Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

30 ianuarie - Ziua UNATC ?I. L. Caragiale?

30 ianuarie – Ziua UNATC „I. L. Caragiale”

30 ianuarie – Ziua UNATC „I. L. Caragiale”

Comunicat de presa

   Sambata, 30 ianuarie, sarbatorim ziua Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”. Data coincide cu ziua de nastere a dramaturgului Ion Luca Caragiale, maestrul spiritual al universitatii (30 ianuarie 1852).

   Va invitam sa fiti alaturi de noi pe data de 30 ianuarie, de la orele 14, la sediul UNATC (Str. Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2) pentru a celebra aceasta importanta zi impreuna.

   Anul acesta sarbatorim printr-o succesiune de momente axate pe activitatea celor doua facultati ale Universitatii: Facultatea de Teatru si Facultatea de Film. Gazdele, cadre didactice si studenti, au pregatit pentru invitati ateliere demonstrative de teatru si de film.

   Ziua UNATC este marcata si prin evenimentul de lansare a cartii coordonate de Elena Saulea – „Alexa Visarion sau destinul vocatiei”. Publicat de editura Junimea, volumul prezinta, prin evocarile mai multor generatii de actori, regizori, critici, teatrologi si studenti, traseul artistic si didactic al regizorului de teatru si film Alexa Visarion. Pe data de 30 ianuarie 1970, Alexa Visarion debuta pe scena studioului Casandra – IATC cu spectacolul „Cartofi prajiti la orice” de A.Wesker.

   Seara se va încheia cu spectacolul „Conu` Leonida” de I.L. Caragiale, productie UNATC, Master, Anul II. Coordonator: prof. univ. dr. Radu Gabriel; Distributia: Conu` Leonida – Razvan Raduta, Efimita – Madalina Oprescu, Safta – Nicoleta Marica; durata 35 minute.

   Program:

14:00 – 15.30   Atelier de teatru – Sala Atelier (UNATC)

15.30 – 16.15 Lansare de carte – „Alexa Visarion sau destinul vocatiei”, Editura Junimea, Colectia Colocvialia, Sala Atelier

16:15 – 18.00 Atelier de film – Platoul de filmari UNATC; proiectii filme de platou

18:30 – Spectacol de teatru „Conu` Leonida” de I. L. Caragiale, productie Master an II, Sala Atelier

Discutii pe Facebook
Post a Comment

You don't have permission to register