Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Profil de artist - actrita Claudia Ene

Profil de artist: actrita Claudia Ene

   Actrita Claudia Ene are 18 ani si este din Bucuresti. A absolvit Colegiul Nationa „Grigore Moisil” si a urmat cursurile Teen Media Academy timp de 2 ani, perioada in care – precizeaza Claudia – viata i s-a schimbat.

 În orice grup de prieteni în care ma învârt sunt tipa tacuta sau tipa care cara mereu o carte dupa ea sau mama sarcasmului sau tipa care râde din orice sau toate patru deodata. Pe lânga teatru… mai e restul, la fel de important.

 

 

actrita Claudia Ene - Profil de artist

Raftul cu idei: Ce te-a determinat sa alegi actoria/regia?

Claudia Ene: Nu eu am ales actoria, ea m-a ales pe mine. :) Cred ca nici macar nu am stat sa iau efectiv o decizie. A venit de la sine. M-am trezit raspunzând la întrebari de genul “Ce vrei sa faci mai departe?” cu “Actorie”.

Rci: Ce mentor/persoana te-a motivat în calea aleasa?

Claudia: Toate persoanele dragi mie au acceptat, mai devreme sau mai târziu, faptul ca asta e drumul ales de mine. Toate au ajuns sa ma sustina mai mult sau mai putin, începând cu profa mea de româna si cu Cristian Bajora, coordonatorul spectacolelor în care am jucat la cursuri si regizorul Teatrului În Culise. Are el metodele lui unice de a-i motiva pe ceilalti. :)

Rci: Ce pasiuni ai (în afara de teatru)?

Claudia: Îmi place sa citesc si sa scriu, am umplut calculatorul de poezii si povestiri la care înca lucrez. Îmi place sa calatoresc, sa merg pe bicicleta si sa am ultimul cuvânt. :))

Rci: Daca ai alege un alt domeniu de activitate, care ar fi acela?

Claudia: Ar fi unul legat de lucrul cu copiii. Profesoara de româna, psiholog, psihoterapeut, clovn…

Rci: Cum percepi deschiderea oamenilor cu privire la teatru (în general) si la meseria de actor (în particular)? (mai exact – cum reactioneaza cineva când le spui ca esti actor – te privesc cu entuziasm/ îti pun multe întrebari/ sunt indiferenti etc. etc.)

Claudia: Având în vedere ca nu sunt înca o actrita pâna nu termin o facultate de profil, nu pot vorbi decât despre reactiile oamenilor când le spun ca „voi juca teatru când voi fi mare”. Cei care nu ma cunosc încep sa-si dea cu presupusul – „n-ar fi totusi ma bine sa dai la ASE? Jurnalism? Ceva care se cere în ziua de azi?” Chiar si când am fost la o consultatie si am ajuns sa vorbesc despre viitorul meu, doctorul m-a privit cu mila si mi-a zis „Dar stii ca o sa mori de foame…” E amuzant sa-i privesc încercând sa ma înduplece.

 

actrita Claudia Ene - Profil de artist

actrita Claudia Ene – Profil de artist

 

Rci: În ce alte domenii/activitati te-au ajutat veleitatile de actor?

Claudia: Nu mai tremur (chiar atât de rau) când vorbesc în fata clasei, pot sa ascund mult mai usor faptul ca nu mi-am facut vreo tema sau nu am învatat (iar acum sper ca niciun prof sa nu citeasca asta), sunt mult mai deschisa fata de ceilalti în general.

Rci: Mai exista urme de trac si emotii atunci când te urci pe scena? Sau e la fel de confortabil ca o discutie cu prietenii?

Claudia: Este momentul acela dinaintea unui spectacol când ma gândesc de ce naibii ma aflu acolo, de ce nu mai bine chem un taxi si plec pe furis, de ce am ales sa apar în fata unor necunoscuti si sa pretind ca sunt ceva ce nu sunt… E un moment înainte de a intra când aerul e mai greu de respirat si urechile parca tiuie mai tare ca niciodata. Dar iubesc momentele astea, fara ele nu as continua sa joc. Ele îmi dau zvâcul necesar pentru a pasi pe scena.

Rci: Care sunt spectacolele tale preferate din cele în care ai jucat? Ce alte spectacole te-au impresionat si ai vrea sa le recomanzi cititorilor?

Claudia: Cirque d’Humanite si Auditia sunt spectacolele care îmi plac cel mai mult. N-am mai jucat Cirque… de anul trecut, dar m-a introdus în lumea teatrului absurd si a facut niste modificari chimice în mine… Iar Auditia… e un spectacol de suflet.

   Recomand cu draga inima Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu de la Teatrul În Culise, Profu’ de religie de la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova, American Buffalo de la Teatrul Act.

Rci: Cu ce actor ”din vechea garda” ti-ar placea sa joci pe scena? În ce spectacol?

Claudia: Horatiu Malaele. Contextul – adica spectacolul în care sa ne întâlnim – nici nu mai conteaza. Daca dumnealui tine un recital de doua ore, iar eu joc un copac în planul secund, sunt fericita. :)

Rci: Care este animalul tau preferat? De ce?

Claudia: Pisica. Nu ai nevoie de motive ca sa-ti placa pisicile.

   Portofoliul de spectacole al actritei Claudia Ene include spectacolele Mofturi…, Cirque d’Humanite, We are Hollywood, Auditia, Just about Love, Supermarket love, Diamante si Narcotice.

Discutii pe Facebook
libris.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register