);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Parkour 2016

Publicat

pe

Parkour 2016

ARTISTII DEPLASARII IN MEDIUL URBAN SE PREGATESC DE O NOUA INTALNIRE IN ROMANIA in cadrul proiectului „Parkour 2016”

Comunicat de Presa

   Ca urmare a succesului inregistrat in cadrul editiei de anul trecut, Reborn Education Romania, Goethe-Institut din Bucuresti, Institutul Francez din Romania si Centrul Cultural German din Iasi demareaza o noua campanie Parkour. Acest proiect inedit, care se desfasoara exclusiv in mediul urban, va avea loc in perioada 9 – 24 aprilie in Romania si se va derula in trei etape. Prima parte a programului este prevazuta la Bucuresti, intre 9 si 15 aprilie, in timp ce a doua etapa se va petrece la Iasi, din 16 pana in 22 aprilie. Editia 2016 se va incheia in apoteoza, prin organizarea evenimentului de mare amploare „Parkour Jam” pentru al treilea an consecutiv, in weekend-ul din 23-24 aprilie, la Iasi.

   In cadrul acestei editii, evenimentul este pus sub semnul cooperarii internationale, dat fiind faptul ca Romania, Franta si Germania vor fi reprezentate de catre grupuri de practicanti Parkour. Intr-adevar, participantii vor beneficia de prezenta Traceurs.ro (asociatia de Parkour & Freerunning din Romania) si Reborn Education Romania – prima scoala de Parkour si de Freerunnig din Romania – inaugurata de catre Cristian Glovaschi si Justin Musina in anul 2011. De asemenea, scoala franceza Parkour Lyon va fi prezenta pentru a dezvolta si a promova aceasta disciplina, in timp ce colectivul german Parkour One, care cuprinde participanti germani, elvetieni, olandezi si italieni, va participa in ideea de a apara si de a difuza valorile Parkour-ului in intreaga lume.

Programul saptamanii din Bucuresti (9-15 aprilie):

  • sambata 9 si duminica 10 aprilie: descoperirea orasului Bucuresti, prin prisma practicii Parkour si realizarea unor materiale foto si video;
  • de luni 11 aprilie pana joi 14 aprilie – ateliere de descoperire (Piata Unirii, Parcul de la intersectia strazilor Aleea Dealul Mitropoliei si Bibescu Voda) sprijiniti de catre practicanti romani, germani si franceza, participantii vor avea ocazia sa descopere practica Parkour intr-un mod ludic, in cadrul atelierelor de descoperire ce vor avea loc dimineata, intre 11.00 si 13.00, precum si dupa-amiaza, in intervalul orar 14.00-16.00.
  • joi 14 aprilie, intre 17.00 si 19.00 – dezbatere despre parkour la cinema Elvira Popescu – bd. Dacia, nr. 77: proiectie de video-uri pentru a promova aceasta disciplina in randul artistilor, oficialilor, dar si publicului. Momentul de vizionare va fi urmat de o masa rotunda, in cadrul careia se va evoca istoria Parkour-ului, evolutia acestei practici, precum si filozofia pe care o promoveaza;
  • vineri 15 aprilie, intre 10.00 si 16.00 – performanta stradala (Piata Unirii, Parcul de la intersectia strazilor Aleea Dealul Mitropoliei ṣi Bibescu Voda): eveniment deschis publicului, in cadrul caruia participantii isi vor desfasura activitatile intr-un spatiu deschis.

Programul saptamanii din Iasi (16-22 aprilie):

  • sambata 16 si duminica 17 aprilie: descoperirea orasului Iasi, prin prisma practicii Parkour si datorita unor materiale audiovizuale;
  • de luni 18 aprilie pana joi 21 aprilie – ateliere de descoperire: sprijiniti de catre practicanti romani, germani si franceza, participantii vor avea ocazia sa descopere practica Parkour intr-un mod ludic, in cadrul atelierelor de descoperire ce vor avea loc dimineata si dupa-amiaza;
  • joi 21 aprilie – proiectie cinematografica (Institutul Francez din Iasi): vor fi proiectate video-urile realizate la Bucuresti si lasi de catre participanti;
  • vineri 22 aprilie – ParkourDay Girl: ziua va fi dedicata promovarii practicii Parkour in randul fetelor si se va desfasura in cadrul unor ateliere de descoperire animate de catre practicante ale Parkour-ului.

