Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

CONCURSUL DE SCRIERE DE LITERATURA POLITISTA ?CERNEALA NEAGRA?

CONCURSUL DE SCRIERE DE LITERATURA POLITISTA «CERNEALA NEAGRA»

CONCURSUL DE SCRIERE DE LITERATURA POLITISTA «CERNEALA NEAGRA»

1 martie – 17 aprilie 2016

Comunicat de Presa

   In cadrul proiectului «Romanul politist belgian in prim-plan» care se va desfasura in perioada martie – aprilie 2016, Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti si editura Crime Scene Press organizeaza un concurs de scriere creativa de literatura politista destinat elevilor de liceu din Romania.

   Pentru a promova romanul politist ca gen literar si scrierea creativa in randul elevilor, Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti organizeaza impreuna cu editura Crime Scene Press un concurs national de scriere de literatura politista care se adreseaza elevilor de liceu.

   Toti elevii care au implinit 14 ani pot participa, conditia fiind sa fie inscrisi intr-un liceu din Romania, public sau privat.

   Fiecare elev poate trimite un singur text. Textele vor avea maximum 5 pagini (10.000 de semne) si vor putea fi scrise la alegere in limba romana sau in limba franceza. Ele vor fi trimise numai in format electronic pina pe data de 17 aprilie, ora 24.00, la adresa de email concourspolar@gmail.com pentru textele scrise in limba franceza si concursromanpolitist@gmail.com pentru textele scrise in limba romana.

  In functie de numarul de texte primite, cele mai bune 15 texte vor fi publicate intr-o colectie de povestiri la editura Crime Scene Press.

   Cele mai bune trei texte in limba romana si cele mai bune trei texte in limba franceza vor fi recompensate cu premii. Regulamentul complet al concursului si mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul  www.cernealaneagra.com

   Membrii juriului pentru concursul in limba romana sunt: George Arion (autor de romane politiste si editor), Alexandru Arion (jurnalist si editor), Stelian Turlea (scriitor si jurnalist), Mihaela Dedeoglu (jurnalist la Radio France International) si Gabriel Bota (director artistic si co-fondator al Festivalului International de Carte Transilvania).

   Membrii juriului pentru concursul in limba franceza sunt : Andrei Popov (jurnalist la Radio Romania International), Valentine Gigaudaut (directoarea librariei Kyralina), Sylvain Audet (profesor de limba franceza si traducator), Cyrielle Diaz (responsabila Biroului de promovare a cartii la Institutul francez din Bucuresti) si Eric Poppe (Delegat Valonia-Bruxelles la Bucuresti).

   Mai multe informatii despre concurs si proiectul Romanul politist belgian in prim-plan sunt disponibile pe site-ul www.wbi.be/bucarest si pe pagina de Facebook www.facebook.com/DelegatiaValoniaBruxelles

Discutii pe Facebook
Post a Comment

You don't have permission to register