Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Teatrul Mic - lecturi performative - teatru

Actorii Teatrului Mic în slujba procesului de educare

   A doua serie de lecturi performative în liceele bucureștene, TEATRUL DIN MANUAL, debutează mâine, 9 martie, ora 10:00, la Liceul Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”.

   TEATRUL DIN MANUAL – lecturi performative în liceele bucureștene este un proiect de intervenție culturală conceput de Teatrul Mic în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Centrul de Teatru Educațional REPLIKA, prin care ne propunem să familiarizăm liceenii cu conținutul textelor care alcătuiesc programa de Bacalaureat la disciplina Limba și Literatura Română.

   Artiști profesioniști se pun în slujba procesului de educare și formare al liceenilor, venind în întâmpinarea dificultății de a stârni curiozitatea și interesul tinerilor pentru lectură, pentru studiul literaturii române, aspecte pe care publicul larg le conștientizează din ce în ce mai des, de la an la an, în momentul în care statisticile reflectă faptul că un număr tot mai mare de elevi nu reușesc să promoveze Examenul de Bacalaureat.

   „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale

   Proiectul TEATRUL DIN MANUAL – lecturi performative în liceeele bucureștene a debutat în luna decembrie a anului trecut cu piesa „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, regizată de Radu Apostol.

În jur de 400 de elevi au fost angrenați în proiect, iar prima serie de lecturi performative s-a bucurat și ea de 3 reprezentații.

   Cel de-al doilea text ales din programa școlară, romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu, dramatizat de către dramaturgul Mihaela Michailov, va fi prezentat marți13 martie, ora 14:30 și elevilor din clasele a X-a și a XI-a ai Liceului Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”, iar miercuri, 14 martie, ora 13:00, Cristi Iacob, Gabriela Iacob, Claudiu Istodor, Ionuț Vișan și Radu Apostol – care semnează și regia spectacolului – vor întâlni elevii Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu”.

   Fiecare spectacol-lectură va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, inspirate preponderent de subiectele din ultimii ani de la proba scrisă și proba orală a Examenului de Limbă și Literatură Română din cadrul Bacalaureatului.
   Accesul la spectacolele-lectură va fi gratuit și se va desfășura în conformitate cu programul școlar al liceelor participante.
Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război
de Camil Petrescu
Regia: Radu Apostol
Dramatizarea: Mihaela MichailovDistribuția:

Ștefan Gheorghidiu – Cristi Iacob
Ela – Gabriela Iacob
Căpitanul Dimiu, Predescu – Claudiu Istodor
Locotenent Orișan, Călător – Ionuț Vișan
Căpitan Corabu, Călător – Radu Apostol

Coordonarea sesiunii de Q&A: Mihaela Michailov și Radu Apostol

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register