);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Parkour 2016

Publicat

pe

Parkour 2016

ARTISTII DEPLASARII IN MEDIUL URBAN SE PREGATESC DE O NOUA INTALNIRE IN ROMANIA in cadrul proiectului „Parkour 2016”

Comunicat de Presa

   Ca urmare a succesului inregistrat in cadrul editiei de anul trecut, Reborn Education Romania, Goethe-Institut din Bucuresti, Institutul Francez din Romania si Centrul Cultural German din Iasi demareaza o noua campanie Parkour. Acest proiect inedit, care se desfasoara exclusiv in mediul urban, va avea loc in perioada 9 – 24 aprilie in Romania si se va derula in trei etape. Prima parte a programului este prevazuta la Bucuresti, intre 9 si 15 aprilie, in timp ce a doua etapa se va petrece la Iasi, din 16 pana in 22 aprilie. Editia 2016 se va incheia in apoteoza, prin organizarea evenimentului de mare amploare „Parkour Jam” pentru al treilea an consecutiv, in weekend-ul din 23-24 aprilie, la Iasi.

   In cadrul acestei editii, evenimentul este pus sub semnul cooperarii internationale, dat fiind faptul ca Romania, Franta si Germania vor fi reprezentate de catre grupuri de practicanti Parkour. Intr-adevar, participantii vor beneficia de prezenta Traceurs.ro (asociatia de Parkour & Freerunning din Romania) si Reborn Education Romania – prima scoala de Parkour si de Freerunnig din Romania – inaugurata de catre Cristian Glovaschi si Justin Musina in anul 2011. De asemenea, scoala franceza Parkour Lyon va fi prezenta pentru a dezvolta si a promova aceasta disciplina, in timp ce colectivul german Parkour One, care cuprinde participanti germani, elvetieni, olandezi si italieni, va participa in ideea de a apara si de a difuza valorile Parkour-ului in intreaga lume.

Programul saptamanii din Bucuresti (9-15 aprilie):

  • sambata 9 si duminica 10 aprilie: descoperirea orasului Bucuresti, prin prisma practicii Parkour si realizarea unor materiale foto si video;
  • de luni 11 aprilie pana joi 14 aprilie – ateliere de descoperire (Piata Unirii, Parcul de la intersectia strazilor Aleea Dealul Mitropoliei si Bibescu Voda) sprijiniti de catre practicanti romani, germani si franceza, participantii vor avea ocazia sa descopere practica Parkour intr-un mod ludic, in cadrul atelierelor de descoperire ce vor avea loc dimineata, intre 11.00 si 13.00, precum si dupa-amiaza, in intervalul orar 14.00-16.00.
  • joi 14 aprilie, intre 17.00 si 19.00 – dezbatere despre parkour la cinema Elvira Popescu – bd. Dacia, nr. 77: proiectie de video-uri pentru a promova aceasta disciplina in randul artistilor, oficialilor, dar si publicului. Momentul de vizionare va fi urmat de o masa rotunda, in cadrul careia se va evoca istoria Parkour-ului, evolutia acestei practici, precum si filozofia pe care o promoveaza;
  • vineri 15 aprilie, intre 10.00 si 16.00 – performanta stradala (Piata Unirii, Parcul de la intersectia strazilor Aleea Dealul Mitropoliei ṣi Bibescu Voda): eveniment deschis publicului, in cadrul caruia participantii isi vor desfasura activitatile intr-un spatiu deschis.

Programul saptamanii din Iasi (16-22 aprilie):

  • sambata 16 si duminica 17 aprilie: descoperirea orasului Iasi, prin prisma practicii Parkour si datorita unor materiale audiovizuale;
  • de luni 18 aprilie pana joi 21 aprilie – ateliere de descoperire: sprijiniti de catre practicanti romani, germani si franceza, participantii vor avea ocazia sa descopere practica Parkour intr-un mod ludic, in cadrul atelierelor de descoperire ce vor avea loc dimineata si dupa-amiaza;
  • joi 21 aprilie – proiectie cinematografica (Institutul Francez din Iasi): vor fi proiectate video-urile realizate la Bucuresti si lasi de catre participanti;
  • vineri 22 aprilie – ParkourDay Girl: ziua va fi dedicata promovarii practicii Parkour in randul fetelor si se va desfasura in cadrul unor ateliere de descoperire animate de catre practicante ale Parkour-ului.

Parkour Jam Iasi (23-24 aprilie) – Reuniune de mare amploare a tuturor practicantilor din Romania, Franta si Germania in Iasi. Acesta este cel mai important eveniment Parkour organizat in Romania.

   Parkour-ul este o practica individuala care consta intr-o deplasare eficienta efectuata doar prin propriile abilitatile motorii, in contexte urbane foarte variate. Este o tehnica care combina alergatul, saritul si escalada, puse in practica in functie de obstacolele intalnite. In ciuda faptului ca necesita o seriozitate deplina pentru a face fata antrenamentului fizic, aceasta practica se vrea ludica si lipsita de concurenta. Unul dintre obiectivele pe care si le propune Parkour-ul este acela de a-si proteja corpul si de a se antrena, pastrand totodata in minte aspectul utilitar al practicii. In cadrul acestei discipline, sunt prevazute inregistrari audiovizuale, care sunt efectuate prin intermediul unei camere amplasate pe casca participantilor.

   Pentru a urmari actualitatea evenimentului, va invitam sa accesati paginile de Facebook ale Parkour Alliance, Institutului Francez, Institutului Goethe.

