Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Corsarul, balet la ONB

Corsarul, de Adolphe Charles Adam. Duminica, pe scena Operei Nationale Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 15 octombrie, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet în trei acte Corsarul, de Adolphe Charles Adam în regia si coregrafia lui Vasily Medvedev. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

   Prima varianta a baletului Corsarul de Adolphe Charles Adam a avut premiera la data de 23 ianuarie 1856, pe scena Theatre Imperial de l’Opera din Paris. În România, baletul Corsarul s-a dansat prima data la Opera Nationala Româna din Timisoara, în stagiunea 1986-1987, în coregrafia lui Stefan Gheorghe.

   La Opera Nationala Bucuresti premiera actualei montari a avut loc în urma cu zece ani, la 28 aprilie 2007.

   În spirit romantic, baletul este o poveste de dragoste dintre un pirat si o sclava, iar actiunea are loc la Adrianopole, la începutul secolului al XIX-lea. Baletul, extrem de solicitant din punct de vedere tehnic si interpretativ, a avut timp de un deceniu în distributie nume mari ale scenei nationale precum Corina Dumirescu, Cristina Opincaru, Ovidiu Matei Iancu si Gabriela Popovici. În distributia de duminica, 15 octombrie, rolurile principale vor fi interpretate de prim-balerinii Operei Nationale Bucuresti: Mihaela Soare si Robert Enache.

Corsarul - balet la Opera Nationala Bucuresti   Coregraful rus Vasily Medvedev despre actuala montare de pe scena ONB: „De-a lungul ultimilor ani, în lumea baletului interesul pentru dansul clasic a crescut în mod evident. Atmosfera de sarbatoare si frumusetea acestui stil sunt mereu prezente în spectacol. Publicul este încântat de puritatea si fragilitatea baletului clasic ca si de uimitoarele performante si abilitati ale balerinilor formati în ultimii ani. Limbajul coregrafic este unul usor de înteles de catre public. Corsarul, care are deja 150 de ani de când este dansat, a ramas pe gustul spectactorilor îndragostiti de baletul clasic.” Drept doavada stau salile pline chiar si dupa zece ani de la premiera.

Corsarul - Opera Nationala Bucuresti

Discutii pe Facebook

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register