Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Apel La Candidaturi Pentru Programul De Burse Din Partea Guvernului Francez Editia 2017

Apel La Candidaturi Pentru Programul De Burse Din Partea Guvernului Francez Editia 2017

Apel La Candidaturi Pentru Programul De Burse Din Partea Guvernului Francez Editia 2017 pentru nivel de Masterat, Doctorat si Postdoctorat

Comunicat de presa

   In intervalul 2 octombrie 2016 – 28 februarie 2017, studentii si cercetatorii romani isi pot depune candidatura in cadrul programelor de sprijin pentru mobilitate, propuse de catre Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania, si destinate nivelurilor de masterat, doctorat si postdoctorat.

   In cadrul acestor programe, studentii romani dornici de a efectua studii universitare sau un sejur de cercetare in Franta pot candida la bursele de masterat si de doctorat puse la dispozitie de guvernul Francez, cu conditia de a justifica stapanirea limbii franceze la un nivel intermediar (B1). Pentru a asigura un acces echitabil tuturor, candidatii vor avea ocazia sa ia parte la ateliere practice de redactare de CV-uri si de scrisori de motivatie, din 1 noiembrie 2016 in 15 februarie 2017.

   Mai mult, tinerii cercetatori romani din toate domeniile si disciplinele se pot inscrie la programul destinat nivelului postdoctoral, in scopul de a init­ia sau consolida cooperarea stiint­ifica de inalt nivel. Aceste burse se adreseaza cercetatorilor care au sustinut teza de doctorat in ultimii sase ani. Timp de trei luni – cuprinse in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 – cei selectionati vor beneficia de o subventie pentru a-si perfectiona cunostintele alaturi de specialisti francezi.

   Programele de mobilitate propuse de catre Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania fac in prezent obiectul unui apel national la candidaturi, deschis pana pe data de 28 februarie 2017. Studentii si cercetatorii romani care doresc sa beneficieze de o oportunitate de formare si de specializare intr-o institutie de invatamant superior din Franta isi pot depune dosarul de candidatura pana la acea data.

   In 2016, bursierii din cadrul programului au beneficiat de formari in cadrul unor universitati prestigioase, precum Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Institutul de Studii Politice din Paris, Scoala Nationala Superioara a Aviatiei Civile, sau Scoala Nationala de Arte si Meserii. Pana in prezent, peste 4000 de studenti romani au beneficiat de diferitele programe de mobilitate propuse de catre Guvernul Francez.

   Incepand cu anii 90, Ambasada Frantei din Romania si Institutul Francez au pus la cale o strategie de sustinere a programelor de mobilitate destinate studentilor romani care doresc sa beneficieze de o experienta intr-o universitate din Franta, in ideea de a incuraja si de a valoriza formarea unei forte de munca francofone cu o calificare superioara pe piata romaneasca, dar si cu scopul de a contribui la imbunatatirea cooperarii dintre cele doua tari.

   Toate informatiile utile (criterii de selectie, cuantumul bursei si avantajele, dosarul de candidatura, persoanele de contact) sunt disponibile pe site-ul Institutului Francez din Romania. Puteti solicita orice alta informatie suplimentara prin e-mail.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post a Comment

You don't have permission to register