Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Atelier demonstrativ UNATC - ?Teatrul in educatie?

Atelier demonstrativ UNATC – „Teatrul in educatie”

Atelier demonstrativ UNATC  – „Teatrul in educatie”

Comunicat de Presa

   UNATC „I.L.Caragiale” Bucuresti, Facultatea de Teatru, Master Pedagogie Teatrala organizeaza primul atelier demonstrativ„Teatrul in educatie”

   Sambata si duminica, 9-10 aprilie 2016, programul masteral de Pedagogie Teatrala de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” Bucuresti organizeaza primul atelier demonstrativ „Teatrul in educatie”, la Sala Atelier din incinta UNATC.

   Evenimentul promoveaza una dintre activitatile distincte ale masteratului: pregatirea de formatori in domeniul artei teatrului, cu speciala privire asupra artei actorului. Pedagogul de arta teatrala este necesar in conditiile in care Arta Actorului, transpusa in educatia si viata fiecarui individ, poate dezvolta aptitudini elementare pentru evolutia personalitatii umane, inca de la varste fragede.

   „Arta Actorului presupune activarea si potentarea unor aptitudini specifice, cum ar fi: observarea, atentia, coordonarea si altele. Proces util oricui, dar mai ales copiilor: invata sa fie mai atenti la ceea ce ii inconjoara, se orienteaza mai bine, devin mai relaxati in interactiunea cu ceilalti, pe scurt, mai pregatiti pentru viata. Este nevoie de oameni formati in aceasta directie, care sa stie sa lucreze cu tinerii, si sa conduca acest proces. Initiativa organizarii acestui atelier este binevenita in contextul social actual, ceea ce poate constitui premisa transformarii ei in traditie”, Conf. univ. dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC.

   Sambata si duminica, intre orele 10-12.30, se vor desfasura ateliere de aproximativ 30 de minute, structurate pe diferite grupe de varsta, de la prescolari la adolescenti. Coordonatorii fiecarei sesiuni sunt masteranzii de la Pedagogie Teatrala, condusi de lector univ. dr. Bogdana Darie-Cretu. Ei vor prezenta exercitii concepute sub forma de joc, care urmaresc dezvoltarea unor aptitudini specifice folosite in arta actorului, necesare in dezvoltarea copilului. De la ora 12.30, grupe de tineri vor prezenta momente artistice lucrate sub indrumarea studentilor. In fiecare zi, activitatile se incheie la ora 14, cu un moment surpriza, coordonat de masteranzi.

   Cadrele didactice si personalul care activeaza in domeniul preuniversitar, interesate de colaborare pentru introducerea mijloacelor teatrale in mediul educational, sunt asteptate la atelierul demonstrativ „Teatrul in educatie” organizat de Masterul de Pedagogie Teatrala de la UNATC, in zilele de 9 si 10 aprilie 2016, intre orele 10-14, la Sala Atelier din incinta UNATC.

***

   Masteratul de Pedagogie Teatrala formeaza specialisti in domeniul artelor spectacolului, capabili sa transfere in procesul educational practici si proceduri specifice actului artistic. Conceptul central este artistul-pedagog, un artist pregatit sa sustina ateliere de formare si sa realizeze spectacole pedagogice cu rol formativ, destinate in special tinerilor (pre-adolescenti si adolescenti).

   Puteti accesa aici informatii despre programul de Master. Adresa U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”: Strada Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2, Bucuresti.

   Pentru mai multe informatii: Bogdana Darie-Cretu, 0723.011.276, bogdana.darie@yahoo.com; Andreea Jicman, 0723.296.054, andreea.jicman@gmail.com

Discutii pe Facebook
nemira.ro
Post a Comment

You don't have permission to register