Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

concurs raftul cu idei

CONCURS: Joc de rol cu premii pentru imaginatie!

Diverta, Editura Trei si Raftul cu idei va provoaca la un joc de rol si va premiaza pentru imaginatie!

  Haideti sa lasam imaginatia sa preia controlul si sa ne luam un ragaz pentru a jongla cu ideile. Imaginati-va ca sunteti un autor de carti thriller & mistery si ca ati inceput sa scrieti o noua carte, iar inceputul suna asa:

   Era o dimineata intunecata si nori grei se stransesera pe cer. El s-a trezit brusc, apasat de un vis ciudat, premonitoriu, pe care nu reusea sa si-l aduca aminte. Se ridica din pat si ……

   Va provocam sa continuati voi povestea cu o intriga demna de genul thriller, in minim 3 randuri – maxim … cat vreti voi :). Lasati-ne textul vostru mai jos,  intr-un comentariu la aceasta postare. Concursul se desfasoara pana la data de 26 octombrie 2014.

   Primele trei povesti care ne vor impresiona vor fi premiate cu un set de carti ce include bestseller-urile Fata disparuta – Gillian Flynn si Inainte sa adorm – S.J. Watson.

   Primele trei cele mai incitante povesti vor fi alese de catre reprezentantii Diverta, Editura Trei si Raftul cu idei, iar castigatorii vor fi anuntati intr-un comentariu la aceasta postare, precum si pe paginile de Facebook ale Organizatorilor.

 

concurs raftul cu idei

   Puteti citi regulamentul concursului aici.

Regulament

ORGANIZATORII CONCURSULUI
Organizatorii Concursului (denumit in continuare “Concurs”) sunt S.C. Blor Retail S.A., cu sediul în Bucuresti, Str. Drumul Sabareni, nr. 24-26 corp administrativ, etaj 2, birou 203A, Sector 6, înregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/11806/2003, cu cod unic de înregistrare RO15704730, cu contul: RO49BUCU012280492511RO01, Sucursala ALPHA BANK UNIRII, reprezentat prin Elena Neacsu, în calitate de Administrator, (denumit în continuare “Organizator” sau “DIVERTA”) si Editura Trei, str. Sfântul Constantin nr. 9, ap. 1, sector 1, Bucuresti, Nr. Registrul comertului: J40/13570/1994 C.U.I.: RO6090320, numitin continuare „Editura Trei”.        Concursul se va desfasura prin intermediul website-ul cultural www.raftulcuidei.ro, denumit in continuare „Raftul cu idei”.

   Concursul se va derula cu respectarea prevederilor cuprinse in prezentul regulament (denumit in continuare “Regulament”).

   Termenii si conditiile prezentului Regulament, asa cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru toti participantii. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica oricand Regulamentul, aducand la cunostinta publicului acest fapt si respectand legislatia in vigoare.

DURATA SI ARIA DE DESFASURARE A LOTERIEI PUBLICITARE
Perioada de desfasurare a campaniei promotionale este 20 octombrie – 27 octombrie. Alegerea castigatorilr se va face pe 25 octombrie.

DREPTUL DE PARTICIPARE
La Concurs are dreptul sa participe orice persoana fizica cu domiciliul in Romania, exceptie facand orice persoana care detine un contract de munca sau de colaborare cu Blor Retail SA, precum si sotul/sotia si rudele de gradul I si II ale acestora.

MODUL DE DESFASURARE A TOMBOLEI
Concursul se va desfasura dupa urmatorul mecanism: Pentru a participa la concurs, participantii trebuie sa lase un comentariu la articolul ce constituie concursul, conform cerintelor de participare. Astfel, eligibilitatea in concurs presupune postarea unui comentariu ce continua fraza oferita de organizatori, astfel incat fraza impreuna cu comentariul sa formeze o poveste logica, coerenta.    Comentariul trebuie sa aiba cel putin trei randuri, neexistand o limita maxima. Raspunsurile vor fi publice, pe pagina concursului. In baza acestor raspunsuri, organizatorii vor desemna prin comisie, trei castigatori ce vor primi cate doua carti fiecare.

