Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Civilizatia analfabetismului, de Mihai Nadin

Civilizatia Analfabetismului de Mihai Nadin

Lansare de carte: Civilizatia Analfabetismului de Mihai Nadin

Comunicat de presa

   In perioada 3 – 11 februarie 2016 vor avea loc o serie de evenimente de lansare a volumului Civilizatia Analfabetismului de Mihai Nadin, aparut la Editura Spandugino.

  • Miercuri, 3 februarie 2016, ora 14:00, in Amfiteatrul Spiru Haret al Facultatii de Matematica (Bucuresti). Prezinta cartea alaturi de autor Academicianul Solomon Marcus.
  • Joi, 4 februarie 2016, ora 19:00, la Club A, Mihai Nadin este invitatul Profesorului Ion-Bogdan Lefter la Cafeneaua critica.
  • Luni, 8 februarie 2016, ora 14:00, la Libraria St. O. Iosif (Brasov). Prezinta cartea alaturi de autor Academicianul Liviu Sofonea si Conf. Univ. Dr. Gheorghe Onut de la Facultatea de Sociologie, Universitatea Transilvania Brasov.
  • Luni, 8 februarie 2016, ora 17:00, Biblioteca judeteana Gheorghe Baritiu, Sala de Lectura – Conferinta Mihai Nadin – Civilizatia analfabetismului.
  • Miercuri, 10 februarie 2016, ora 12:00, Universitatea Nationala de Arte – Conferinta Mihai Nadin – Civilizatia analfabetismului.
  • Joi, 11 februarie 2016, ora 13:30, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (Bucuresti), Sala Dimitrie Gusti. Conferinta si lansare de carte Mihai Nadin – Civilizatia analfabetismului. Prezinta cartea alaturi de autor Academicianul Solomon Marcus si Prof. Univ. Dr. Marian Preda de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Bucuresti

   In centrul cartii Civilizatia Analfabetismului stau fenomenele legate de tranzitia de la o civilizatie dominata de alfabetizare la una caracterizata de o varietate de mijloace de expresie si comunicare. Caderea regimurilor totalitare, dificultatile structurale actuale ale Uniunii Europene, povara aparatului birocratic statal, efortul mondial de retehnologizare si economia globala reprezinta o parte a tabloului mai amplu al unui progres necesar.

   Lumea noastra nu mai este lumea a doua culturi – stiinta si discipline umaniste – pe care o analiza C.P. Snow. Este o lume a unei dinamici fara precedent pana acum in istorie. In aceasta lume, numeroase alfabetizari noi, supuse uzurii morale ca orice altceva in epoca noastra, depasesc necesitatea si posibilitatea unei alfabetizari atotcuprinzatoare. Ele asigura interactiunii umane mijloacele adecvate atingerii a probabil celor mai radicale forme de individualism, ca si mijloacele cele mai uluitoare de interconditionare sociala.

   Progresul stiintific si inovatia tehnologica il preocupa pe Mihai Nadin din perspectiva influentei pe care acestea o au asupra existentei si creativitatii umane. Civilizatia Analfabetismului reprezinta dovada acestei afirmatii.

______________________________________________________________________________________

   Mihai Nadin, nascut in data de 2 februarie 1938 la Brasov, a absolvit Facultatea de Electronica la Universitatea Politehnica din Bucuresti si Facultatea de Filozofie la Universitatea Bucuresti, unde si-a luat si doctoratul in Estetica. Experimentele sale in domeniul graficii de calculator (pionierat in acest domeniu incepand cu 1964-1965)  i-au adus recunoasterea pentru contributii la o noua estetica. A dobandit un titlu post-doctoral (Logica, Filosofie si Teoria stiintei) la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen si unul la Johns Hopkins University, in circuite neurale. Educatia sa este interdisciplinara ca si intreaga activitate de cercetare pe care o sustine. Cercetarea acopera domeniul electronicii, esteticii, semioticii, interactiunii om-calculator (HCI), computational design, al societatii post-industriale si al sistemelor de anticipare. Are la activ peste 200 de publicatii pe aceste teme, si peste 23 de carti. A tinut, si continua sa tina, conferinte in lumea intreaga. Mihai Nadin a intemeiat computational design ca disciplina, si a co-intemeiat studiul modern al sistemelor de anticipare. In 1994 a infiintat primul Institut de Cercetare a Sistemelor de Anticipare – antE. In 2004 institutul a fost invitat sa devina parte a sistemului de cercetare stiintiifica din cadrul Universitatii Texas din Dallas.

   A predat la Universitatea Stanford, la Universitatea California-Berkeley si la Universitatea din Bremen; este Distins Fellow al Institutului de Studii Avansate Hanse Wissenschaftskolleg (Delmenhorst, Germania), unde coordoneaza o retea internatională de oameni de stiinta preocupati de domeniul anticipatiei. Din 2004, este Ashbel Smith Professor la Universitatea Texas din Dallas. In cariera sa universitara a avut peste 12.000 de studenti si peste 500 de doctoranzi. Multi dintre ei sunt activi in universitati si firme bine cunoscute in intreaga lume.

   Seneludens—unul dintre proiectele sale majore—a vizat mentinerea capacitatii de anticipare a indivizilor varstnici (dar nu numai) prin interactiunea in medii interactive virtuale. Domeniul sau actual de cercetare continua sa fie sistemele de anticipare, in mod special conceperea unor forme computationale noi care integreaza substratul fizic si procesele ce definesc viata.

Discutii pe Facebook
nemira.ro
Comments
Post a Comment

You don't have permission to register