);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Premiile Creativitatii ARCUB UNATC 2016

Publicat

pe

Premiile Creativitatii ARCUB UNATC 2016

   A mai trecut un an, al patrulea la numar… Asta pentru ca tot e toamna si lumina galben-aurie cu reflexii rosietice invita la visare, nostalgie si melancolie.

   Este al patrulea an de cand ARCUB si UNATC se incapataneaza sa premieze CREATIVITATEA in toate formele, din diferite domenii, de la mai multe universitati. Si asta pentru a saluta un spirit tanar, incapatanat, creator, visator cu ochii larg deschisi, inventiv si indraznet.

   Intr-o seara de duminica, 13 noiembrie, decani, profesori universitari, fotografi, studenti, masteranzi si doctoranzi, prieteni de sprijin s-au adunat cu totii pentru a spune “Bravo! Felicitari!” spiritului creativ.

   Seara a inceput frumos, cu prezentarea domnului Adrian Titieni, o prefata la eveniment, in care s-a remarcat clar motto-ul “Daca Dumnezeu este Creator, noi suntem creativi”.

Premiile Creativitatii ARCUB UNATC 2016   Au urmat premiile:

Emanuela Balint – masterand anul I la Universitatea Nationala de de Arte din Bucuresti. S-a remarcat prin lucrarea de Licenta „Fals ierbar” elaborata din dragostea pentru natura si ingeniozitatea de a conserva efemerul lumii vegetale.

Megumi Okuda – propusa pentru Premiul Creativitatii de Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Este studenta in anul IV, specializarea Compozitie, Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala. A demonstrat o creativitate deosebita in compozitiile sale muzicale, combinand elementele specifice din cultura japoneza si din cea romaneasca, atat in muzica pentru instrumente solo cat si in muzica de camera.

Premiile Creativitatii ARCUB UNATC 2016Andreea Luciana Coveianu – doctorand la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, autoare a tezei de doctorat intitulate „Cercetari de hidraulica marina”, sub coordonarea prof. em. dr. ing. Gabriel Tatu. Premianta a dovedit calitati de cercetator, facand fata cu brio cerintelor cu totul speciale atat ale modelarilor matematice si mai ales, a celor fizice.

Ileana Mariana Mates – doctorand la Universitatea Politehnica din Bucuresti si-a facut remarcata creativitatea in domeniul Biomateriale si aplicatiile lor in chirurgia ortopedica – traumatologie si neurologie. Este co-autor al unor inventii si brevete in neuro-chirurgie si ortopedie-traumatologie. A castigat numeroase premii de specialitate si diplome de excelenta.

Alexandra-Elena Ilina– doctorand la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Departamentul de Limba si Literatura Franceza, Universitatea din Bucuresti. Titlul lucrarii: „La hiérarchie entre texte et image dans le Tristan en prose”. A publicat numeroase articole in limba franceza pe tema tezei de doctorat; este Presedinta a Juriului Goncourt bucurestean si, din pasiunea pentru grafica, a realizat numeroase materiale promotionale pentru evenimentele Universitatii din Bucuresti.

Theodor Georgian Badea – student anul V la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”. Primeste Premiul Creativitatii pentru pentru dezvoltarea unei proteze bionice de mana. Este implicat in proiecte de inventare a unor dispozitive medicale.

Mihai Frincu – Masterand la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti – Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului. In prezent, lucreaza si ca tehnician in biochimie. Are experienta in procese fermentative la nivel de laborator si pilot, in domeniul ingineria Mediului, calitatea apei, a solului si a aerului.

Andrei Cotarcea – absolvent al sectiei de Regie film si TV Facultatea de Arte a Universitatii Hyperion. Prin scenariile scrise si filmele realizate a dovedit o abordare personala a realitatilor scurtmetrajului contemporan. Portofoliul sau cuprinde atat scenarii de film de scurtmetraj cat si de lungmetraj, dar si piese de teatru.