ALEGEREA CASTIGATORILOR SI ACORDAREA PREMIILOR
La premierea castigatorilor din data de 25 octombrie 2014 vor fi acordate urmatoarele premii:

– 3 x set doua carti: „Fata disparuta” de Gillian Flynn si „Inainte sa adorm” de S. J. Watson

Premiul va fi livrat castigatorilor printr-un serviciu de curierat.

Castigatorii vor fi anuntati individual si pe site-ul www.raftulcuidei.ro. Pentru acordarea premiilor in situatia aparitiei vreuneia din situatiile mai jos enuntate, membrii Comisiei vor efectua, la data desemnarii, cate o desemnare suplimentara (rezerva) pentru fiecare premiu/castigator desemnat. Astfel, se desemneaza un CASTIGATOR care sa fi respectat conditia de participare pentru premiu, dupa care se desemneaza un altul suplimentar pentru acelasi premiu.

   In situatia in care primul castigator desemnat pentru premiu, precum si cel suplimentar nu pot fi validati conform Regulamentului, premiul nu se mai acorda. Vor fi contactati urmatorii participant in situatia in care primul desemnat:
A furnizat date de contact invalide;
Castigatorul nu raspunde la contactarea efectuata de Organizatori;
Castigatorul nu accepta premiul.
Organizatorii vor depune toate eforturile pentru desfasurarea in bune conditii a concursului si pentru inlaturarea sau diminuarea oricaror deficiente.

INLOCUIREA PREMIILOR
Castigatorul premiului nu poate opta pentru primirea contravalorii acestuia in bani sau in alte obiecte si nici nu poate solicita modificarea caracteristicilor acestuia.

TAXE SI IMPOZITE
Organizatorii se obliga sa calculeze si sa achite impozitul datorat pentru veniturile obtinute sub forma de premiu de catre castigator, in conformitate cu reglementarile Codului Fiscal, in vigoare, orice alte obligatii de natura fiscala sau de alta natura in legatura cu acestea, fiind in sarcina exclusiva a castigatorilor.

REGULAMENTUL CONCURSULUI
Regulamentul de participare/desfasurare este disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul: www.raftulcuidei.ro.

PROTECTIA DATELOR PERSONALE
Organizatorii se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor. Acordarea premiului este un eveniment public; participarea la acest concurs implica consimtamantul castigatorului ca numele si fotografia lui sa poata fi publicate si utilizate ulterior de catre organizatori in diverse materiale audio, foto si video, in mod gratuit, neimplicand nicio recompensa de niciun fel din partea organizatorului fata de publicarea si utilizarea ulterioara a acestora, cat si acceptul catsigatorului concursului cu privire la mediatizarea evenimentului, cu obligatia de a nu aduce atingere prin declaratiile si faptele lor, in niciun fel organizatorilor, sub sanctiunea platii de daune. Tuturor participantilor la concurs le sunt garantate drepturile, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Diverta prelucreaza datele cu caracter personal ale participantilor la concurs in conformitate cu dispozitille Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si este înregistrata ca operator de date cu caracter personal sub nr. 15570 Furnizarea datelor solicitate este obligatorie pentru participarea la concurs. Diverta va prelucra aceste date exclusiv pentru Concurs in conformitate cu Regulamentul acestuia. Diverta poate transmite aceste date tertilor in conditii de stricta confidentialitate, in scopul participarii la tombola de fidelitate si acordarii premiilor.

INCETAREA CONCURSULUI
Prezentul Concurs inceteaza de drept la realizarea obiectivului propus. De asemenea, poate inceta in cazul aparitiei unui eveniment ce constituie caz de forta majora, conform legislatiei in vigoare sau in cazul schimbarii cadrului legislativ, astfel incat organizarea si desfasurarea acestuia sa presupuna marirea bugetului alocat acestui proiect.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Comments
 • Vladucu Dumitru Emil

  …isi aprinde o tigare

  20 oct., 2014
 • Vladucu Dumitru Emil

  ….inarmat cu un aparat foto, afis?nd o privire absenta si sprijinita de sfaturile unui psihiatru, sau nu, misterios si binevoitor, ?ncepe sa descopere ce i se intampla cu adevarat.

