Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Timpul din noi - fotografie

Timpul din noi – fotografie Adela Rusu

   “Se zice ca timpul trece. Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp”, spunea Garabet Ibraileanu. In virtutea acestor cuvinte, artistul fotograf Adela Rusu a ales timpul ca esenta a lucrarilor sale, intr-o expozitie fotografica organizata in Oradea, localitatea de resedinta a artistei.

   Am ales TIMPUL ca tema pentru expozitia mea deoarece trecerea timpului este o stare cu care ma confrunt zilnic, o identific in cele mai mici amanunte, o corelez cu esenta vietii. TIMPUL un subiect pe care incerc sa-l stapanesc, sa-l imortalizez si sa-l fac sa treaca in favoarea mea implinindu-ma ca om, ca artist si desavarsindu-mi opera. Timpul trece peste fiecare dintre noi in mod diferit, in functie de starile pe care le avem, sentimentele pe care le traim si visele si sperantele la care aspiram. Important este ca TIMPUL sa treaca peste noi frumos, senin, curat.

Adela Rusu

   Membru al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania, Adela Rusu a obtinut distinctia de artist din partea Federatiei Internationale de Arta Fotografica (AFIAP) din Elvetia si a obtinut importante premii si dinstinctii, precum si medalii de aur si argint in concursuri si saloane de arta fotografica nationale si internationale.

   Pentru mine fotografia a devenit un mod de viata, imi imaginez cadre, imi place sa creez scenarii si povesti vizuale care sa prinda viata in imaginile mele. Imi place culoarea in fotografie, starile, atitudinile romantice, frumusetea si veselia. De asemenea imi place sa surprind strada cu povestile ei, cu trairile, bucuriile si dezamagirile ei. Genurile mele preferate in fotografie sunt portretul, fotografia de moda si street photography.

   Expozitia fotografica, patronata de Consiliul Judetean Bihor, Asociatia Artistilor Fotografi din Romania si de catre Asociatia „Euro Foto Art”, acopera doua teme fotografice: „Timpul din noi” si „Viata ca o scena„.

   Cel de al doilea ciclu al expozitiei fotografice,  initulat „Via?a ca o scena”, isi regaseste esenta in cuvintele lui William Shakespeare: Intreaga lume este un teatru si toti barbatii si femeile sunt doar actori. Acest ciclu cuprinde imagini surprinse atât de pe scena teatrului cât si din viata de zi cu zi. „Am incercat sa surprind stari, emotii, povesti despre viata si despre noi insine.”
Adela Rusu

   Expozitia fotografica semnata Adela Rusu este in continuare deschisa publicului pana in data de 7 octombrie 2013, la Galeria Euro Foto Art din Pia?a 1 Decembrie nr.12, Oradea. Intrarea este libera.

Cateva selectii din cadrul tematicii „Timpul din noi”

Selectii din tematica „Viata ca o scena”

Discutii pe Facebook
nemira.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register