invidia si gelozia ca motoare principale pentru actiunile personajului negativ, printesa egipteana amneris.

   Productia de pe scena Operei Nationale Bucuresti slujeste din toate punctele de vedere, prin regie, scenografie si coregrafie, stilul romantic de spectacol de opera, cu eroi pusi în situatii dramatice, cu abundenta de culoare si efecte de lumina, foloseste teatralitatea acestui stil si poate de aceea ramane autentic si verosimil la mai bine de douazeci de ani de la premiera.

   Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sau online, la http://tickets.operanb.ro .

Discutii pe Facebook

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register