  20 oct., 2014
 • Ana Lucretia

  …merse spre baie. Un dus fierbinte era tot ce avea nevoie. Apa putin ruginie deja ii curgea pe fata cand si-a dat seama ca ceva nu este in regula. Isi infasura prosopul in jurul taliei si s-a dus spre bucatarie,pentru a verifica teava de sub chiuveta. Becul din bucatarie nu ii mai functioneaza de doua zile,asa ca isi aprinde lanterna gasita prin dulap, lanterna ce ii lumineaza slab tevile. O apa ruginie ii curge prin scurgerea de la chiuveta si un miros ingrozitor il izbeste. Incearca sa stranga surubul mai tare insa nu reuseste decat sa se taie in sarmele din jur. In timp ce incearca sa isi bandajeze mana, telefonul suna dar cand raspunde nu se aude decat un zumzet. Isi aprinde o tigara si injura printre dinti. Pe masa ar fi trebuit sa gaseasca de mancare insa Mary Ann se pare ca nu a trecut sa ii gateasca. Ciudat,pentur ca ea niciodata nu lipseste. In minte ii reapare imaginea fetei din vis, invaluita in ceata si plina de sange…Incerca sa ii transmita ceva…si de ce a soptit numele de Mary Ann?
  Formeaza numarul lui Mary Ann dar telefonul ii cade din mana cand vede pata de sange din dreptul dulapului iar telefonul fetei suna langa el…

  20 oct., 2014
 • eLGi

  Era o dimineata intunecata si nori grei se stransesera pe cer. El s-a trezit brusc, apasat de un vis ciudat, premonitoriu, pe care nu reusea sa si-l aduca aminte. Se ridica din pat si ??
  orbecaind dupa veioza, apasa intrerupatorul ei. O secunda de explozie fluorescenta si becul se imprastie in sute de cioburi. I-a stat pulsul. Se mai intamplase si alta data, dar acum tensiunea visului ii circula prin vene, facandu-l irascibil la orice miscare. Pasi spre bucatarie pe intuneric si aprinse lumina din tavan. Cu mana tremuranda isi turna un pahar cu lapte. Se-auzea un zgomot la geam sau i se parea? Intorcandu-se, vazu pe podea pete de sange si, paralizat de spaima, scapa paharul. Acum, laptele si sangele se amestecau intr-o harta ciudata, suprarealista. Incerca sa gandeasca logic: sangele lui, laptele lui si cioburile din talpi pe care abia acum le simtea. Incerca, in fractiuni de secunda, sa-si dea seama ce senzatie era mai puternica: durerea din talpi, sau spaima ca e urmarit? Sau apasarea visului? Zgomot. Iar. Ciudat, nedefinit, un fasait de ca si cum cineva s-ar plimba prin pereti?Urmarit sau nu, simtea teroarea in fiecare celula, convins fiind ca va face un infarct. Aici si acum?Inca un zgomot, mai aproape. N-apuca sa se intoarca, se prabusi in harta de lapte si sange. Un ciob de pahar i se infipse intr-un ochi. Cu celalalt mai clipi usor, lenes, obosit?

  20 oct., 2014
 • Gabi-Ionela Ciuca

  Era o dimineata intunecata si nori grei se stransesera pe cer. El s-a trezit brusc, apasat de un vis ciudat, premonitoriu, pe care nu reusea sa si-l aduca aminte. Se ridica din pat si o vazu cum il privea cu ochii ei negri brazdati de o stralucire nemaivazuta. In acel moment incepu sa isi aminteasca visul pe care il avusese, era chiar in fata lui.
  Ea statea in fata patului, cu parul negru ce-i evidentiau buzele pline, de un rosu aprins; imbracata in latex tinand in mana un bici din piele impletita. Vroia sa se ridice sa o poata atinge insa o forta nevazuta nu ii datea voie sa se ridice, era imobilizat in asternuturile lui rosii de matase. Plin de dorinta nu isi putea lua ochii de la ea; era ca un fruct la care nu putea ajunge.
  Se apropie de el si lasandu-se usor deasupra lui ii atinse buzele intr-un sarut care-l lasa fara suflare.
  Ca si cum ar fi revenit la viata, Vladimir deschise ochii inspirand adanc si isi datu seama ca fusese doar un vis, un vis care revenea de fiecare data si care il facea sa o caute pe EA in toate femeile pe care le intalnea.