Anca Oana Abalaru – doctorand Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”. Teza de doctorat: „„Intre” timp si spatiu. Interventii in situri arheologice urbane”; domeniul de cercetare: arta si logica spatiului arhitectural – o „experienta” in continua metamorfozare. Pe baza unei cercetari interdisciplinare, doctoranda analizeaza idei performante, prin care subliniaza faptul ca inchiderea arhitecturii intr-un spatiu construit, deschide limitele mentale, limitele imaginatiei, care vor dezvolta o societate incatusata in propria ei eliberare.

Marian Olteanu – absolvent UNATC, Facultatea de Teatru. Premiat pentru rolurile Astrov si Teleghin din spectacolul de teatru „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, productie UNATC 2016 Master, clasa prof.univ.dr. Tania Filip.

   Nume frumoase, oameni tineri, idei noi, multa munca, visuri, sperante, un fel de carusel universitar manat ca de o forta divin-creatoare. Si, ca sa demonstreze toate astea, seara s-a incheiat cu un moment Commedia Dell’Arte, o reprezentatie teatrala a Visului lui Ariel in care Caliban, Prospero si, respectiv, Ariel, au fost interpretati superb de trei tineri actori: Marian Olteanu, Florin Craciun si Tudor Moraru.

Premiile Creativitatii ARCUB UNATC 2016     Asadar, sa retinem: Ce? Premiile Creativitatii. Unde? UNATC Bucuresti. Cum? Cu talent/ munca/ inovatie/ spirit creativ plus ceva impulsuri profesorale si familiale. De ce? Pentru ca exista Oameni Deosebiti care Merita Recunoastere/ Promovare/ Incurajare.

   Concluzie: Felicitari premiantilor! Bravo organizatorilor!

Discutii pe Facebook
Nemira

Hello! Eu sunt Ioana si in timpul liber fac ceea ce ar trebui sa faca multi: ma relaxez. Adica citesc(ce imi cade in mana si are "lipici" la public, adica eu), ma uit la filme(mai noi si mai vechi), ascult muzica si, din cand in cand, dau fuga intr-o excursie(ca sa schimb atmosfera si sa-mi eliberez mintea). Imi plac oamenii care nu isi fac un crez si un mod de a fi in a se vaita(de norii de afara, de pisica vecinului, de salariu etc) si iubesc acei oameni care " iubesc pletele si ploaia si camasile-nflorate", vorba cantecului. In rest, om bun.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

CONVERSION, colectia de foto-pictura a artistului Daniel Zlota, expusa la QREATOR

Publicat

pe

Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei pictura vernisaj

   Artistul Daniel Zlota îsi prezinta colectia CONVERSION, proiect inedit de pictura si colaj fotografic, la QREATOR BY IQOS. Cei interesati o pot vizita în perioada 21-28 iunie 2018.

   Colectia este realizata în colaborare cu 12 cunoscuti fotografi români: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile, Mihnea Turcu.

   ”Totul a plecat de la o idee inedita: sa îmbin pictura si colajul fotografic. Parea o nebunie, dar nu m-am lasat pâna nu am pus-o în practica. Conversion înseamna o reinterpretare a unor povesti surprinse de colegii fotografi, pe care le-am preluat, le-am prelucrat si am reusit sa le reintrepretez într-o maniera proprie, rezultatul fiind de fapt o noua poveste. Va invit sa o descoperiti” – artistul Daniel Zlota.

   ”Iata ca acum pictura si fotografia, doua lumi aparent diferite, se regasesc împeuna într-o sinergie, într-o comuniune adusa prin felul în care Daniel întelege sa le concilieze. Pe de o parte, vedem experienta fotografica prin care artistii s-au dedicat pasiunii lor de a explora lumea, iar pe de alta parte simtim pasiunea pictorului care redescopera lumea prin prisma proprie, cu ajutorul acestui suport de inspiratie pe care îl reprezinta fotografia. Rezulta ceva complet nou. Nu mai sunt nici fotografii, este pictura, dar parca nu e doar pictura, parca sunt lumi întrepatrunse ca într-un vis. Eu ma uit la ele si îmi pare ca ma simt ca într-un vis: exista decupaje, exista tranzitii, exista treceri, exista o contiguitate vizuala. Va invit sa le priviti cu grija, cu atentie, cu admiratie pentru artist, cu curiozitate pentru fotografi si cu încântare”, a declarat fotograful Vlad Eftenie, în cadrul vernisajului de la QREATOR.

