Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

mit

Autismul- intre mit si realitate. Atelier de idei si dezbateri interactive

   Editura Herald şi Libraria Carturesti Verona (Ceainaria Carturesti Verona – Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) au placerea de a va invita luni, 2 aprilie 2018, ora 18.30 la un eveniment special, un atelier de dezbateri si idei, „Autismul – intre mit si realitate”.

   Evenimentul este prilejuit de marcarea datei de 2 aprilie ca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului (World Autism Awareness Day), stabilita de Organizatia Natiunilor Unite la data de 18 decembrie 2007. In toata lumea, in jurul acestei date, organizatiile si asociatiile care promoveaza cauza persoanelor cu autism desfasoara actiuni menite sa atraga atentia asupra problematicii acestei afectiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungand sa reprezinte o prioritate in politicile de sanatate ale statelor lumii.

   Va invitam la o seara speciala in care vom discuta despre problematica autismului alaturi de invitatii nostri:  Manuela Harabor – actrita, Daniela Bololoi – psiholog, psihoterapeut, fondator si presedinte al Asociatiei Help-Autism, Marius Teodor Zamfir psiholog expert in psihologie clinica si psihologie judiciara, coordonator al Centrului Sfantul Mihail pt copiii cu autism, Gabriela Deniz – coordonator al colectiei Parentaj, Editura Herald si psiholog.

eveniment   Evenimentul are scopul principal de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune intelegeri a autismului si de a creste nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism si ale familiilor acestora. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

   Cu aceasta ocazie va fi lansata cartea Tulburarea de spectru autist. Ghidul complet pentru intelegerea autismului, de Chantal Sicile-Kira, publicata in colectia Parentaj a Editurii Herald.

Tulburare    Tulburarea de spectru autist de Chantal Sicile-Kira, volum distins de Autism Society of America cu premiul pentru lucrarea exceptionala a anului 2005, explica toate aspectele acestei afectiuni si a fost scris pentru parinti, cadre didactice, ingrijitori si alte persoane aflate in cautare de informatii specifice. Extrem de valoroasa, cartea a fost actualizata pentru a prezenta cele mai recente cercetari si metode de tratament, inclusiv criteriile de diagnostic reformulate pentru DSM-V, si reuseste sa creeze un tablou cuprinzator a ceea ce inseamna viata alaturi de o persoana cu o tulburare de spectru autist.

Intrarea este LIBERA in limita locurilor disponibile.

Discutii pe Facebook

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register