Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Arhanghelul Raul

Arhanghelul Raul de Ovidiu Eftimie – record de precomenzi inainte de lansare

Comunicat de presa

   Primul debut romanesc in colectia Nautilus SF dupa multi ani, romanul Arhanghelul Raul de Ovidiu Eftimie, a inregistrat deja un record de precomenzi inainte de lansarea de pe 19 noiembrie, din cadrul targului de carte Gaudeamus. 

   Cartea este disponibila pe nemira.ro si fiecare exemplar de precomanda vine cu un autograf de la autor.

   Raul, un publicitar din Bucuresti, nu banuia ca atunci cand va muri va ajunge in Iad. Si nici ca de acolo se va intoarce pe Pamant nemuritor si cu misiunea de a preveni Apocalipsa: invazia nemuritorilor prin gaura spatio-temporala din gara de la Teius.

   Intre timp, agentul SRI Popescu este trimis sa se infiltreze in randurile nasilor de tren CFR si descopera ca acestia formeaza, de fapt, o armata secreta care se lupta cu fortele supranaturale de pe teritoriul Romaniei. De la arme cu plasma la calatoriile cu locomotiva Soapta lui Zamolxe, prin nodul temporal din gara Brasov si goana dupa o creatura multidimensionala care poate fi cheia salvarii omenirii, Raul, Popescu si nasii de tren se confrunta nu doar cu paradoxuri spatiu-timp, ci si cu subfinantarea cronica ce afecteaza toate institutiile de stat, inclusiv pe cele care se ocupa de fenomene paranormale.

   Romanul lui Ovidiu Eftimie este un science fiction romanesc in care spatii banale precum cartierul Pantelimon, gara din Brasov, un birou din Ministerul Transporturilor sau trenul spre Teius sunt scene pentru discutii despre calatorii in timp si lupte cu fiinte multidimensionale – toate pentru a preveni Apocalipsa. Personajele sunt oameni de zi cu zi: un creativ publicitar, un nas de tren, un politician, un agent, tipologii la care cititorul nu se va mai uita niciodata cu aceiasi ochi dupa ce-i va vedea in actiune.  Umorul si satira autorului vin din familia de scriitori central-europeni ca Borumil Hrabal sau Karel Čapek. 

   Ovidiu Eftimie (n. 1980) este un jurnalist brasovean. Ca fan al SF-ului, i s-a recomandat sa nu mai critice literatura romana de gen de pe margine si sa faca si el ceva in acest sens, daca se crede atat de bun. Scriitorii sai preferati sunt Čapek, Hasek si Phillip K. Dick.

Arhanghelul Raul

autorul Ovidiu Eftimie

   „La Uzinele Electroputere Craiova s-a construit in 1980 prima locomotiva diesel-cuantica, considerata o minune a tehnicii si a eficientei la vremea aceea. Intrucat nu avea nevoie de cale de rulare electrica, putea fi folosita pe orice fel de traseu feroviar, atata timp cat ecartamentul era cel potrivit. Un plin de motorina ii asigura transport in timp de pana la doua saptamani fata/spate. Generatorul diesel asigura atat miscarea in planul fizic, cat si incarcarea motorului puls de timp, pentru salturi de mici dimensiuni. Locomotiva s-a stricat de doua ori in trecut si o data in viitor, asta insemnand ca Romania a avut, intr-un anumit moment, patru locomotive capabile de calatorie in timp, toate stricate. Aflate pe aceeasi linie, locomotivele s-au ciocnit, creand astfel un paradox temporal si numeroase pagube materiale. Din piesele rezultate s-a construit ultima locomotiva a timpului, care se afla in mod constant in revizie in depoul Bucuresti”.

Discutii pe Facebook
Post a Comment

You don't have permission to register