Despre Daniel Zlota

   Prins între doua mari pasiuni, dupa mai multi ani de arhitectura, tânarul artist Daniel Zlota a hotarât sa se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimenteaza tehnici mixte, precum vopsea acrilica, acuarela, creionul, carbunele, pastel si colaj. O sursa de inspiratie o constrituie peisajele si temele marine ale pictorului si scenaristului Virgil Moise, dar si lucrarile artistilor internationali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrarile sale se regasesc în colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si România.

artistul Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei

artistul Daniel Zlota

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Mezzosoprana Emanuela Pascu invitata în spectacolul – Carmen – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei Carmen Bizet opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 1 iulie, ora 18:30 spectacolul Carmen de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera Carmen reprezinta un caz rar în lumea teatrului muzical. Daca în ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi împartite, în legatura cu Carmen, muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera. Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata în Franta, iar dupa introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis ca în zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.

   Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta în arena, la finalul careia nu exista învingatori, ci numai învinsi, starea continua de conflict fiind întretinuta de prestatia interpretilor, îndrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea în forta emotiile personajelor.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Romeo si Julieta, spectacol de balet, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Romeo si Julieta balet Raftul cu idei eveniment cultural

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 29 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Romeo si Julieta de Serghei Prokofiev. Regia si coregrafia sunt semnate de catre Renato Zanella, decorurile au fost create de Alessandro Camera (Italia), costumele de catre Carla Ricotti (Italia), iar light design-ul de Vinicio Cheli (Italia). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

 

Video: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti

   Pentru acest spectacol coregraful si regizorul Renato Zanella a venit cu o conceptie moderna, plasând celebra poveste de dragoste într-un context artistic de avangarda, dupa cum însusi a marturist:

   ,,Romeo si Julieta este povestea nemuritoare a unei iubiri ce are loc într-una dintre cele mai dificile perioade din istorie, în Evul Mediu. Puterea, razboiul si religia par sa conspire împotriva puritatii, a simplitatii vietii si a libertatii: care tabara va învinge?

   Ma tot gândeam cum poate fi spusa aceasta poveste în ziua de azi, dar nu numai din punctul de vedere al coregrafiei. Mai exista aceasta intriga si azi? Cum putem explica asemenea dragoste generatiilor actuale?

   Îmi imaginam cum în Verona de azi, un oras ce pastreaza arhitectura si stralucirea acelor timpuri, totul se întâmpla în continuare între zidurile cetatii. Shakespeare vedea în aceste ziduri granita dintre Rai si Iad, frumusetea si spiritul orasului l-au inspirat pe scriitor peste masura. Dar desi azi pietele orasului nu mai au târguri de animale si nici familiile puternice nu se mai lupta cu spada pe strazi, noua societate a ramas divizata si competitiva, asemanându-se destul de mult cu situatia din vremurile descrise de renumitul dramaturg.

   Competitia din ziua de azi se refera la imagine, sporturile practicate, luxul din viata fiecaruia, toate acestea traducându-se însa în final tot în putere si control. Acesta e contextul actual în care trebuie sa plasam povestea imaginata de Shakespeare la 1597, pastrând în acelasi timp elementele cheie din scenariu: inocenta si simplitatea. E clar ca personajele povestii noastre, Romeo si Julieta, au fost închipuite drept personalitati puternice, de o educatie aleasa, inteligenti, asadar invidia sau frica de competitie le vor fi fost necunoscute.

   A privi pe cineva în ochi si a te îndragosti fulgerator e ceea ce-si doreste toata lumea. Oricine îsi doreste ca puterea dragostei din acest moment de sublima inocenta sa aduca pace si sa uneasca oamenii.. Asadar întrebarea mea si provocarea pe care o adresez acum publicului este daca nu cumva chiar acesta este adevaratul mesaj pe care a vrut sa-l transmita Shakespeare prin aceasta poveste?”

   Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sau online, la http://tickets.operanb.ro . Programul casei de bilete: luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00.

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Calendar cultural

iulie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Trending

X