Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

FEST-FDR2015

FEST-FDR2015 isi da intalnire cu Timisoara

 Comunicat de presa

  Doua zile! Atat a mai ramas pana cand FEST, a doua parte a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Romanesti, aflat la editia cu numarul 20, transforma din nou Timisoara intr-o uriasa lume a spectacolului.

   Si pentru ca vorbim despre Spectacol in toate formele sale, FEST incepe si se termina… AFARA, adica in strada. Modulul Outdoor va deschide anul acesta cea de-a doua etapa a FEST-FDR, eveniment sustinut de Primaria si Consiliul Local al Municipiului Timisoara, cu un spectacol-eveniment: Livada de visini, o calatorie fabuloasa si plina de imaginatie prin lumea lui Cehov. Spectatorii, dar si trecatorii de pe str. Marasesti sau din zona centrala a Timisoarei, vor putea viziona acest spectacol premiat la marile festivaluri din Europa si Asia duminica, 7 iunie si luni, 8 iunie, de la ora 22.00, in parcarea din fata Hotelului Timisoara.

FEST-FDR2015

Livada de visini

   Sectiunea OUTDOOR continua intr-o cu totul alta nota: un autobus vechi, doi acrobati pe sarma, efecte speciale, muzica si… o poveste despre iubire, despre intalniri si despartiri, o pledoarie prin si pentru imaginatie ca purtator a tot ceea ce este uman in fiecare dintre noi. Miercuri, 10 iunie si joi, 11 iunie, de la ora 22.00, in Piata Victoriei, FEST va da intalnire cu FUNAMBUS, un spectacol… funambulesc, la propriu si la figurat, prezentat de actorii / acrobatii / muzicienii companiei franceze de teatru Underclouds si de autobusul lor.

FEST-FDR2015

FUNAMBUS

   Cel de-al treilea spectacol de strada al FEST-FDR invitat de Teatrul National continua o poveste inceputa anul trecut. Zburatorii vor umple din nou cerul deasupra Pietei Victoria din Timisoara. Dupa succesul nebun de anul trecut, cand peste 6.000 de timisoreni au urmarit povestea aeriana a lui Alice in Tara Minunilor, spaniolii de la Grupo Puja! vor zbura din nou la Timisoara, de aceasta data in… K@OSMOS. Teatrul National din Timisoara, organizatorul FEST-FDR, ofera publicului doua reprezentatii ale fabulosilor zburatori de la Grupo Puja: vineri, 12 iunie si sambata, 13 iunie, de la ora 22.00, in Piata Victoriei.

FEST-FDR2015

K@OSMOS

   Teatrul National sparge toate barierele dintre strada si teatru. Astfel, Spectacole de extrema diversitate construiesc saptamana FEST:

– instalatii la confluenta dintre teatru si artele vizuale: Medio Monte, marti, 9 iunie, ora 19.00, Sala Mare

FEST-FDR2015

Medio Monte

– stand-up comedy: Cireada de pe tort, miercuri, 10 iunie, ora 19.00, Sala 2

– comedie romaneasca: Pai… despre ce vorbim noi aici, domnule? dupa „Morometii”, cu Marcel Iures si George Mihaita, joi, 11 iunie, de la ora 19.00, Sala Mare si Prostii sub clar de luna de Teodor Mazilu, un spectacol-vedeta al Nationalului timisorean programat sambata, 13 iunie, ora 20.00, Sala Mare

– teatru de expresie hip-hop, un gen inedit in Romania: Dreamscape al canadienilor de la South Coast Repertory Theatre, vineri, 12 iunie, ora 19.00, Sala 2

– teatru de avangarda: Sfantul din Sfantul Gheorghe de Peca Stefan, sambata 13 iunie, ora 17.00, Sala 2

FEST-FDR2015

Sfantul din Sfantu Gheorghe

   Toata aceasta gama de spectacole, atat de diferite, se reunesc sub semnul dinamismului, al energiei si fanteziei. FEST-FDR2015 este un pas inainte in viata Timisoarei.

   Biletele se mai gasesc la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic), zilnic intre orele 11.00-19.00 sau online pe www.tntimisoara.com

   Accesul la spectacolele OUTDOOR este liber.

Discutii pe Facebook
Post a Comment

You don't have permission to register