Prietenul meu, crocodilul!

0
870
crocodilul

   Adanc, in jungla din Costa Rica, un pescar pe nume Chito a gasit un crocodil ce fusese impuscat in ochi de catre un fermier local si lasat acolo sa moara. Chito a reusit sa tarasca masiva reptila in barca sa si a adus-o acasa. Acolo, a stat la capataiul crocodilului luni intregi, pana ce a reusit sa-l vindece.

   Chito a numit crocodilul Pocho. “Am stat non-stop langa Pocho, cat a fost bolnav si am dormit noaptea langa el. Am vrut doar sa simta ca cineva il iubeste, ca nu toti oamenii sunt rai.” a spus Chito. “A insemnat un efort considerabil. Trebuia sa fiu langa crocodil in fiecare zi. Iubesc toate animalele – mai ales pe acelea care au suferit.”

crocodilul

   Intr-un final, a sosit si ziua in care Pocho a fost destul de puternic incat sa se poata intoarce in salbaticie. Chito l-a dus la un lac situat langa casa sa si i-a dat drumul in apa, insa crocodilul a iesit imediat din apa si l-a urmat acasa.

   ”Mi-am dat seama ca atunci cand il strigam pe nume, venea imediat la mine.” spune Cito. Pescarul a ezitat sa-si spuna povestea, de teama autoritatilor, desi au trecut 20 de ani de cand l-a salvat pe Pocho

   Pocho avea peste 5 metri. Se lua la tranta cu Chito, se juca si se tineau in brate cat era ziua de lunga, in fiecare zi. Aceasta legatura, spune Chito, a avut nevoie de ani buni sa se produca.
“Dupa circa 10 ani, am inceput sa lucrez cu el.”, spune Chito. “La inceput a mers foarte, foarte incet. Ma jucam cu el putin cate putin, avansand cu pasi mici“

crocodilul

   Chito si-a impartasit povestea pentru a trage si el un semnal de alarma in privinta cruzimii impotriva animalelor si sa evidentieze diferenta pe care o poate face afectiunea si tratamentul corect.
“Este prietenul meu, nu vreau sa ma port cu el ca si cu un sclav, sau sa-l exploatez.”, spunea Chito. “Sunt fericit ca l-am salvat si el e fericit cu mine pentru ca nu-i lipseste nimic.”

Pocho a murit de batranete in octombrie 2011, insa povestea lui si a lui Chito cu siguranta nu se va stinge asa repede.

crocodilul

crocodilul

Discutii pe Facebook
books-express.ro

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.