  20 oct., 2014
 • Marc

  Era o dimineata intunecata si nori grei se stransesera pe cer. El s-a trezit brusc, apasat de un vis ciudat, premonitoriu, pe care nu reusea sa si-l aduca aminte. Se ridica din pat si ??
  Isi dadu seama ca cel mai rau lucru se intamplase deja, ramas fara un sfant, cu actele pierdute si cu tatuatii aia ciudati pe urmele lui, tot ce a reusit sa faca aseara a fost sa se imbete si sa se cazeze in motelul asta nenorocit cu ultimii bani. Bine ca a reusit sa smulga niste bancnote in ultimul moment inainte de a ascunde rucsacul, cu nenorocitii aia suflandu-i in spate.
  Acum,tot ce trebuia era sa raman calm si sa isi faca un plan?la dracu, daca n-ar fi asa de mahumur?.si pe unde naiba o fii umbland Elsa, trebuie sa faca cumva sa dea de ea, dar cu mare, mare grija, pana la urma nici ei nu trebuie sa-i spuna tot.
  Cine ar fi crezut acum trei zile ca se v-a ajunge aici, trei zile de cosmar care aproape l-au inebunit de tot.

  20 oct., 2014
 • Era o dimineata intunecata si nori grei se stransesera pe cer. El s-a trezit brusc, apasat de un vis ciudat, premonitoriu, pe care nu reusea sa si-l aduca aminte. Se ridica din pat si ??se uita la ceas. Era ora doua dupamiaza si nu isi amintea c?nd a ajuns acasa. Bautura amestecata cu drogurile au avut grija sa-i provoace pierderi de memorie. Se indreapta spre baie ametit si da drumul la robinet. Apa rece nu avea nici un efect. S-a uitat ?n oglinda si a jurat ca nu va mai face niciodata asemenea excese. C?nd s-a ?ntors ?n camera a luat telefonul si l-a sunat pe prietenul sau cu care fusese ?n club ?n speranta ca acesta ?i va ?mprospata memoria in legatura cu ce s-a ?nt?mplat ?n seara precedenta.
  – Alo?
  – Salut, eu sunt, tu mai tii ceva minte de aseara?
  – Alo, ma auzi?
  – Eu te aud, aparent tu nu.
  – Mihai, n-am mai auzit nimic de tine de doua zile, unde naiba ai umblat?
  – Ce? Doua zile, despre ce vorbesti, ne-am vazut aseara.
  – Cred ca nu ai semnal la telefon, nu aud nimic.

  A ?nchis telefonul, a mai incercat odata, dar acelasi rezultat. Probabil i se defectase microfonul de la telefon. I-a lasat un mesaj lui Andrei si s-a dus la bucatarie. ?nainte sa coboare scarile, ?nsa, a auzit niste voci venind din sufragerie. A ?ncremenit ?n capul scarilor si a ?ncercat sa auda ce se ?nt?mpla. Pareau doua persoane, ambii barbati, dar nu reusea sa ?nteleaga ce vorbesc. A vrut sa se ?ntoarca ?n camera pentru a suna la politie, dar si-a adus aminte ca nu ?i functiona telefonul. Speriat, a luat b?ta de baseball de sub pat si a cobor?t scarile ?ncerc?nd sa nu scoata nici un sunet. Pe masura ce se apropia, vocile deveneau mai inteligibile.

