);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Picnic Poetic – Haikunoi 2016

Publicat

pe

Picnic Poetic – Haikunoi 2016

Picnic Poetic – Haikunoi 2016

Comunicat de Presa

   TINERII FRANCOFONI SE PREGATESC SA SARBATOREASCA LUNA FRANCOFONIEI in cadrul evenimentului „Picnic Poetic – Haikunoi 2016”

   Ca urmare a succesului inregistrat in cadrul primei editii de anul trecut, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania se pregatesc de o noua campanie „Picnic Poetic – Haikunoi”. Cu acest prilej, evenimentul se va desfasura in 54 de locatii simultan, vineri 18 martie, in intervalul orar 12.00 – 14.00. Pe toata aceasta durata, participantii vor avea ocazia de a lua parte la activitatile propuse de catre organizatori, publicandu-si creatiile poetice pe pagina de Facebook a evenimentului sau pe cea personala, adaugand hashtag-ul #Haikunoi2016.

   Pentru a sarbatori Luna Francofoniei, acest eveniment de mare amploare isi propune promovarea limbii franceze si a multilingvismului intr-o atmosfera de convivialitate la care vor lua parte tinerii francofoni, corpul didactic, dar si personalitati marcante din lumea diplomatiei, cea institutionala, sau din sfera afacerilor. Pe langa faptul ca este un moment prielnic pentru a impartasi creatii poetice in franceza pe retelele sociale, aceasta intalnire isi propune sa aduca laolalta toti reprezentantii francofoniei din Romania.

   Evenimentul va fi deschis la Bucuresti de catre Ambasadorul Frantei in Romania, E.S. Domnul François Saint-Paul, care va fi prezent alaturi de elevii liceului Ion Creanga in prima parte a programului, pentru ca apoi sa incheie aceasta intalnire a francofoniei in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, alaturi de rectorul institutiei academice, Domnul Sorin Cimpeanu. In acelasi timp, directorul Institutului Francez din Romania, Domnul Christophe Gigaudaut va inaugura aceasta editie in prezenta studentilor din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta.

   In Bucuresti, publicul larg poate lua parte la picnicul francofon poetic fie la Casa Universitarilor, fie la libraria franceza Kyralina in intervalul orar susmentionat. Totodata, evenimentul va avea loc in marea parte a oraselor din Romania, unde institutiile organizatoare vor beneficia de prezenta mai multor Ambasadori francofoni sau francofili, dar si a unor reprezentanti ai organizatiilor francofone multilaterale. Amploarea evenimentului va depasi granitele nationale, cu ocazia prezentei Ambasadorului Romaniei in Franta, E.S. Domnul Luca Niculescu, la liceul Louis-le-Grand din Paris.

   Conform dictionarului Larousse, un haïku este „o scurta poezie de saptesprazece silabe, care este compusa din trei versuri (respectiv din 5, 7 si 5 silabe); in general, haïku-ul evoca un peisaj sau o stare de spirit”. Principiul picnicului poetic consta in conceperea poemelor in limba franceza, iar constrangerile de redactare variaza in functie de varsta si cunostiintele fiecarui participant. Tototdata, aceste reguli de stil nu trebuie sa limiteze nicidecum libertatea de exprimare si alegerea temelor care vor fi abordate de catre tinerii creatori.

   Pentru a lua parte la eveniment, precum si pentru a regasi lista completa a locatiilor si a participantilor, accesati pagina de Facebook sau pagina Twitter.

Discutii pe Facebook
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Carti deschise pentru minti deschise. A X-a editie a campaniei nationale „Te asteptam în librarie!” – 2018

Publicat

pe

Carti deschise pentru minti deschise - Te asteptam in librarie Herald

   De-a lungul celor zece editii derulate pâna în prezent,  campania Te asteptam în librarie a pornit de la ideea repozitionarii acestui centru cultural (libraria) ca un element activ în viata omului contemporan, încercând sa evidentieze rolul librarului ca formator de opinie si mediator cultural între editura si cititor.

   În perioada 1 august – 1 noiembrie 2018, Editura Herald împreuna cu librariile partenere, îti ofera sansa sa redescoperi importanta lecturii si modul în care cartile îti pot influenta evolutia prin intermediul ideilor, conceptelor si teoriilor transmise de catre cele mai importante personalitati ale istoriei, traditiilor si culturii universale.

