);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Premiile Creativitatii ARCUB UNATC 2016

Publicat

pe

Premiile Creativitatii ARCUB UNATC 2016

   A mai trecut un an, al patrulea la numar… Asta pentru ca tot e toamna si lumina galben-aurie cu reflexii rosietice invita la visare, nostalgie si melancolie.

   Este al patrulea an de cand ARCUB si UNATC se incapataneaza sa premieze CREATIVITATEA in toate formele, din diferite domenii, de la mai multe universitati. Si asta pentru a saluta un spirit tanar, incapatanat, creator, visator cu ochii larg deschisi, inventiv si indraznet.

   Intr-o seara de duminica, 13 noiembrie, decani, profesori universitari, fotografi, studenti, masteranzi si doctoranzi, prieteni de sprijin s-au adunat cu totii pentru a spune “Bravo! Felicitari!” spiritului creativ.

   Seara a inceput frumos, cu prezentarea domnului Adrian Titieni, o prefata la eveniment, in care s-a remarcat clar motto-ul “Daca Dumnezeu este Creator, noi suntem creativi”.

Premiile Creativitatii ARCUB UNATC 2016   Au urmat premiile:

Emanuela Balint – masterand anul I la Universitatea Nationala de de Arte din Bucuresti. S-a remarcat prin lucrarea de Licenta „Fals ierbar” elaborata din dragostea pentru natura si ingeniozitatea de a conserva efemerul lumii vegetale.

Megumi Okuda – propusa pentru Premiul Creativitatii de Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Este studenta in anul IV, specializarea Compozitie, Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala. A demonstrat o creativitate deosebita in compozitiile sale muzicale, combinand elementele specifice din cultura japoneza si din cea romaneasca, atat in muzica pentru instrumente solo cat si in muzica de camera.

Premiile Creativitatii ARCUB UNATC 2016Andreea Luciana Coveianu – doctorand la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, autoare a tezei de doctorat intitulate „Cercetari de hidraulica marina”, sub coordonarea prof. em. dr. ing. Gabriel Tatu. Premianta a dovedit calitati de cercetator, facand fata cu brio cerintelor cu totul speciale atat ale modelarilor matematice si mai ales, a celor fizice.

Ileana Mariana Mates – doctorand la Universitatea Politehnica din Bucuresti si-a facut remarcata creativitatea in domeniul Biomateriale si aplicatiile lor in chirurgia ortopedica – traumatologie si neurologie. Este co-autor al unor inventii si brevete in neuro-chirurgie si ortopedie-traumatologie. A castigat numeroase premii de specialitate si diplome de excelenta.

Alexandra-Elena Ilina– doctorand la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Departamentul de Limba si Literatura Franceza, Universitatea din Bucuresti. Titlul lucrarii: „La hiérarchie entre texte et image dans le Tristan en prose”. A publicat numeroase articole in limba franceza pe tema tezei de doctorat; este Presedinta a Juriului Goncourt bucurestean si, din pasiunea pentru grafica, a realizat numeroase materiale promotionale pentru evenimentele Universitatii din Bucuresti.

Theodor Georgian Badea – student anul V la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”. Primeste Premiul Creativitatii pentru pentru dezvoltarea unei proteze bionice de mana. Este implicat in proiecte de inventare a unor dispozitive medicale.

Mihai Frincu – Masterand la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti – Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului. In prezent, lucreaza si ca tehnician in biochimie. Are experienta in procese fermentative la nivel de laborator si pilot, in domeniul ingineria Mediului, calitatea apei, a solului si a aerului.

Andrei Cotarcea – absolvent al sectiei de Regie film si TV Facultatea de Arte a Universitatii Hyperion. Prin scenariile scrise si filmele realizate a dovedit o abordare personala a realitatilor scurtmetrajului contemporan. Portofoliul sau cuprinde atat scenarii de film de scurtmetraj cat si de lungmetraj, dar si piese de teatru.