  – C?nd crezi ca s-a ?nt?mplat? A ?ntrebat unul din ei.
  – Acum maxim doua nopti, uita-te la s?nge doar, a raspuns cel de-al doilea.
  – Motivul?
  – Probabil un jaf nereusit. Dupa urmele de pe corp a fost o lupta ?ntre ei, dar criminalul a pus m?na pe ceva cu care l-a lovit ?n cap.
  – Spune-le baietilor sa caute urme de ADN.
  – Asa o sa fac. Hei, ai auzit ceva?

  Mihai nu a asteptat ca celalalt sa raspunda si s-a napustit asupra lor cu tot curajul pe care ?l adunase. ?nsa a ?ncremenit in fata lor c?nd a vazut ca stateau aplecati asupra unui cadavru si nici macar nu l-au observat c?nd a cobor?t scarile. S-a apropiat si a ramas mut c?nd a vazut ca era chiar el ?ntins pe podea, ?ntr-o balta de s?nge.

  – Esti sigur ca nu mai e nimeni ?n casa?
  – Da, locuia singur.
  – Mai zi-mi odata cum ?l chema sa scriu ?n raport.
  – Fieraru Mihai.

  21 oct., 2014
 • Andreea-Cristina Nichita

  Era o dimineata intunecata si nori grei se stransesera pe cer. El s-a trezit brusc, apasat de un vis ciudat, premonitoriu, pe care nu reusea sa si-l aduca aminte. Se ridica din pat, contrariat fiind de telefonul sau decuplat a carui sonerie il trezise, sonerie ce incetase de indata ce el devenise lucid. Stergandu-se de sudorile reci pricinuite de sinistrul situatiei, trase draperiile si constata ca soarele inca se lasa asteptat, fiind substituit de un crepuscul ce sfida ceasul sau din perete al carui ticait domol il ademenea inapoi in asternuturi. Se aseza pe fotoliul sau zdrentaros din coltul camerei si isi ascunse ochii in causul palmelor, incercand sa talcuiasca cele petrecute aievea, dar cu neputinta a fi avut loc. „Ce nostim!”, isi zise. „Eu intr-un sicriu. Nimeni care sa ma privegheze. In afara de mine. Nostim. Nostim si absurd. Si pe cine incercam, oare, sa sun, de vreme ce nimeni nu se sinchisise de moartea mea?!”, amintindu-si subit si cu stupoare ca asta fusese inopinatul fine al visului; El, la propriul sau priveghi, privindu-se frivol din exterior, incapabil de a simti altceva in afara de indiferenta fata de trupul sau ce-i amintea de galeriile de la Madame Tussauds si a carui inertie ii stersese toate trasaturile, anulase toate specificitatile persoanei sale, fara a lasa nici urma de identitate.Toate astea in vreme ce tinea un telefon la ureche. „Eh, bine macar ca eram barbierit!”, adauga el cu o autoironie menita sa-i calmeze anxietatea, uitandu-se din nou, de asta data piezis, la ceasul ala inept care se dovedi ca stagneaza, in pofida tic-tac-ului care-i aduse aminte ca timpul nu este decat o conventie. Isi duse mana, din reflex, la intrerupator care il dezamagi la fel ca si ceasul, sporindu-i sictirul. Apuca bricheta de pe noptiera si orbecai apoi pana la chiuveta, frecandu-se la ochi pe care-i simti ca de plumb, impaienjeniti sub genele aglutinate de urdori imense, ca de ceara cu care incerca din greu sa patrunda neobisnuitul obscur. Acolo, pe polita, zaceau o cutie plina cu nisip si un briceag ruginit. Se grabi, intr-o doara, sa presupuna sa memoria ii era sabotata de inca una din „acele nopti”, insa, intinzand mana spre sapun, de sub maneca-i rasarira doua buze ce se cascau la unison cu gura sa intredeschisa de uimire, din care i se scurgea saliva laolalta cu lacrimile ochilor ce incepura, in sfarsit, sa vada. Isi trase maneca smucit, apoi isi cauta chipul in oglinda care nu i-l schita in nici un fel. Pe fundalul strigatelor mute, continua sa agite convulsiv bricheta ale carei scaparari il determinara s-o arunce furios in cutia cu nisip: o flacara cat el de mare il imbratisa din crestet pana-n talpi, in timp ce telefonul scoase un tzarait amortit, ce se prelungi in ecouri alaturi de tic-tac-ul ceasului ce incepuse sa bata in regres. Cutia ii adapostise, pana atunci, cenusa.

