Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

À VÉLO AU CINÉMA – Pedaleaza spre cinema

À VÉLO AU CINÉMA – Pedaleaza spre cinema

À VÉLO AU CINÉMA – PEDALEAZA SPRE CINEMA

EVENIMENT DEDICAT PASIONATILOR DE CICLISM

  Astazi, 10 iulie, Institutul Francez din Bucuresti da startul unei veri responsabile. Campania A vélo au cinéma – Pedaleaza spre cinema, se inscrie in programul de constientizare COP21 asupra riscurilor incalzirii globale.

   Biciclistii devin centrul atentiei, deoarece organizatorii le pregatesc evenimente pe tot parcursul zilei. Intre orele 10:00 si 22:00, veti putea invata cum se repara o bicicleta, fabricarea creativa de obiecte din produse reciclabile va fi prezentata de catre organizatia WunderKraft.ro, copiii isi vor testa abilitatile de a conduce o bicicleta, dar nu vor lipsi nici filmele, conferintele sau gustarile delicioase.

A vélo au cinéma – Pedaleaza spre cinema   De acum, pasionatii de mers pe bicicleta pot sta linistiti, deoarece parcarea de biciclete este pusa la dispozitie de partenerii evenimentului, Groupama Asigurari.

   In cadrul evenimentului, BitaColor, primul atelier de vopsit biciclete din Bucuresti, va oferi sfaturi practice pentru repararea bicicletelor. Talentatii intreprinzatori au creat Scoala de Mecanica de Biciclete, prin care incurajeaza mersul de bicicleta, alaturi de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti.

   Remesh prezinta un stand cu produse reciclate, printre care si geanta de bicicleta perfecta. Remesh este marca nascuta din initiativa Ateliere Fara Frontiere de a crea noi oportunitati de angajare pentru persoanele aflate in dificultate, prin reciclarea bannerelor publicitare. Produsele remesh spun povestea unor oameni care, intr-un atelier de insertie socio-profesionala, reusesc sa recicleze tone de materiale publicitare si sa le transforme intr-o gama de genti si accesorii unice de moda etica: genti, portofele, sacose, mape de conferinta, pufuri, sorturi de gradinarit si altele.

   #OPTAR va amenaja un traseu unde copiii isi vor putea testa abilitatile de a conduce bicicleta. Copiii cu varsta intre 5 si 11 ani sunt asteptati in curtea Institutului Francez la ateliere de indemanare pe bicicleta. Prin joaca, copiii se vor pregati pentru varsta cand vor circula frecvent pe bicicleta pe drumurile publice. Participantii vor fi recompensati cu premii.

   Intre 2 si 5 iunie s-a desfasurat la Nantes (Franta) conferinta anuala VeloCity. Unul dintre cele mai importante incubatoare de strategii si tehnici de incurajare a mersului cu bicicleta, a gazduit peste 1500 de participanti din intreaga lume, printre care si echipa OPTAR. Scopul ei a fost de  a aduna cat mai multe informatii de la specialisti in planificare urbana si transport aternativ si de a prezenta Drumuri Verzi in Bucuresti, un proiect pilot de infrastructura prietenoasa cu pietonii si biciclistii.

   Pe 10 iulie, la Cinema Elvira Popescu, de la ora 18.30, in cadrul intalnirii #OPTARlaVeloCity, Marian Ivan va descrie principii si metode aplicate care au transformat radical pana si cele mai aglomerate metropole.

   Din cadrul evenimentului A vélo au cinéma – Pedaleaza spre cinema nu vor lipsi nici filmele, adresate unui public cat mai variat. Pasionatilor de biciclete li s-a pregatit o surpriza de proportii, deoarece sunt invitati sa vizioneze filmul Solidream. Filmul prezinta un grup de prieteni din copilarie, care se hotarasc sa porneasca intr-o calatorie in jurul lumii, parcurgand 54 000 km, plini de aventuri. Propunandu-si sa ajunga la extremitatile planetei, ei trec prin desertul din Atacama si Australia, ajung pana in Antarctica, se supun toridei jungle amazoniene, construiesc o pluta pentru a cobori pe raul Yukon, ajung sa cunoasca tinuturile muntoase din Bolivia si din Kargazstan. In cei trei ani de aventuri, intalniri si incercari, unii vor lasa trecutul in urma si vor ajunge sa inteleaga maretia omului.

Despre COP21

   Franta va gazdui si va prezida cea de-a 21-a Conferinta a partilor la Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite privind schimbarile climatice 2015 (COP21 / CMP11), cunoscuta, de asemenea, sub numele de „Paris 2015”, care va avea loc intre 30 noiembrie si 11 decembrie 2015.

   Acesta este o reuniune cruciala, deoarece trebuie sa conduca la un nou acord international privind clima, aplicabil tuturor tarilor, cu scopul de a mentine incalzirea globala sub doua grade Celsius. Prin urmare, Franta va juca un rol de lider pe plan international, pentru a aduce armoniza opiniile si de a facilita cautarea unui consens al ONU, precum si in cadrul Uniunii Europene, care are un loc important in negocierile privind clima.

____________________________________________________________________________________________________________________

Intrarea este libera (cu exceptia proiectiilor de film).
Pentru rezervarea biletelor la cinematograf: www.elvirepopesco.ro
Participantii la conferinta #OPTARlaVéloCity beneficiaza de tarif super redus (5 RON) la proiectia filmului Solidream.

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Post a Comment

You don't have permission to register