Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Actrita Maria Popovici - o femeie frumoasa, cu un suflet de copil

Actrita Maria Popovici – o femeie frumoasa, cu un suflet de copil.

   Mereu plina de energie si vioiciune, Maria Popovici este o sursa de buna dispozitie în fiecare zi, spun cei ce o cunosc. Cand o descriu, apropiatii spun ca este mixul perfect dintre o femeie frumoasa si un suflet de copil. Maria Popovici are 24 de ani a terminat facultatea de actorie la Universitatea Nationala de Teatru si Cinematografie (UNATC) „I. L. Caragiale”. Înca din liceu si-a investit toata pasiunea în teatru (în ultimii doi ani a petrecut chiar si Revelionul în teatru!). Nu prea stie sa cânte, uraste sa calatoreasca cu avionul si îi place foarte mult sa faca surprize culinare.

 

actrita Maria Popovici - Profil de artist

actrita Maria Popovici

   Raftul cu idei a avut placerea de a sta de vorba cu Maria, incercand sa descopere omul – actor:

Raftul cu idei: Ce te-a determinat sa alegi actoria/regia?

Maria Popovici: Nu îmi aduc aminte sa îmi fi dorit vreodata altceva. Când eram copil îmi imaginam ca un actor traieste mai multe vieti. Acum sunt adult si vad ca un actor are sansa de a ramâne copil. Se ”joaca” serios.

Rci: Ce mentor/persoana te-a motivat în calea aleasa?

MP: Parintii mei au fost si sunt mentorii mei.

Rci: Ce pasiuni ai (în afara de teatru)?

MP: Îmi place foarte mult sa gatesc si sa experimentez în bucatarie. Si am senzatia ca ma pricep.

Rci: Daca ai alege un alt domeniu de activitate, care ar fi acela?

MP: Depinde. Daca as putea sa aleg orice sau daca as fi nevoita. Nu stiu sa raspund la aceasta întrebare acum. Poate voi afla vreodata.

Rci: Cum percepi deschiderea oamenilor cu privire la teatru (în general) si la meseria de actor (în particular)? (mai exact – cum reactioneaza cineva când le spui ca esti actor – te privesc cu entuziasm/ îti pun multe întrebari/ sunt indiferenti?)

MP: Variaza în functie de om. În general oamenii ma întreaba unde joc si atunci încep sa le povestesc despre teatrul independent. Unii sunt curiosi si vin sa vada despre ce e vorba, altii nu pricep sau nu vor sa priceapa. Am avut si reactii negative de genul: ”actor? Ok… dar ce MESERIE ai?”… nu o iau personal si nici nu tin discursuri de convingere.

Rci: În ce alte domenii/activitati te-au ajutat veleitatile de actor?

MP: Actoria m-a ajutat sa prind încredere în mine, asa ca reusesc mai usor sa coordonez un grup. M-a ajutat sa pot preda ceea ce am învatat mai departe pasionatilor de teatru, în cadrul cursurilor de actorie Teen Media Academy.

Rci: Mai exista urme de trac si emotii atunci când te urci pe scena? Sau e la fel de confortabil ca o discutie cu prietenii?

MP: Exista la premiera. Si ma consuma foarte tare… dar pe masura ce numarul reprezentatiilor creste, emotiile scad. Nu e bine sa nu ai nicio emotie, totusi.

Rci: Care sunt spectacolele tale preferate din cele în care ai jucat? Ce alte spectacole te-au impresionat si ai vrea sa le recomanzi cititorilor?

MP: Spectacolele preferate în care am jucat eu au fost: ”Pescarusul” în regia Valeriei Sitaru la UNATC si Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu în regia lui Cristian Bajora la Teatrul În Culise. Spectacolele mele preferate sunt: Take Ianke si Cadir la Teatrul National Bucuresti, Unchiul Vanea la Teatrul Bulandra si Dreaming Romania de la Teatrul Independent FIX din Iasi.

 

Maria Popovici - profil de artist

imagine din spectacolul Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu

 

Rci: Cu ce actor ”din vechea garda” ti-ar placea sa joci pe scena? În ce spectacol?

MP: Nu stiu daca e din ”garda veche”, dar as vrea sa joc alaturi de Horatiu Malaele.

Rci: Care este animalul tau preferat? De ce?

MP: Oaia. Pentru ca e buna pe gratar.

Maria Popovici - Profil de artist

   Pe Maria Popovici o puteti vedea jucând la Teatrul În Culise în spectacolele: Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu, Asa se întâmpla cu toti oamenii obisnuiti, Spectatorul condamnat la moarte, GhengBeng.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register