  Uneori, Purgatoriul e si amanet de relicvarii, telefoane si ceasuri.

  21 oct., 2014
 • Cata

  Si ochii i s-au oprit asupra m?inilor murdare de s?nge uscat. A clipit de c?teva ori, sa fie sigur ca e treaz, a sarit din pat gol si s-a privt ?n oglinda mare de la baie. Nu avea nici o rana, si nu nu-i curgea s?nge din nas. Era murdar de un s?nge strain.

  21 oct., 2014
 • Claudia Badila

  Era o dimineata intunecata si nori grei se stransesera pe cer. El s-a trezit brusc, apasat de un vis ciudat, premonitoriu, pe care nu reusea sa si-l aduca aminte. Se ridica din pat si ??Caterina nu mai era langa el. Intinse mana si mangaie perna ca o parere. Inca purta amprenta calda a capului ei impodobit cu par auriu-roscat. Mana gasi ceva mic si fosnitor. Ii lasase un bilet cu un singur cuvant. Se ridica panicat si isi dadu seama ce nu putuse Caterina sa-i spuna toata seara. Era in pericol si voia sa-l protejeze. Ca de obicei. Doar ca ea inca nu intelesese ca reprezenta ce isi dorea mai mult in lumea asta. Stia unde s-o caute si stia c-o s-o poata salva. El stia aproape tot despre ea, insa Caterina nu stia inca aproape nimic despre el. Nici el nu se asteptase ca urmarirea asta, cu iz amar de pericol, o sa-i scoata in cale o fiinta care o sa-l tulbure atat de profund si o sa il faca sa-si revizuiasca prioritatile. Totul va fi bine, insa. Isi jura ca asa o sa fie.

