Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Editura Nemira la Gaudeamus 2016

Editura Nemira la Gaudeamus 2016

Comunicat de presa

   Editura Nemira la Gaudeamus 2016: lansari de carte, campanii pentru cititori si multe activitati distractive pentru copii impreuna cu bufnita Nemi!

   Lansarile de carte au loc la standul editurii sambata, 19 noiembrie:

   11.30: Lansare de carte+audiobook & sesiune de autografe Scrisori nedesfacute, de Nicu Alifantis. Invitati: Clara Margineanusi Sergiu Cioiu. Scrisori nedesfacute este primul audiobook Nicu Alifantis, cu 44 de scrisori nedesfacute in lectura autorului, epistole citite de actorul George Ivascu si de poeta Clara Margineanu, precum si diverse muzici semnate si interpretate de Nicu Alifantis si Léonard Constant.

   12.00: Lansare de carte Istoria megalomaniei, de Pedro Arturo Aguirre. Invitat: Iulian Comanescu, specialist media si jurnalist. Istoria megalomaniei prezinta cu mult umor faptele si vorbele marete  „pregatite“ de-a lungul istoriei  de mintile cuprinse de febra cultului personalitatii.

   12.30: Lansare de carte Doctorul Thorne, de Anthony Troloppe. Invitate: Dana Ionescu, Ioana Baldea Constantinescu si Laura Caltea. Doctorul Thorne este un roman victorian clasic aparut in colectia Babel.

   13.00: Lansare de carte Zgomotul timpului, de Julian Barnes. Invitati: Dana Ionescu, Marius Constantinescu si Eugen Ciurtin. Zomotul timpului este cel mai recent roman al scriitorului britanic premiat cu Man Booker Prize, o biografie fictionala a compozitorului Dmitri Sostacovici.

   14.00: Lansare de carte & sesiune de autografe Arhanghelul Raul, de Ovidiu Eftimie. Arhanghelul Raul este primul debut romanesc in colectia Nautilus dupa mai bine de zece ani, un science-fiction despre o apocalipsa romaneasca cum nu s-a mai scris.

   14.30: Lansarea colectiei de poezie Vorpal – Dodii, de Florin Dumitrescu si Sisteme de fixare si prindere, de Stefania Mihalache. Invitati: Svetlana Carstean (coordonatoarea colectiei) & autorii. Colectia Vorpal se lanseaza cu doua volume in care limbajul poetic al lui Florin Dumitrescu si experienta maternitatii Stefaniei Mihalache se fixeaza in formule poetice noi.

   17.30: Eveniment Philemon la Sala Cupola: AICI SI ACUM: locul si timpul transformarii. Paradigma jungiana a autocunoasterii. Invitate: Maite Pardo Sol, Belen Menes, Claudia Vilceanu, Carmen Musat, Sanda Rosescu.

   Vineri, 18 noiembrie, este ziua dedicata copiilor, cu o serie de evenimente inspirate de cele mai noi carti Nemi. Copiii, parintii si bunicii sunt asteptati cu noutati editoriale, lansari de carte, sesiuni de lectura, evenimente speciale cu distractie si multe cadouri la standul Nemira.

   10.30: Basmul din buzunar – Atelier creativ de desen cu ilustratoarele Alexa Udriste si Adriana Oprita-Gheorghe

   11.30: Copiii vor avea ocazia sa citeasca impreuna cu cativa invitati surpriza din cartea Un baiat numit Craciun, de Matt Haig.

   Nemira lanseaza la Gaudeamus campania de responsabilitate sociala Daruieste bucuria lecturii!, campanie care isi propune sa consolideze fondul de carte din centre pentru persoane defavorizate si sa asigure un grad ridicat de acces la cultura al copiilor din aceste medii. Cumpara o carte de la standul Nemira Gaudeamus, posteaza pe FB foto cu hashtag. Pt fiecare foto, Nemira doneaza o carte Programului educational Ajungem Mari. Programul educational Ajungem MARI al Asociatiei Lindenfeld isi propune sa sustina pe termen lung  copiii si tinerii institutionalizati si din medii defavorizate si sa le ofere sansa de a AJUNGE MARI, adulti responsabili si independenti.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post a Comment

You don't have permission to register