Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

booktopia

Booktopia.ro – o retea sociala prietena cu cititul

booktopia   Din noiembrie 2011, Booktopia.ro este prima retea de socializare complexa dedicata cititorilor pasionati din România. Scopul acestui proiect este de a stimula cititul si de a crea standarde, democratizând in acelasi timp discursul despre carte.

   Booktopia centralizeaza recomandarile de lectura informale si evaluarile cititorilor neprofesionisti, promovând lectura nu in media existente, ci creându-si propriul mediu. Prin puterea exemplului, Booktopia functioneaza si aspirational: cititul in sine este cea mai buna promovare pentru… a citi.

   Sunt oameni care pot schimba viata cartilor, asa cum sunt carti care pot schimba viata oamenilor. Booktopia.ro este locul lor de intâlnire. Cu atmosfera de cafenea, nu de aula. Cu prieteni, nu cu vedete. Cu discutii, nu cu verdicte. (fragment din manifestul Booktopia)

   Principiul de functionare a platformei urmeaza tendintele actuale de interactiune sociala online. Odata intrat in comunitate, utilizatorul are multiple posibilitati de socializare: isi poate invita prietenii reali sa i se alature in retea sau poate cauta booktopici cu aceleasi gusturi, pe baza algoritmului de afinitati (Lecturometru); poate scrie recenzii proprii; isi poate construi o biblioteca virtuala (de carti citite / dorite / favorite etc.); poate incepe o conversatie publica pe un anumit subiect; poate cere si da recomandari de carte. Informatia care ajunge la fiecare utilizator este filtrata si personalizata conform datelor de profil si activitatii sale, iar interactiunea constanta in retea este premiata printr-un sistem de fidelizare (,,Agoniseala ta”, unde user-ul acumuleaza puncte care se traduc in reduceri sau premii).

   Raftul cu idei recomanda, asadar, Booktopia.ro, va invita sa ii vizitati si sa lasati operele literare citite sa devina cartea voastra de vizita.

booktopia

Discutii pe Facebook
nemira.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register