  21 oct., 2014
 • Luca Mariana

  Era o dimineata intunecata si nori grei se stransesera pe cer. El s-a trezit brusc, apasat de un vis ciudat, premonitoriu, pe care nu reusea sa si-l aduca aminte. Se ridica din pat si brusc se duce in bucatarie si isi face o cafea. Cu mainile tremurande isi pune apa in ibric alaturi de cele 10 lingurite de cafea si asteapta tacut si ganditor pana cand cafeaua este gata.
  Din balcon el isi aduce cana, o cana cu valoare sentimentala data de catre sora lui geamana inainte sa plece din tara in interes de serviciu,la care tinea foarte mult. Si sta …si sta, soarbe din cafea si trage cu spor dintr-o tigara.
  Realiza ca avusese un vis foarte ciudat, incerca sa si-l aminteasca dar… in gandul lui veneau numai franturi …visul lui era precum un puzzel, isi amintea de o haita de caini furiosi cu coltii la vedere si plini de sange, isi mai amintea de o straduta intunecata, de niste tipete de ajutor, bucati de carne intinse intr-o parte si alta a stradutei, de sange …. de foarte mult sange. El incerca din rasputeri sa puna cap la cap toate franturile ca sa isi poate da seama de semnificatia visului premonitoriu. E deja ora 8:00, el… tot in bucatarie se afla, agitat el isi mai pune o cana de cafea, isi mai aprinde a nu stiu cata tigara si…. si deodata in minte ii aparu chipul surorii lui. Cu un sentiment ciudat pune mana pe telefon si incearca sa o sune. In zadar da telefon dupa telefon fiindca la capatul firului nu-i raspunde nimeni.
  Cu teama se imbraca pentru a pleca la serviciu… avand sentimentul ciudat ca sora lui patise ceva. Se urca in masina si nu apuca sa puna cheia in contact ca telefonul lui suna. Tresare… apoi raspunde… la capatul firului o voce feminina ii da „Buna dimineata!”, e sora lui. Inima incepe sa-i bata foarte tare de bucurie ca o aude.
  Stau povestesc de unele, de altele asa cum fac de fiecare data si deodata el tace… tace fiindca in minte ii aparu iarasi franturi din visul ciudat. Sora lui il intreaba ce are, el ezita, nu intelege de ce… dar ezita sa-i povesteasca cosmarul pe care il avusese. Conversatia lor se incheie pana la urma cu bucurie si cu rasete si cu promisiuni ca se vor vedea cat de curand, ea urmand sa vina acasa in urmatoarele 4 zile.
  Ziua trece, el se ia cu treburile de la serviciu si uita pe moment de visul ce-l avusese. Se face ora 17 trecut de fix, programul lui se terminase asa ca isi ia servieta intr-o mana si sacoul in cealalta si pleaca spre casa.
  Ajuns acasa face repede un dus si pune mana pe telefon si isi suna sora. Ea ii raspunde foarte repede spunandu-i ca are putina treaba si urmeaza sa-l sune ea mai tarziu. El asteapta linistit in pat si… si deodata adoarme. Un somn profund pune stapanire pe el. Orele trec si deodata se trezeste, deja era ora 2:00 noaptea.
  Buimac cum era de somn isi aduce aminte ca sora lui trebuia sa-l sune asa ca isi cauta telefonul prin pat… il gaseste si vede cu stupoare ca nu are niciun apel pierdut de la sora lui. Inima incepe usor, usor sa-i bata din ce in ce mai tare, se simte agitat… isi aprinde o tigara, incearca sa se calmeze, cand de-odata telefonul suna… priveste nedumerit la acel numar care ii este necunoscut si raspunde.
  La capatul firului se aude o voce groasa de barbat care il intreaba daca cunoaste o anume persoana pe numele de Larisa M. Nedumerit si inspaimantat incepe sa puna intrebari peste intrebari pana afla ca este instiintat ca sa vina sa indentifice un cadavru de sex feminin asupra careia s-au gasit actele prin care se justifica ca ar fi chiar sora lui.
  Convorbirea se incheie, el tremurand isi face un mic bagajel si pleaca cu primul avion care decola spre destinatia in care era plecata sora lui. Avionul decoleaza … orele trec foarte greu… cu toate ca in doua ore se ajunge la destinatie. Ajuns pe aeroport el este asteptat de doua persoane care i se legitimeaza si in compania lor el merge pana la morga spitatului unde se afla cadavrul surorii lui.
  Acestia in drum spre spital ii explica detaliat cum au fost anuntati de o anumita persoana ca pe o straduta foarte intunecata se afla un cadavru cu carnea sfasiata de pe el, aratandu-i poze cu cadravul gasit la locul faptei. El priveste… tremura… vede ca anumite imagini i s-au aratat si in visul lui, atunci el realizeaza ca acel vis ia fost dat ca sa o poata avertiza pe sora lui. Mintea lui o ia razna, se simte vinovat ca nu a putut s-o avertizeze, lacrimi curg una dupa alta, inima bate cu putere iar el cu un glas foarte slab ii intreaba:
  „- De cine a fost atacata?”.
  Una dintre persoanele care il insoteau ii raspunde:
  ” – A fost atacata cu un cutit si lasata acolo fara vlaga. Apoi o haita de caini infometati s-au infruptat din trupul ei rupand bucati de carne din ea.”
  El, ohh… el deja simte ca nu mai poate, nu poate sa accepte ca sora lui nu mai este si lesina. Se trezeste dupa cateva ore, se vede pe un pat de spital si nu intelege unde este, crede ca este alt vis… cand deodata o tanara asistenta intra in salonul lui si-l intreaba:
  ” – Domnul, se simte mai bine?”
  ” – Da.”, Raspunde el, dand afirmativ din cap.
  Tanara asistenta ii mai face un calmant apoi pleca chemandu-i pe cei doi politisti care l-au insotit pe tot parcursul drumului. Unul dintre ei il intreaba daca se simte in stare ca sa indentifice cadavrul, acesta ii spuse ca da. Se ridica din pat, se simte ametit dar isi aduna fortele ca sa isi poata vedea sora pentru ultima data.
  Ajuns acolo in fata ei ,o vede cu rani adanci pe corp, cu carnea sfasiata de pe maini si abdomen, la gat avand o taietura foarte adanca de cutit… lacrimile ii curg, el incepe sa tipe „Ca nu o poate lasa singura”, mintea lui o ia razna, incepe sa distruga tot ce gaseste in cale, dar nu inainte de a confirma ca este sora lui.
  Medicii sunt alertati de un buton de panica, vin intr-un suflet … iar el… el este legat intr-o camasa de forta si dus intr-un salon mic cu o usa mare de fier si cu cateva gratii. Adoarme… se trezeste… plange isi striga sora si iarasi adoarme… si tot asa pentru o lunga perioada de timp… pana cand are acces la o lama de cutit uitata pe masuta din fata salonului lui.
  El ia lama de cutit de uita atent la ea, o analizeaza pe toate partile iar in mintea lui care nu mai era lucida decide sa-si puna capat zilelor, taindu-si venele iar pe trupul lui crestand numele surorii lui gemene. Sangele tasneste siroaie stropind toata camera… si cade… cade la pamant dandu-si ultima suflare alaturi de lacrimi pe obraz!

