Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Evenimentul Englishes la Institutul Francez

Evenimentul Englishes la Institutul Francez

UTILIZAREA LIMBII ENGLEZE LA NIVEL GLOBAL INTRA IN DEZBATERE in cadrul evenimentului „Englishes”, gazduit de catre Institutul Francez

Comunicat de presa

   Proiectul Englishes al artistei olandeze Nicole van Harskamp, organizat de Asociatia Salonul de proiecte Bucuresti, in parteneriat cu Institutul Francez din Romania si cu sprijinul Fundatiei Mondriaan, al Ambasadei Olandei in Romania si Bucharest AirBucharest AiR Bucharest AiR va avea loc sambata 13 februarie 2016, incepand cu ora 14.30 la sala Elvire Popesco, pe bulevardul Dacia, numarul 77.

   Stabilita la Amsterdam, artista Nicoline van Harskamp, care este de asemenea profesoara la Sandberg Institute, si-a concentrat lucrarile recente asupra utilizarii limbii engleze de catre vorbitorii non-nativi din lumea intreaga, incercand sa imagineze care ar putea fi proprietatile estetice ale unei viitoare limbi globale.

   Evenimentul se va articula in jurul unor proiectii de filme din seria „Englishes”, precum si a peliculei „Portrait of an Englishes Collector”, prezentata in premiera. Unde anume apar fisurile dintre universalitate si localitate, dintre dislocare si adaptabilitate? Ce rol joaca factorul lingvistic in formarea unor noi sisteme de clasa si cum pot fi acestea din urma scurtcircuitate? Nicoline van Harskamp creeaza situatii ce favorizeaza diverse „experimente cu limbajul”, bazandu-se pe o ingenioasa intrepatrundere intre realitate si fictiune.

   Proiectia filmelor va fi completata de comentarii ale artistei si discutii cu publicul si va fi urmata de o sesiune de prezentari va largi spectrul problemelor enuntate in cadrul filmelor. Reputatul lingvist britanic Robert Phillipson, specialistul in limbaje inventate Vincent W.J. van Gerven Oei (Olanda), precum si artista Veda Popovici (Romania) vor deschide discutia catre noi teme de reflectie.

   Salonul de proiecte este un program curatorial initiat in anul 2011 de Magda Radu si Alexandra Croitoru. Acest program isi propune realizarea unor expozitii, prezentari si dezbateri care se concentreaza predominant asupra artei contemporane din Romania, punand productiile tinerilor artisti intr-un context local si international mai larg. Intre 2011 si 2015 Salonul de proiecte a activat in cadrul MNAC Anexa cu sprijinul Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti. Incepand cu toamna lui 2015 programul functioneaza exclusiv prin intermediul Asociatiei Salonul de proiecte.

   Toate informatiile utile sunt disponibile pe site-ul Salonului de proiecte si pe pagina de Facebook. Pentru accesul la eveniment, puteti face o rezervare prin e-mail, la adresa salonuldeproiecte@gmail.com sau online, pe site-ul eventbook 

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post a Comment

You don't have permission to register