);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Parkour 2016

Publicat

pe

Parkour 2016

ARTISTII DEPLASARII IN MEDIUL URBAN SE PREGATESC DE O NOUA INTALNIRE IN ROMANIA in cadrul proiectului „Parkour 2016”

Comunicat de Presa

   Ca urmare a succesului inregistrat in cadrul editiei de anul trecut, Reborn Education Romania, Goethe-Institut din Bucuresti, Institutul Francez din Romania si Centrul Cultural German din Iasi demareaza o noua campanie Parkour. Acest proiect inedit, care se desfasoara exclusiv in mediul urban, va avea loc in perioada 9 – 24 aprilie in Romania si se va derula in trei etape. Prima parte a programului este prevazuta la Bucuresti, intre 9 si 15 aprilie, in timp ce a doua etapa se va petrece la Iasi, din 16 pana in 22 aprilie. Editia 2016 se va incheia in apoteoza, prin organizarea evenimentului de mare amploare „Parkour Jam” pentru al treilea an consecutiv, in weekend-ul din 23-24 aprilie, la Iasi.

   In cadrul acestei editii, evenimentul este pus sub semnul cooperarii internationale, dat fiind faptul ca Romania, Franta si Germania vor fi reprezentate de catre grupuri de practicanti Parkour. Intr-adevar, participantii vor beneficia de prezenta Traceurs.ro (asociatia de Parkour & Freerunning din Romania) si Reborn Education Romania – prima scoala de Parkour si de Freerunnig din Romania – inaugurata de catre Cristian Glovaschi si Justin Musina in anul 2011. De asemenea, scoala franceza Parkour Lyon va fi prezenta pentru a dezvolta si a promova aceasta disciplina, in timp ce colectivul german Parkour One, care cuprinde participanti germani, elvetieni, olandezi si italieni, va participa in ideea de a apara si de a difuza valorile Parkour-ului in intreaga lume.

Programul saptamanii din Bucuresti (9-15 aprilie):

  • sambata 9 si duminica 10 aprilie: descoperirea orasului Bucuresti, prin prisma practicii Parkour si realizarea unor materiale foto si video;
  • de luni 11 aprilie pana joi 14 aprilie – ateliere de descoperire (Piata Unirii, Parcul de la intersectia strazilor Aleea Dealul Mitropoliei si Bibescu Voda) sprijiniti de catre practicanti romani, germani si franceza, participantii vor avea ocazia sa descopere practica Parkour intr-un mod ludic, in cadrul atelierelor de descoperire ce vor avea loc dimineata, intre 11.00 si 13.00, precum si dupa-amiaza, in intervalul orar 14.00-16.00.
  • joi 14 aprilie, intre 17.00 si 19.00 – dezbatere despre parkour la cinema Elvira Popescu – bd. Dacia, nr. 77: proiectie de video-uri pentru a promova aceasta disciplina in randul artistilor, oficialilor, dar si publicului. Momentul de vizionare va fi urmat de o masa rotunda, in cadrul careia se va evoca istoria Parkour-ului, evolutia acestei practici, precum si filozofia pe care o promoveaza;
  • vineri 15 aprilie, intre 10.00 si 16.00 – performanta stradala (Piata Unirii, Parcul de la intersectia strazilor Aleea Dealul Mitropoliei ṣi Bibescu Voda): eveniment deschis publicului, in cadrul caruia participantii isi vor desfasura activitatile intr-un spatiu deschis.

Programul saptamanii din Iasi (16-22 aprilie):

  • sambata 16 si duminica 17 aprilie: descoperirea orasului Iasi, prin prisma practicii Parkour si datorita unor materiale audiovizuale;
  • de luni 18 aprilie pana joi 21 aprilie – ateliere de descoperire: sprijiniti de catre practicanti romani, germani si franceza, participantii vor avea ocazia sa descopere practica Parkour intr-un mod ludic, in cadrul atelierelor de descoperire ce vor avea loc dimineata si dupa-amiaza;
  • joi 21 aprilie – proiectie cinematografica (Institutul Francez din Iasi): vor fi proiectate video-urile realizate la Bucuresti si lasi de catre participanti;
  • vineri 22 aprilie – ParkourDay Girl: ziua va fi dedicata promovarii practicii Parkour in randul fetelor si se va desfasura in cadrul unor ateliere de descoperire animate de catre practicante ale Parkour-ului.

Parkour Jam Iasi (23-24 aprilie) – Reuniune de mare amploare a tuturor practicantilor din Romania, Franta si Germania in Iasi. Acesta este cel mai important eveniment Parkour organizat in Romania.

   Parkour-ul este o practica individuala care consta intr-o deplasare eficienta efectuata doar prin propriile abilitatile motorii, in contexte urbane foarte variate. Este o tehnica care combina alergatul, saritul si escalada, puse in practica in functie de obstacolele intalnite. In ciuda faptului ca necesita o seriozitate deplina pentru a face fata antrenamentului fizic, aceasta practica se vrea ludica si lipsita de concurenta. Unul dintre obiectivele pe care si le propune Parkour-ul este acela de a-si proteja corpul si de a se antrena, pastrand totodata in minte aspectul utilitar al practicii. In cadrul acestei discipline, sunt prevazute inregistrari audiovizuale, care sunt efectuate prin intermediul unei camere amplasate pe casca participantilor.

   Pentru a urmari actualitatea evenimentului, va invitam sa accesati paginile de Facebook ale Parkour Alliance, Institutului Francez, Institutului Goethe.