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Spectacolul O scrisoare pierduta revine pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

O scrisoare pierduta Caragiale opera Raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 22 iunie, ora 18:30 O scrisoare pierduta opera în doua acte de Dan Dediu. Regia poarta semnatura lui Stefan Neagrau, scenografia a fost realizata de catre Viorica Petrovici, iar lighting design-ul de Cornel Dume. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera O scrisoare pierduta de Dan Dediu a avut premiera absoluta la Opera Nationala Bucuresti în anul 2012 si este o transpunere în genul teatrului liric a celebrei piese omonime de I.L. Caragiale. Compusa cu mijloace moderne, cu un libret adaptat care nu afecteaza actiunea si limbajul specific dramaturgului, opera reda intentiile din comedia lui Caragiale.

   Compozitorul Dan Dediu despre spectacolul O scrisoare pierduta de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Mi-a luat mult timp sa reusesc conectarea la lumea lui Caragiale. Dupa primirea libretului de la Stefan Neagrau a durat cam un an pâna ce am reusit sa gasesc stecherul potrivit care sa intre în priza atât de speciala a „scrisorii pierdute”.

   Declicul s-a întâmplat în cel mai prozaic mod: eram pierdut în traficul bucurestean si ascultam Radio România Muzical, care transmitea aranjamente dupa tango-uri de Gardel si Piazzolla. Atunci am exclamat: asta e Tipatescu! Restul a venit aproape de la sine: Trahanache, uns cu alifiile ritmurilor si inflexiunilor melodice balcanice; Catavencu, versatil si alunecos într-un  registru ce trece de la hora lunga si romanta la habanera si french can-can; Farfuridi, cu dublura sa în palimpsest Brânzovenescu, pendulând între bossa nova si pesrev turcesc;

   Cetateanul turmentat, luând în piept talazurile fanfarei moldovenesti; Pristanda, fante de cartier cu naduf de musical hollywoodian; Dandanache, un OZN politic arhetipal muiat în sos de vin folcloric, cu un iz suspect de manea, dar cu pretentii si reusita de simfonie; Multimea – o oaste de zevzeci chiuind si chefuind de zor. Si, bineînteles, Zoe: platosa mândra de bolero, ascunzând însa o oaza de omenesc, de iubire si suferinta sub chipul unui vals trist.”

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Lacul Lebedelor, cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Lacul Lebedelor balet Raftul cu idei ONB Ceaikovski

Opera Nationala Bucuresti prezinta miercuri, 20 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Lacul Lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia si coregrafia poarta semnatura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizata de catre Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de catre Camilla Piccioni.

Coregraful Gheorghe Iancu, despre spectacolul de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Am crescut si am visat cu Lacul lebedelor. Nu stiu ce ma fascina… poate maiestria coregrafului Oleg Danovski, dansatorii sau toate împreuna.

   Cred ca traditia atrage foarte tare publicul fiindca ce am ales sa mentin din versiunea clasica este capodopera, deci nemuritoare. Am considerat ca este foarte bine sa plasez spectacolul în epoca în care a trait Ceaikovski. Este o epoca foarte eleganta, dupa parerea mea. Am fost foarte interesat de istoria ultimului tar rus si am gasit ca este o legatura foarte buna din punct de vedere muzical.

   Putem sa-i spunem balet neoclasic, dar are si zone moderne. Niciodata nu am dorit sa pun o stampila stilistica. Pentru mine stilul trebuie sa fie subjugat ideii. Ideea primeaza. Stilul se definitiveaza din mers.

   Erotismul este ceva ce îmi apartine. Este greu sa vorbesti despre sine, dar întotdeauna senzualitatea si erotismul au facut parte din expresia mea artistica, ca om si ca dansator, si au un mare impact în viata mea, în tot ce am facut, însa cu precadere în teatru.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Frumoasa din Padurea Adormita, spectacol de balet pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Frumoasa din Padurea Adormita Ceaikovski balet Raftul cu idei

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 16 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet Frumoasa din Padurea Adormita de Piotr Ilici Ceaikovski.

   Regia si coregrafia poarta semnatura lui Vasily Medvedev si Stanislav Fečo, decorul, costumele si light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

(Imagine si montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

   Coregrafii Vasily Medvedev si Stanislav Fečo promit publicului o experienta unica precum însisi declara: „Este o onoare sa montam spectacolul Frumoasa din Padurea Adormita alaturi de corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti, un tribut adus marelui coregraf Marius Petipa cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nasterea artistului.

   Geniul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski reda cu finete celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine si rau. Dupa traversarea a trei secole, acest spectacol de balet înca stârneste curiozitatea audientei de toate vârstele.

   Întrucât am crescut cu acest titlu legendar si am evoluat într-un numar considerabil de productii ale spectacolului Frumoasa din Padurea Adormita, am încercat sa conservam cele mai semnificative traditii din patrimoniul baletului clasic si, alaturi de un scenariu inedit si costume de poveste, sa oferim o emotie de neuitat audientei.”

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

iunie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

09mai(mai 9)17:30:s30iun(iun 30)17:30:sMemory Clouds.Galeria Anca Poterasu, Strada Plantelor nr. 58, Bucuresti Organizator: Institutul Francez din Bucuresti Tip eveniment cultural 2:Expozitie,Vernisaj Etichete eveniment culturalDecebal Scriba,expozitie,Institutul Francez din Bucuresti,Memory Clouds,vernisaj

Facebook

Trending

X