Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Foto-concert OZMA

Foto-concert OZMA

Foto-concert OZMA

Comunicat de presa

PRIMUL RAZBOI MONDIAL ABORDAT PRIN PRISMA MUZICALA SI FOTOGRAFICA in cadrul foto-concertului „Pe urmele Frontului din Balcani”

   Organizat de catre Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez din Romania, cu suportul financiar al programului Mission du Centenaire, trupa OZMA propune publicului roman un spectacol inedit, care scufunda spectatorul in mijlocul Primului Razboi Mondial. Bazat pe un repertoriu muzical original si insotit de o selectie de fotografii din arhive, foto-concertul va fi gazduit de catre Green Hours jazz-café, joi 15 septembrie 2016, la ora 21.00.

   In premiera, trupa OZMA abordeaza Marele Razboi prin intermediul difuzarii a 400 de imagini care retraseaza evenimentele de pe frontul din Franta si Balcani si le prezinta publicului intr-un limbaj actual. Bazandu-se pe 11 secvente muzicale, combinate cu proiectarea simultana a unor fotografii de epoca, reprezentand fiecare o diferita tema legata de perioada 1914-1918, foto-concertul transmite publicului un demers artistic exigent, care imbina la perfectie muzica si istoria.

   Acest spectacol ofera o ocazie unica, intr-un cadru artistic, de a se proiecta pe frontul din Balcani, cuprins intre Grecia, Macedonia, Serbia, Romania si Moldova, si de a redescoperi fatetele mai putin cunoscute ale un razboi care a marcat in mod ireversibil destinul continentului european. Prin prisma unor fotografii expresive, educative si emotionante, publicul este confruntat cu realitatea acelor vremuri si traieste o experienta emotionala cu totul inedita.

   Evenimentul multimedia, care a fost prezentat anul trecut in cadrul Festivalului din Avignon, se bazeaza pe imagini extrase din arhivele Centrului Imaginii din regiunea Lorena, Arhivele departamentale ale regiunii Vosges, Arhivele departamentale ale regiunii Saône si Loire, precum si din Arhivele departamentale ale Teritoriilor din Belfort, si a fost imbunatatit cu doua serii de fotografii despre Frontul de Rasarit al Primului Razboi Mondial.

   OZMA este o trupa franceza de jazz, formata din cinci tineri muzicieni, care interpreteaza o muzica eclectica si creativa mostenita din diferitele sfere muzicale ale membrilor. Jazz-ul trupei OZMA rimeaza cu energia si deschiderea, transmise prin libertatea oferita de stilul swing si prin eficacitatea rock-ului. Originalitatea muzicii ii va captiva atat pe melomani si pe amatorii de istorie, cat si pe publicul mai putin cunoscator.

   Intrarea la eveniment este libera.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post a Comment

You don't have permission to register