Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

EXPOZITIA UN VIS LOCUIT/ UN REVE HABITE

EXPOZITIA UN VIS LOCUIT/ UN REVE HABITE LA MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMANIEI

Comunicat de presa: EXPOZITIA UN VIS LOCUIT/ UN REVE HABITE LA MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMANIEI

   Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), Delegatia generala Valonia-Bruxelles la Bucuresti si Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere organizeaza expozitia de arta grafica Un vis locuit/Un reve habite, deschisa pentru public in perioada 29 septembrie 2017 – 28 ianuarie 2018, in salile Kretzulescu, in cadrul Programului de cooperare intre Valonia-Bruxelles si Romania.

   Expozitia Un vis locuit/ Un reve habite are ca tema arhitectura. „Uneori miza politica, prin aceea ca structureaza spatiul, alteori purtatoare a unei viziuni economice si ecologice, arhitectura apare ca o forta de reconstruire a oraselor, fie ca este vorba de Bruxelles sau Bucuresti” (Eric Poppe, Delegat general Valonia-Bruxelles la Bucuresti).

   Selectia cuprinde lucrari de grafica realizate de sapte artisti belgieni francofoni, intre care Pol Bury, Francois Schuiten, Luc Van Malderen. Operele de arta expuse invita la armonizarea si ordonarea haosului, mijlocind totodata o calatorie stranie printre visurile artistilor, inspirati de „constructia” si „de-constructia” din si prin arhitectura. Aceste imagini, care deseori se imprima in memoria colectiva, au dat nastere unor serii de gravuri legate nu atat de ilustrarea unei teme, cat mai ales de explorarea unui motiv sau a unei idei.

   Colaborarea Muzeului National de Arta al Romaniei cu institutiile culturale din Valonia-Bruxelles a prilejuit, din 2002 si pana acum, intalnirea cu mai multe expozitii inedite. Printre partenerii constanti se numara si Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere. Institutie muzeala de referinta in domeniul graficii moderne si contemporane, acesta detine peste 12.000 de lucrari create de aproximativ 1340 de artisti belgieni si straini.

Curatori:

Dominique Durinckx, Custodele colectiilor Centrului Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere;

Catherine De Braekeleer, Directoarea Centrului Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere;

Veronique Blondel, Responsabila conservarii colectiilor Centrului Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere.

Expozitia este deschisa intre 29 septembrie 2017 si 28 ianuarie 2018.

Muzeul National de Arta al Romaniei, Salile Kretzulescu

Program de vizitare: miercuri – duminica, 11.00 – 19.00 (pana in 30 septembrie) / 10.00 – 18.00 (octombrie – ianuarie)

Bilet de intrare: 10 lei; Gratuit: prima miercuri din fiecare luna.

Discutii pe Facebook
books-express.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register