Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

atelier de sculptura

Atelier de Sculptura: proportie, forma, spatiu

Atelier de Sculptura: proportie, forma, spatiu

(14 – 18 iulie)

   Iti aduci aminte de entuziasmul si usurinta cu care, in copilarie, modelai figurine din lut primite, unele, de catre adultii din jur, ca mici opere de arta? Fundatia Calea Victoriei iti propune vara aceasta un atelier la care sa afli in sfarsit daca sculptura este sau nu unul dintre talentele tale.

  In perioada 14-18 iulie, te asteptam la Atelierul de Sculptura: proportie, forma, spatiu, sustinut de Maria Irina Balan, absolventa a Universitatii de Arte Plastice Bucuresti, sectia Sculptura.

   De la ea vom invata regulile de baza ale acestei arte si, pentru inceput, vom modela in lut personaje si animale. In acelasi timp, vom povesti despre anumite perioade din istoria artei si artisti reprezentativi ce au influentat limbajul sculpturii. Vom folosi tehnici variate, de adaugare si inlaturare de material, vom lucra pe armatura de sarma si vom analiza sculpturi ale unor artisti celebri: Henry Moore, Constantin Brancusi, Alberto Giacometti.

   In final, vom avea cinci lucrari faurite de mainile si imaginatia noastra, pe care sa le daruim prietenilor sau pur si simplu sa le pastram pentru bucuria noastra.

Atelierul este structurat astfel:

1. Inceputurile exprimarii tridimensionale: Babilon, Egipt si Grecia Antica

2. Dinamica si Miscare – Renasterea, Manierismul si Barocul

3.-4. Sculptura moderna – Henry Moore si Constantin Brancusi

5. Alberto Giacometti

Obiective teoretice:

   Intelegerea formei si a importantei acesteia in limbajului sculptural

   Relatia obiectului sculptural cu spatiul inconjurator

   Compunere / descompunere obiectelor in corpuri geometrice spatializate

   Staticul si dinamicul in limbajul sculptural

   Puncte comune si diferente intre abordarea clasica si cea moderna a Formei

Lector: Maria Irina Balan

Data incepere: 14 iulie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa zilnica: luni-vineri, 14-18 iulie

Cost: 270 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 250 ron

   Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Discutii pe Facebook
nemira.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register