Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

FNTi4

FNTi4 – perspective imbucuratoare pentru sectorul cultural independent din Romania

Comunicat de presa

   Cea de-a patra editie a Festivalului National de Teatru Independent s-a incheiat duminica, 6 noiembrie si a inregistrat reusite notabile pentru sectorul cultural independent. Importanta evenimentului a fost demonstrata si in acest an de publicul numeros, prezent in salile de spectacol in fiecare zi de festival. Infiintarea Asociatiei Teatrelor Independente din Romania si initierea unui dialog cu Ministerul Culturii au reprezentat premiere istorice pentru acest sector, oferind perspective imbucuratoare pentru teatrul independent.

   Vineri, 4 noiembrie, in prezenta Ministrului Culturii, Corina Suteu, directorii teatrelor independente din Bucuresti si din tara s-au intalnit pentru a dezbate, pentru prima data la acest nivel, conditiile sectorului cultural independent. In cadrul evenimentului a fost semnat protocolul de infiintare a Asociatiei Teatrelor Independente din Romania, forma juridica de solidarizare a companiilor de teatru independent din intreaga tara. Acesta initiativa isi propune sa contribuie la crearea unui context favorabil dezvoltarii acestui sector cultural, prin crearea unui ansamblu unitar de resurse si implementarea unei strategii de sustinere si promovare a artistilor independenti.

   ,,Anul acesta, nu ne-am propus sa promovam numai spectacolele incluse in program, ci si o filozofie de unitate intre creatori si public, intr-un context de libertate de exprimare artistica totala. Succesul il datoram publicului, caruia ii multumim pentru faptul ca, prin prezenta constanta la spectacole, a sustinut financiar continuitatea evenimentului, organizat anul acesta, pentru prima data, din resursele proprii ale organizatorilor.’’ George Remes, directorul FNTi

Discutii pe Facebook
libris.ro
Post a Comment

You don't have permission to register