Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Arta interviului

Arta interviului, de Lawrence Grobel, s-a lansat si in Romania

Comunicat de presa

   Sfarsitul lui noiembrie a adus in Romania unul dintre cele mai asteptate titluri ale anului: „Arta interviului”, cartea celebrului jurnalist si scriitor american Lawrence Grobel, a aparut de curand, in traducere romaneasca, la Editura Publica.

   Lansata in 2004, „Arta interviului” a devenit o carte de referinta pentru jurnalisti si specialisti in comunicare si este privita azi ca un manual – informal si extrem de captivant – pentru toti cei dornici sa se perfectioneze in cel mai dificil si nobil dintre genurile jurnalistice.

   In „Arta interviului”, Lawrence Grobel povesteste cele mai interesante intamplari din cariera sa, dar si cele mai savuroase momente din lista sa lunga de interviuri cu actori care au primit Premiul Oscar, cu scriitori laureati ai Premiului Pulitzer sau cu sportivi celebri. Grobel explica pas cu pas ce presupune un interviu – de la munca de documentare, la retusurile finale –, astfel ca „Arta interviului” va fi un rasfat atat pentru ziaristi, cat si pentru devoratorii de cultura.

   Pentru a face un interviu bun, spune Grobel, trebuie „sa conversezi precum gazda unui talk show, sa gandesti ca un scriitor, sa intelegi subtextul ca un psihiatru, sa ai ureche de muzician, sa fii capabil sa selectezi cele mai bune fragmente, ca un editor, si sa stii cum sa le aduni pe toate la un loc, ca un dramaturg”. In cartea sa, Lawrence Grobel ofera cu generozitate informatii, sfaturi si trucuri, explicand, printre altele, cum sa-l faci pe interlocutorul tau sa se deschida si cum sa slefuiesti o conversatie ca s-o aduci la forma ideala. O resursa nepretuita pentru ziaristi, indiferent de domeniul specializarii lor, „Arta interviului” satisface si curiozitatile noastre legate de lumea starurilor. Cu eleganta, dar cu multa onestitate, Grobel dezvaluie experientele sale surprinzatoare din colaborarea cu vedetele de la Hollywood si cu oamenii lor de PR, demitizând in mare parte ideea ca totul e roz in Cetatea Filmului si imprejurimile ei.

Arta interviului

Larry impreuna cu Halle Berry, Sharon Stone, Robin Williams I sursa foto: arhiva personala Lawrence Grobel

   Larry Grobel, o legenda in randul jurnalistilor si supranumit de Joyce Carol Oates „un Mozart al interviurilor”, a scris 25 de carti, printre care numeroase biografii, traduse in mai multe limbi. Seria sa de „Conversatii” cu artisti precum Al Pacino, Truman Capote, Marlon Brando, James Michener si familia Houston se bucura si azi de succes in lumea intreaga. In cariera sa de peste 40 de ani, Grobel a scris pentru publicatii precum The New York Times, Newsday, Rolling Stone, Entertainment Weekly, Reader’s Digest sau Playboy, care l-a numit „intervievatorul intervievatorilor”.

   Lawrence Grobel se pregateste in aceasta perioada pentru lansarea unui nou volum, intitulat „You, Talking To Me. Lessons I Learned Along the Celebrity Trail”, care va fi disponibil si pe Amazon.com. Dintre cartile autorului american, pe langa „Arta interviului”, in Romania mai puteti gasi si faimoasa lui biografie „Al Pacino”, aparuta tot la Editura Publica.

Arta interviului

Larry si bunul lui prieten Al Pacino I sursa foto: arhiva personala Lawrence Grobel

   Mai multe informatii despre Lawrence Grobel aflati de pe site-ul sau si de pe pagina de Facebook a autorului.

Discutii pe Facebook
carturesti.ro
Post a Comment

You don't have permission to register