Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Curs de initiere in pictura

Curs de initiere in pictura – Fundatia Calea Victoriei

   Fundatia Calea Victoriei va invita vineri, 17 aprilie, de la ora 19.00, la Cursul de initiere in pictura, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru.

   Va propunem un curs în care vom învata bazele realizarii unei picturi, pornind de la desen, acordand o atentie sporita observatiei, întelegerii volumelor si proportiilor, totul îmbinat cu informatii si exemple din istoria artei vechi pâna la cea contemporana.

   Desi la 1839 pictorul Hippolyte Delaroche spunea, vazand un dagherotip: “de azi pictura a murit”, acest mediu, probabil cel mai cunoscut din aria artelor vizuale, continua nu doar sa traiasca ci sa se metamorfozeze, sa uimeasca, sa indigneze ori sa fascineze lumea.

Curs 1, 2– Pictura. Importanta sa ca practica de-a lungul istoriei.

   Prezentare succinta a evolutiei picturii în timp, momente de cotitura si relevanta acestora în modul în care percepem lumea. Cursantii vor învata ce înseamna pictura în ulei, ce materiale  folosim, care sunt primii pasi si diferentele între tehnici.

Curs 3 – Despre figura umana. Proportii, masuratori.

   Crochiuri – ce înseamna crochiurile, cum se realizeaza si cat de importante sunt ele în educarea ochiului ? Reprezentarea figurii umane va fi urmarita în expresivitatea sa si în conformitate cu sensibilitatea individuala a cursantilor.

Curs 4 – Autoportretul în istoria artei.

   Dupa ce au fost deprinse pas cu pas tehnicile de realizare a unei picturi si cursantii s-au familiarizat cu materialele si modalitatile de observare, facem un alt pas, ceva mai dificil.

Modul de a învata tehnica portretului consta în observarea celui mai la îndemâna subiect: propriul  chip.

Curs 5 – Finalizarea propriei compozitii picturale.

   În functie de preferintele tematice, cursantii sunt invitati sa-si aleaga o tema din cele precedente si sa realizeze o lucrare care sa îi reprezinte. Astfel, dupa aplecarea fiecareia sau fiecaruia pentru abstractionism, realism, expresionism, etc., cursantii vor fi încurajati catre combinarea libera a stilurilor pentru crearea unei nou tip de imagine. Ca inspiratie, vom folosi diversitatea stilistica a creatiilor din secolul XX si din arta contemporana.

Lector: Teodora Varzaru

Data începere: 3 aprilie 2015; Ora curs: 19:00;

Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):270 ron (inclusiv materiale de lucru)

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Înscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Discutii pe Facebook

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register