Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Festivalul FanMOVIE

Festivalul FanMOVIE 18 – 20 septembrie

Comunicat de presa

Festivalul FanMOVIE, organizat de copii pentru copii in perioada 18 – 20 septembrie 2015

   FanMOVIE este un festival de film cu si despre carti ecranizate, recomandat cinefililor si cititorilor care au pana in 18 ani. Vom proiecta 5 filme si vom discuta despre 5 carti selectate de copii pentru copii. Intrarea va fi libera! Incurajam schimbul de carti si de idei, asadar toti copiii care vor sa participe la festival sunt rugati sa vina insotiti de cartea lor preferata pe care sa o schimbe la eveniment cu o alta carte pe care si-o doresc.

   ”Prin FanMOVIE vrem sa aratam ca putem personaliza orice! La festival am incercat sa alegem filme dintre cele mai inedite. Dupa ce am rugat toti membrii grupului, care sunt in jur de 15, sa voteze cinci filme, am obtinut o lista care, speram noi, va va capta toata atentia, prin insasi diversitatea sa. Pe langa vizionarea filmelor si discutii, vom avea un alt eveniment inedit, si anume un schimb de carti (unde insistam sa aduceti, daca nu cartea preferata, macar una pe care ati vrea s-o citeasca si altii), care este ocazia perfecta sa socializam si sa impartasim impresii dupa film. Totusi, daca nu va atrage ideea socializarii (intelegem foarte bine introvertitii!), trebuie sa va faca cu ochiul cartile date cu drag si, evident, prajiturile.” Daria Anghel, 14 ani

   Festivalul FanMOVIE este sprijinit de Asociatia CSR Mindset si este organizat de Ambasadorii FANBOOK, copii cu varste intre 12 si 14 ani care fac parte dintr-un club de lectura si care si-au dorit sa creeze un cadru si un mediu confortabil in care sa poata analiza si dezbate carti si filme pentru varstele lor. Acesta este unul dintre evenimentele multiculturale pentru copii pe care Asociatia CSR Mindset le organizeaza in afara scolilor (librarii, biblioteci, muzee, cinematografe).

   ”Ceea ce imi place cel mai mult la FanMOVIE este faptul ca ne apartine, este al nostru, al tuturor. S-a nascut din ideile si dorintele noastre de a imbina lectura si cinematografia si astfel ne reprezinta.” Ana Caragui, 14 ani

   Proiectiile vor fi urmate de discutii initiate si moderate de copiii organizatori, alaturi de Ileana Birsan, critic de film.

Programul Festivalului:

Paper Towns

vineri, 18 septembrie 2015, ora 19:00

Cinemateca Union

Invitat special bloggerul Laura Caltea

___________________________________

To Kill A Mockingbird

sambata, 19 septembrie 2015. ora 14:30

Cinema Muzeul Taranului

Invitat special Bogdan Alexandru Stanescu, Coordonatorul Colectiei “Biblioteca Polirom”

____________________________________

Persepolis

sambata, 19 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Taranului (gradina)

____________________________________

Morometii

duminica, 20 septembrie 2015, ora 14:30

Cinema Muzeul Taranului

Cu invitati speciali surpriza

____________________________________

Sense and Sensibility

duminica, 20 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Taranului (gradina)

____________________________________

Organizatori: Ambasadori Fanbook si Asociatia CSR Mindset

Parteneri principali: Humanitas, Hyperliteratura, Muzeul Taranului

Sponsor: Ion Mos

Parteneri media: Agentia de carte, Editura Arthur, Bookuria.info, Cartepedia, Carti cu suflet, Goodread.ro, Gokid.ro, Asociatia Macondo, BOOKiseala, filme-carti.ro, Blog de parinti, Raftul cu IDEI, Societatesicultura.ro, Serial Readers.

Prajituri oferite de MONArte

CSR Mindset este o organizatie dedicata proiectelor de responsabilitate sociala in educatie, social si mediu. De asemenea este initiatorul si organizatorul clubului de lectura Fanbook, desfasurat lunar in Bucuresti, Cluj, Sibiu, Brasov si adresat copiilor intre 10 si 16 ani.

www.csrmindset.ro

Discutii pe Facebook
Post a Comment

You don't have permission to register