  P.S. – Sper ca nu v-am plictisit prea rau! :)

  21 oct., 2014
 • fairpixie

  Era o dimineata intunecata si nori grei se stransesera pe cer. El s-a trezit brusc, apasat de un vis ciudat, premonitoriu, pe care nu reusea sa si-l aduca aminte. S-a ridicat din pat si s-a uitat la ceas: era tarziu si realiza ca nu va ajunge la timp la munca. N-a auzit alarmele? Nici pe a lui, nici pe a Annei? Si unde e Anna? A plecat fara sa-l trezeasca?
  Simti mirosul cafelei proaspat facute, dar nu auzi nici o miscare. Casa era goala. Din ce in ce mai nedumerit, isi turna o ceasca si se indrepta spre baie, sorbind din ea. Din usa, isi vazu in treacat silueta reflectata in oglinda. Privirea ii ramase fixata si ceasca ii cazu din mana, spargandu-se cu zgomot. Inapoi, din oglinda, il priveau ingroziti ochii Annei.

  21 oct., 2014
 • Era o dimineata intunecata si nori grei se stransesera pe cer. El s-a trezit brusc, apasat de un vis ciudat, premonitoriu, pe care nu reusea sa si-l aduca aminte. Se ridica din pat si ??cu pasi greoi se apropie de fereastra . Vazu lacul acoperit de ceata intunecata ce parea ca vine spre el .Tresari…se departa putin de fereastra. Privi iar lacul…dar de aceasta data, ochii lui obositi incercau sa patrunda prin apa ce ii ascundea cheia misterului..Linistea din cabana i se parea asurzitoare si vinovata de nelinistea ce punea stapanire pe el.Il teroriza faptul ca nu-si amintea visul …iesi in graba repetand ca nu poate fi adevarat . Frigul de afara ii taie respiratia pentu o secunda. Face cativa pasi apoi cade in genunchi in fata lacului ca si cand i-ar cere iertare pentru ceva ingrozitor…Isi ridica privirea incet… isi aminti ceva important si nu voia sa uite …Intr-adevar isi aminti …dar nu putea distinge daca e adevar sau vis. Era o cutie …stia acea cutie …o vazuse in urma cu putin timp …in spitalul unde a stat internat timp de o saptamana …

  24 oct., 2014
 • Cand se desemneaza castigatorii?

  28 oct., 2014
  • Luca Mariana

   Multumesc!
   Ma bucur ca v-a placut povestirea mea! :)
   Am trimis datele de contact pe adresele respective de e-mail. O zi frumoasa!

   30 oct., 2014
Post a Comment

You don't have permission to register