Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

CONCURS DE SCRIERE DE LITERATURA POLITISTA ? CERNEALA NEAGRA ?

CONCURS DE SCRIERE DE LITERATURA POLITISTA « CERNEALA NEAGRA »

Comunicat de presă: CONCURS DE SCRIERE DE LITERATURĂ POLIȚISTĂ « CERNEALĂ NEAGRĂ »

6 martie – 23 aprilie 2017

   După succesul proiectului « Romanul polițist belgian în prim-plan », desfășurat pe parcursul anului 2016, Delegația generală Valonia-Bruxelles la București, editura Crime Scene Press și Romanian Crime Writers Club (RCWC) organizează un nou concurs de scriere creativă de literatură polițistă, destinat de această dată studenților români.

   Continuând activitățile care promovează romanul polițist, și romanul polițist belgian francofon în special, Delegația generală Valonia-Bruxelles la București organizează împreună cu editura Crime Scene Press și RCWC un nou concurs național de scriere de literatură polițistă care se adresează în acest an studenților.

   Toți studenții de naționalitate română pot participa la acest concurs, condiția fiind să fie înscriși într-o universitate din România, de stat sau privată.

   Fiecare participant poate trimite un singur text, la alegere în română sau în franceză. Textele vor avea maximum 5 pagini (10.000 de semne, font Times New Roman de 12) și vor putea fi scrise fie în limba română, fie în limba franceză. Textele vor fi trimise numai în format electronic până pe data de 23 aprilie, ora 24:00, la adresa de email concursromanpolitist@gmail.com

   În funcție de numărul de texte primite și de calitatea lor, cele mai bune 15 texte vor putea fi publicate într-o colecție de povestiri la editura Crime Scene Press.

   Cele mai bune trei texte în limba română și cele mai bune trei texte în limba franceză vor fi recompensate cu premii. Regulamentul complet al concursului, documentele necesare pentru înscriere și alte informații sunt disponibile pe site.

   Membrii juriului pentru concursul în limba română sunt: George Arion (autor de romane polițiste și editor), Alexandru Arion (jurnalist și editor – Crime Scene Press), Stelian Țurlea (scriitor și jurnalist), Caius Dobrescu (scriitor și profesor universitar) și Gabriel Bota (scriitor, director artistic și co-fondator al Festivalului Internațional de Carte Transilvania).

   Membrii juriului pentru concursul în limba franceză sunt: Andrei Popov (jurnalist la Radio România Internațional), Mihaela Dedeoglu (jurnalist la RFI România), Valentine Gigaudaut (directoarea librăriei franceze Kyralina), Sylvain Audet (profesor de limba franceză și traducător), Cyrielle Diaz (responsabila Biroului de promovare a cărții la Institutul francez) și Eric Poppe (Delegat general Valonia-Bruxelles la București).

Mai multe informații despre concurs sunt disponibile pe site-ul www.cernealaneagra.com

Discutii pe Facebook

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register