Anca Oana Abalaru – doctorand Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”. Teza de doctorat: „„Intre” timp si spatiu. Interventii in situri arheologice urbane”; domeniul de cercetare: arta si logica spatiului arhitectural – o „experienta” in continua metamorfozare. Pe baza unei cercetari interdisciplinare, doctoranda analizeaza idei performante, prin care subliniaza faptul ca inchiderea arhitecturii intr-un spatiu construit, deschide limitele mentale, limitele imaginatiei, care vor dezvolta o societate incatusata in propria ei eliberare.

Marian Olteanu – absolvent UNATC, Facultatea de Teatru. Premiat pentru rolurile Astrov si Teleghin din spectacolul de teatru „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, productie UNATC 2016 Master, clasa prof.univ.dr. Tania Filip.

   Nume frumoase, oameni tineri, idei noi, multa munca, visuri, sperante, un fel de carusel universitar manat ca de o forta divin-creatoare. Si, ca sa demonstreze toate astea, seara s-a incheiat cu un moment Commedia Dell’Arte, o reprezentatie teatrala a Visului lui Ariel in care Caliban, Prospero si, respectiv, Ariel, au fost interpretati superb de trei tineri actori: Marian Olteanu, Florin Craciun si Tudor Moraru.

Premiile Creativitatii ARCUB UNATC 2016     Asadar, sa retinem: Ce? Premiile Creativitatii. Unde? UNATC Bucuresti. Cum? Cu talent/ munca/ inovatie/ spirit creativ plus ceva impulsuri profesorale si familiale. De ce? Pentru ca exista Oameni Deosebiti care Merita Recunoastere/ Promovare/ Incurajare.

   Concluzie: Felicitari premiantilor! Bravo organizatorilor!

Discutii pe Facebook
books-express.ro

Hello! Eu sunt Ioana si in timpul liber fac ceea ce ar trebui sa faca multi: ma relaxez. Adica citesc(ce imi cade in mana si are "lipici" la public, adica eu), ma uit la filme(mai noi si mai vechi), ascult muzica si, din cand in cand, dau fuga intr-o excursie(ca sa schimb atmosfera si sa-mi eliberez mintea). Imi plac oamenii care nu isi fac un crez si un mod de a fi in a se vaita(de norii de afara, de pisica vecinului, de salariu etc) si iubesc acei oameni care " iubesc pletele si ploaia si camasile-nflorate", vorba cantecului. In rest, om bun.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Baletul Don Quijote, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Don Quijote balet la Opera Nationala Bucuresti cultura

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 21 octombrie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Don Quijote de Ludwig Minkus. Regia si adaptarea coregrafica poarta semnatura lui Jaroslav Slavický, scenografia Josef Jelínek. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

   Mai multe versiuni ale baletului Don Quijote au fost create în întreaga lume. Despre coregrafia ce poarta numele lui Jaroslav Slavický, artistul însusi a declarat: „Coregrafia spectacolului se bazeaza pe versiunea Petipa-Gorski, cea mai buna versiune din toate timpurile, deoarece conceptia lor si celebrele scene de dans au facut ca acest balet sa reziste în teatrele din toata lumea de mai bine de 150 de ani. Desigur, am ajustat, am scurtat sau am suprimat anumite fragmente pentru ca spectacolul sa aiba continuitatea dorita, sa aiba viteza si ritm. Mi-am dorit o expunere a actiunii clara si logica, iar regizoral am urmarit un joc convingator, ca si o descriere colorata a personajelor.”

   Ritm, culoare, atmosfera plina de viata a unui orasel din Spania, personaje pitoresti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasa cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distributii de exceptie înseamna împreuna reprezentatia din 23 februarie 2018 de pe scena Operei Nationale Bucuresti.

