Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Deux secondes!

IN ACEASTA VARA, UN PERFORMER FRANCEZ PE STRAZILE DIN BUCURESTI in spectacolul Deux secondes!

Comunicat de presa

   Cu ocazia Festivalului International de teatru pentru copil si intreaga familie „Teatru, Strada si Copil”, ajuns la a 5-a editie, Compagnie du Petit Monsieur va cuceri publicul bucurestean cu spectacolul Deux secondes!. Organizat de Ambasada Frantei in Romania si de Institutul Francez din Romania in parteneriat cu Teatrul Ţandarica, acest spectacol teatral inedit va fi prezentat in premiera sambata 25 iunie 2016, incepand cu ora 11.00, pe aeroportul Henri Coanda din Otopeni.

   Creata in anul 1998, la initiativa artistilor francezi Amandine Barrillon si Ivan Chary, Compagnie du Petit Monsieur se inspira din scene din viata de zi cu zi pentru a pune in lumina intamplarile cu care ne confruntam in mod recurent. Astfel, gesturi si activitati banale se transforma incet-incet intr-un spectacol burlesc si decalat, un performance contemporan care imbina cu maiestrie pantomima si acrobatia.

   In buna traditie a unui Charlot al vremurilor noastre, actorul Ivan Chary interpreteaza rolul lui Paul Durand (Monsieur tout-le-monde), explorand in registrul parodic relatia omului contemporan cu obiecte intrate in uzul curent si de care nu ne mai putem lipsi in anumite imprejurari, precum o valiza sau un cort. Spectacolul insista pe un scenariu comic in care obiectele nu mai raspund la asteptarile persoanei care le foloseste.

   Intre 25 si 30 iunie 2016, Compagnie du Petit Monsieur va veni in turneu in Romania, la Bucuresti si Buzau. Dupa premiera de la aeroportul Henri Coanda, spectacolul se va juca pe 26 iunie la Fundatia Sf. Sava/ Centrul Cultural Francofon din Buzau, la ora 11.00. In ziua urmatoare, pe 27 iunie, Amandine Barillon, regizor, va coordona un atelier de pantomima contemporana pentru actori profesionisti la teatrul Tandarica Bucuresti, intre orele 10.00 si 18.00.

   Spectacolul „Deux secondes!” va fi prezentat in cadrul Festivalului „Teatru, Strada si Copil”, in parcul Herastrau pe data de 28 iunie, cu doua reprezentatii, la 11.00, respectiv 19.00; pe 29 iunie publicul e invitat in Parcul Sebastian pentru alte doua reprezentatii la aceleasi ore, iar pe 30 iunie turneul se va incheia in Parcul „Lumea Copiilor”, la 11.00 si la 19.00.

   Festivalul International „Teatru, Strada si Copil” face parte din proiectul „Tandarica pentru toti” ce-si propune sa faciliteze accesul tuturor, cu precadere a celor mai tineri, la spectacole de teatru.

   Mai multe detalii despre programul festivalului pe website-ul teatrului Tandarica.

Discutii pe Facebook
nemira.ro
Post a Comment

You don't have permission to register