Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Festivalul de Film Francez

Festivalul de Film Francez: o saptamana inedita pentru cinefili

Festivalul de Film Francez: o saptamana inedita pentru cinefili

Comunicat de presa

   A 19-a editie a Festivalului de Film Francez se desfasoara in perioada 26 octombrie – 8 noiembrie in 8 orase din tara, incluzand o «saptamana» inedita in colaborare cu Cahiers du Cinéma, una dintre cele mai celebre reviste de critica de film. Nu vor lipsi nici sectiunile obisnuite ale editiilor anterioare: Panorama si Competitia Tineri Regizori, precum si evenimentele speciale: Noptile Albe ale Thrilerului Francez si Ziua de Aur.

   Selectia celor sase filme ale sectiunii Semaine de Cahiers isi propune o introspectie in ”Filmul Noir” sau ”Thriler”, film caracterizat printr-o atmosfera de anxietate si intriga politista, dar si o parcurgere a istoriei cinematografiei franceze. Proiectiile selectate sunt: Alphaville de Jean-Luc Godard (anii ’60), L’Étrangleur de Paul Vecchiali (anii ’70), Vivement dimanche! de François Truffaut (anii’80), J’ai pas sommeil de Claire Denis, La Cérémonie de Claude Chabrol (anii ‘90) si La Chambre bleue de Mathieu Amalric (2014). Acestea acopera ultima jumatate de secol a cinematografiei franceze, subliniind un gen arhetipal preferat de catre unii dintre cei mai mari regizori si imbogatit din unicul lor univers creativ.

   In cadrul Competitiei prezentam sapte premiere ale tinerilor regizori francezi, in prezenta unora dintre acestia. Publicul are posibilitatea de a vota castigatorul la categoria Premiului publicului, iar proiectia va fi distribuita ulterior in cinematografele din Romania.

   In cadrul sectiunii Panorama aveti ocazia de a descoperi sau a redescoperi filmele emblematice ale cinematografiei franceze contemporane, filme cu succes atat la public cat si din partea criticilor si cu premii prestigioase in festivalurile din lumea intreaga din 2015.

   Editia 2015 a Festivalului aduce un omagiu regizoarei de origine belgiana Chantal Anne Akerman, binecunoscuta publicului pentru filmele feminine si feministe. Filmul selectat, Nebunia Almayer (2011), cu Stanislas Merher, Aurora Marion si Marc Berbe in rolurile principale, este o adaptare a romanului cu acelasi nume de Joseph Conrad si are 4 nominalizari la Magritte Award.

   In data de 1 noiembrie, Festivalul de Film Francez Bucuresti in parteneriat cu Les Films de Cannes à Bucarest prezinta Ziua de Aur, eveniment dedicat celor mai bune productii din cinematografia internationala in 2015.

   Toate filmele sunt in versiunea lor originala si au subtitrare in limba romana.

_______________________________________________________________

Program si detalii filme: http://issuu.com/ifbucarest/docs/fff_2015

Organizatori: Ambasada Frantei in Romania si Institul Francez din Romania

Co-organizatori: Alianta Franceza din Brasov, Centrul Cultural Reduta, Alianta Franceza din Constanta, Cityplex Mall Constanta, Centrul Cultural Francofon din Buzau, Libraria Habitus Sibiu

Cu sprijinul: Cahiers du cinéma si MasterPrint

Pentru informatii suplimentare:

fff@institutfrancais.ro

+40.743.126.247

Discutii pe Facebook
libris.ro
Post a Comment

You don't have permission to register