   Carti deschise pentru minti deschise este invitatia noastra pentru a considera lectura ca un instrument de învatare, o sursa inepuizabila de idei, inspiratie si intelepciune. Pentru ca suntem împreuna în cautarea celor mai relevante raspunsuri la întrebarile fundamentale, am adus pe rafturile librariilor o colectie de 30 de lucrari inovatoare, care pot deschide în mintea ta noi perspective ale gândirii.

   Descopera acum doar în librarii, reducerea de 20% aplicata la titluri precum Spovedanie (Autobiografia) de Lev Tolstoi, Religie si stiinta de Bertrand Russell, Marea Trezire de Bodhidharma, Totem si tabu de Sigmund Freud, Eliberarea de cunoscut de Jiddu Krishnamurti, Pasi pe Cale de Inayat Khan, Cartea celor cinci cercuri (Go Rin no Shō) de Miyamoto Musashi, Duh si Contemplatie de Alan Watts.

   Fie ca esti în cautarea celor mai importante raspunsuri în paginile cartilor noastre, fie vrei sa petreci o ora de liniste departe de cotidian, nu uita ca în libarie poti gasi surse sigure si valoroase de cunoastere care te pun în acord cu tine însuti si te ajuta sa întelegi mai bine lumea din jurul tau.

Te asteptam în librarie!

Discutii pe Facebook
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

CONVERSION, colectia de foto-pictura a artistului Daniel Zlota, expusa la QREATOR

Publicat

pe

Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei pictura vernisaj

   Artistul Daniel Zlota îsi prezinta colectia CONVERSION, proiect inedit de pictura si colaj fotografic, la QREATOR BY IQOS. Cei interesati o pot vizita în perioada 21-28 iunie 2018.

   Colectia este realizata în colaborare cu 12 cunoscuti fotografi români: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile, Mihnea Turcu.

   ”Totul a plecat de la o idee inedita: sa îmbin pictura si colajul fotografic. Parea o nebunie, dar nu m-am lasat pâna nu am pus-o în practica. Conversion înseamna o reinterpretare a unor povesti surprinse de colegii fotografi, pe care le-am preluat, le-am prelucrat si am reusit sa le reintrepretez într-o maniera proprie, rezultatul fiind de fapt o noua poveste. Va invit sa o descoperiti” – artistul Daniel Zlota.

   ”Iata ca acum pictura si fotografia, doua lumi aparent diferite, se regasesc împeuna într-o sinergie, într-o comuniune adusa prin felul în care Daniel întelege sa le concilieze. Pe de o parte, vedem experienta fotografica prin care artistii s-au dedicat pasiunii lor de a explora lumea, iar pe de alta parte simtim pasiunea pictorului care redescopera lumea prin prisma proprie, cu ajutorul acestui suport de inspiratie pe care îl reprezinta fotografia. Rezulta ceva complet nou. Nu mai sunt nici fotografii, este pictura, dar parca nu e doar pictura, parca sunt lumi întrepatrunse ca într-un vis. Eu ma uit la ele si îmi pare ca ma simt ca într-un vis: exista decupaje, exista tranzitii, exista treceri, exista o contiguitate vizuala. Va invit sa le priviti cu grija, cu atentie, cu admiratie pentru artist, cu curiozitate pentru fotografi si cu încântare”, a declarat fotograful Vlad Eftenie, în cadrul vernisajului de la QREATOR.

Despre Daniel Zlota

   Prins între doua mari pasiuni, dupa mai multi ani de arhitectura, tânarul artist Daniel Zlota a hotarât sa se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimenteaza tehnici mixte, precum vopsea acrilica, acuarela, creionul, carbunele, pastel si colaj. O sursa de inspiratie o constrituie peisajele si temele marine ale pictorului si scenaristului Virgil Moise, dar si lucrarile artistilor internationali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrarile sale se regasesc în colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si România.

artistul Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei

artistul Daniel Zlota

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Mezzosoprana Emanuela Pascu invitata în spectacolul – Carmen – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei Carmen Bizet opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 1 iulie, ora 18:30 spectacolul Carmen de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera Carmen reprezinta un caz rar în lumea teatrului muzical. Daca în ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi împartite, în legatura cu Carmen, muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera. Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata în Franta, iar dupa introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis ca în zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.

   Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta în arena, la finalul careia nu exista învingatori, ci numai învinsi, starea continua de conflict fiind întretinuta de prestatia interpretilor, îndrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea în forta emotiile personajelor.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

septembrie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Trending

X