   La Opera Nationala Bucuresti, baletul Don Quijote cunoaste prima varianta în 1970, în coregrafia lui Vasile Marcu si scenografia Ofeliei Tutoveanu Draganescu. În anul 2000, Mihai Babuska ofera, în spiritul liniei clasice, o noua adaptare coregrafica a baletului „Don Quijote”, în scenografia Adrianei Urmuzescu. Din echipa de realizatori a actualei montari de la Opera Nationala Bucuresti fac parte Katerina Slavicka -Elšlégrovà – asistent coregrafie, scenografia a fost creata de Josef Jelinek, Andreia Martinescu este asistent de scenografie.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Don Giovanni al geniului Mozart, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Don Giovanni Mozart Raftul cu idei opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 20 octombrie, începând cu ora 18:30 spectacolul Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poarta semnatura Andei Tabacaru-Hogea, scenografia si efecte video au fost realizate de catre Anca Albani, coregrafia a fost creata de Malina Andrei, iar video-ul si lighting design-ul de Gabriel Kosuth. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

   Publicul spectator va putea urmari debutul baritonului Ion Dimieru în rolul Leporello.

   Anda Tabacaru-Hogea, despre spectacolul Don Giovanni de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Don Giovanni traieste clipa în mod excesiv si într-o totala libertate de expresie: de la violenta erotica la tandrete fermecatoare, de la un umor spontan la cinism demonic. Fiecare scena si fiecare arie a sa este o degajare de energie fantastica ce depaseste zona realului. Chiar de la primele acorduri ale uverturii ni se releva confruntarea eroului cu metafizicul, cu sufletul si ochiul unui spirit justitiar care urmareste, vede si acuza toate excesele lui Don Giovanni. Ochiul lumii, ochiul omniprezent al lui Dumnezeu, ochiul propriei constiinte doreste întoarcerea la regului si principii. Libertatea de expresie a eroului nu o doreste. De aici decurge aceasta lupta fantastica, plina de voluptate, energie si mister.”

   Într-un mod absolut genial, Wolfgang Amadeus Mozart si Lorenzo da Ponte reunesc în opera Don Giovanni drama, comedia si fantasticul, cei doi creatori realizând în plin clasicism un spectacol total, de o complexitate si o substanta deopotriva shakespeariana si wagneriana. Don Giovanni traieste clipa în mod excesiv si într-o totala libertate de expresie: de la violenta erotica la tandrete fermecatoare, de la umor spontan la cinism demonic. Fiecare scena si fiecare arie a sa este o degajare de energie fantastica ce depaseste zona realului.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Cavalleria Rusticana & Pagliacci în regia lui Ion Caramitru, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Cavalleria Rusticana & Pagliacci opera raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 19 octombrie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul Cavalleria Rusticana & Pagliacci de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo.  Regia poarta semnatura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creata de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi apartine lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Cristian Sandu – invitat. Corul Operei Nationale Bucuresti va fi pregatit de catre Daniel Jinga.

(Video: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Pentru acest spectacol regizorul Ion Caramitru vine cu o conceptie noua, ambele intrigi tratând gelozia umana si consecintele ei transpuse într-un realism puternic, dupa cum însusi declara: „Exista în spectacolul de opera subordonat pâna la perfectiune muzicii (note, masuri, arii, balet, cor) un spatiu foarte generos pentru un soi de realism magic al spectacolului. Cu cât este mai mare conventia, cu atât mai mare libertatea.  Este vorba despre realism de la început pâna la sfârsit. Nu va lasati înselati de iluzia artei artistului. Cavalleria Rusticana se desfasoara în culori de alb si negru, Pagliacci se petrece într-un decor colorat; costume, scena, decor palpabil, dar ambele ascund o crima din gelozie.

   Fiind unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, „Cavalleria rusticana” justifica prezenta sa în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspiratia cu care compozitorul a gasit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor si caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifica gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio alta creatie a lui Pietro Mascagni.

Pagliacci este o opera în doua acte compusa de Ruggiero Leoncavallo pe un libret propriu. Opera este una din lucrarile care figureaza în repertoriul permanent al teatrelor lirice de pretutindeni.

   Urmatoarea reprezentatie a spectacolului va avea loc sâmbata, 3 noiembrie 2018, începând cu ora 18:30.

    Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

octombrie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Secretul fericirii – din 19 oct. in cinema

Trending

X