Discutii pe Facebook
Nemira
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Carti deschise pentru minti deschise. A X-a editie a campaniei nationale „Te asteptam în librarie!” – 2018

Publicat

pe

Carti deschise pentru minti deschise - Te asteptam in librarie Herald

   De-a lungul celor zece editii derulate pâna în prezent,  campania Te asteptam în librarie a pornit de la ideea repozitionarii acestui centru cultural (libraria) ca un element activ în viata omului contemporan, încercând sa evidentieze rolul librarului ca formator de opinie si mediator cultural între editura si cititor.

   În perioada 1 august – 1 noiembrie 2018, Editura Herald împreuna cu librariile partenere, îti ofera sansa sa redescoperi importanta lecturii si modul în care cartile îti pot influenta evolutia prin intermediul ideilor, conceptelor si teoriilor transmise de catre cele mai importante personalitati ale istoriei, traditiilor si culturii universale.

   Carti deschise pentru minti deschise este invitatia noastra pentru a considera lectura ca un instrument de învatare, o sursa inepuizabila de idei, inspiratie si intelepciune. Pentru ca suntem împreuna în cautarea celor mai relevante raspunsuri la întrebarile fundamentale, am adus pe rafturile librariilor o colectie de 30 de lucrari inovatoare, care pot deschide în mintea ta noi perspective ale gândirii.

   Descopera acum doar în librarii, reducerea de 20% aplicata la titluri precum Spovedanie (Autobiografia) de Lev Tolstoi, Religie si stiinta de Bertrand Russell, Marea Trezire de Bodhidharma, Totem si tabu de Sigmund Freud, Eliberarea de cunoscut de Jiddu Krishnamurti, Pasi pe Cale de Inayat Khan, Cartea celor cinci cercuri (Go Rin no Shō) de Miyamoto Musashi, Duh si Contemplatie de Alan Watts.

   Fie ca esti în cautarea celor mai importante raspunsuri în paginile cartilor noastre, fie vrei sa petreci o ora de liniste departe de cotidian, nu uita ca în libarie poti gasi surse sigure si valoroase de cunoastere care te pun în acord cu tine însuti si te ajuta sa întelegi mai bine lumea din jurul tau.

Te asteptam în librarie!

Discutii pe Facebook
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

CONVERSION, colectia de foto-pictura a artistului Daniel Zlota, expusa la QREATOR

Publicat

pe

Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei pictura vernisaj

   Artistul Daniel Zlota îsi prezinta colectia CONVERSION, proiect inedit de pictura si colaj fotografic, la QREATOR BY IQOS. Cei interesati o pot vizita în perioada 21-28 iunie 2018.

   Colectia este realizata în colaborare cu 12 cunoscuti fotografi români: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile, Mihnea Turcu.

   ”Totul a plecat de la o idee inedita: sa îmbin pictura si colajul fotografic. Parea o nebunie, dar nu m-am lasat pâna nu am pus-o în practica. Conversion înseamna o reinterpretare a unor povesti surprinse de colegii fotografi, pe care le-am preluat, le-am prelucrat si am reusit sa le reintrepretez într-o maniera proprie, rezultatul fiind de fapt o noua poveste. Va invit sa o descoperiti” – artistul Daniel Zlota.

   ”Iata ca acum pictura si fotografia, doua lumi aparent diferite, se regasesc împeuna într-o sinergie, într-o comuniune adusa prin felul în care Daniel întelege sa le concilieze. Pe de o parte, vedem experienta fotografica prin care artistii s-au dedicat pasiunii lor de a explora lumea, iar pe de alta parte simtim pasiunea pictorului care redescopera lumea prin prisma proprie, cu ajutorul acestui suport de inspiratie pe care îl reprezinta fotografia. Rezulta ceva complet nou. Nu mai sunt nici fotografii, este pictura, dar parca nu e doar pictura, parca sunt lumi întrepatrunse ca într-un vis. Eu ma uit la ele si îmi pare ca ma simt ca într-un vis: exista decupaje, exista tranzitii, exista treceri, exista o contiguitate vizuala. Va invit sa le priviti cu grija, cu atentie, cu admiratie pentru artist, cu curiozitate pentru fotografi si cu încântare”, a declarat fotograful Vlad Eftenie, în cadrul vernisajului de la QREATOR.

Despre Daniel Zlota

   Prins între doua mari pasiuni, dupa mai multi ani de arhitectura, tânarul artist Daniel Zlota a hotarât sa se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimenteaza tehnici mixte, precum vopsea acrilica, acuarela, creionul, carbunele, pastel si colaj. O sursa de inspiratie o constrituie peisajele si temele marine ale pictorului si scenaristului Virgil Moise, dar si lucrarile artistilor internationali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrarile sale se regasesc în colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si România.

artistul Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei

artistul Daniel Zlota

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Mezzosoprana Emanuela Pascu invitata în spectacolul – Carmen – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei Carmen Bizet opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 1 iulie, ora 18:30 spectacolul Carmen de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera Carmen reprezinta un caz rar în lumea teatrului muzical. Daca în ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi împartite, în legatura cu Carmen, muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera. Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata în Franta, iar dupa introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis ca în zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.

   Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta în arena, la finalul careia nu exista învingatori, ci numai învinsi, starea continua de conflict fiind întretinuta de prestatia interpretilor, îndrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea în forta emotiile personajelor.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

septembrie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Trending

X