Parkour Jam Iasi (23-24 aprilie) – Reuniune de mare amploare a tuturor practicantilor din Romania, Franta si Germania in Iasi. Acesta este cel mai important eveniment Parkour organizat in Romania.

   Parkour-ul este o practica individuala care consta intr-o deplasare eficienta efectuata doar prin propriile abilitatile motorii, in contexte urbane foarte variate. Este o tehnica care combina alergatul, saritul si escalada, puse in practica in functie de obstacolele intalnite. In ciuda faptului ca necesita o seriozitate deplina pentru a face fata antrenamentului fizic, aceasta practica se vrea ludica si lipsita de concurenta. Unul dintre obiectivele pe care si le propune Parkour-ul este acela de a-si proteja corpul si de a se antrena, pastrand totodata in minte aspectul utilitar al practicii. In cadrul acestei discipline, sunt prevazute inregistrari audiovizuale, care sunt efectuate prin intermediul unei camere amplasate pe casca participantilor.

   Pentru a urmari actualitatea evenimentului, va invitam sa accesati paginile de Facebook ale Parkour Alliance, Institutului Francez, Institutului Goethe.

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

DESTINE. O serie de documentare biografice despre puterea de a reusi în viata

Publicat

pe

Raftul cu idei documentar Destine Cristiana Grigore

   Documentarul biografic DESTINE, difuzat în premiera nationala la KANAL D, în data de 2 decembrie 2018, la ora 13:00, prezinta incredibila poveste de viata a Cristianei Grigore, o tânara de etnie roma care a copilarit într-un mic sat din Olt, si care din dorinta de a-si depasi conditia si prin multa munca, a ajuns sa fie astazi cercetator în drepturile omului la Universitatea Columbia, din New York, Statele Unite ale Americii.

   Cristiana Grigore deschide, astfel, primul capitol dintr-o serie de filme inspirationale ce prezinta povestile unor oameni deosebiti care au triumfat în viata în ciuda faptului ca destinul nu parea sa le ofere vreo sansa.

   Filmat în stil cinematografic, în acest episod urmarim calatoria Cristianei catre Columbia University si noua ei viata în New York, aflam cum a plecat din România, într-o vara, ca student cu viza de Work &Travel, si cum America a fost tara unde ea a recunoscut pentru prima data ca este de etnie roma.

    „Ma gândesc la destin si, legat de chemarea pe care o ai tu pe lume, la oamenii pe care ajungi sa îi cunosti, poate de la celalalt capat al lumii, poate dintr-o alta clasa sociala. Si toate acestea au ceva magic, ceva ce e dincolo de tine. A vorbi despre identitatea mea roma si experientele care mi s-au întâmplat în State si în România face parte din destinul meu. Uneori ma gândesc oare cum am reusit sa fac toate lucrurile astea, cum am avut puterea sa trec prin multe situatii complicate…  E ca o forta, care uneori îti arata drumul”, povesteste Cristina Grigore.

   Care erau sansele ca aceasta fata, care îsi neaga radacinile, sa ajunga sa scrie pentru The New York Times? Aproape zero! Si, cu toate astea, Cristiana reuseste si este aici sa ne inspire pe toti, ca tot ce trebuie sa facem este sa credem în sansa noastra si sa nu ne abandonam drumul catre împlinirea visului, indiferent de piedicile aparute în cale.

    „Cristiana Grigore are o personalitate extrem de interesanta si are o poveste de viata care poate inspira orice tânar sa îsi urmeze visul. În documentarul <DESTINE> veti vedea cum o fetita, dintr-un sat de lânga Slatina, ajunge sa aiba propriul program la una dintre cele mai prestigioase universitati din Statele Unite ale Americii. Un adevarat exemplu de ambitie si perseverenta”, explica Cristina Dobritoiu si Titi Radoaie, regizorii acestui documentar.

 

   DESTINE face parte dintr-o serie de documentare care prezinta povestile unor români care au dovedit ca succesul poate fi obtinut în pofida celor mai dificile medii sociale si care vor fi difuzate în curând la Kanal D. Documentarul este o productie Oblique Media Film si Movie Production Entertainment, producatori Adela Vrînceanu Celebidachi, Titi Radoaie, Dan Iancau, Cristina Dobritoiu si este regizat de Cristina Dobritoiu si Titi Radoaie.

   Filmul este premiat international la LAIFFA – Los Angeles Independent Film Festival Awards, 2018, pentru Best First Time Filmaker: Adela Vrînceanu Celebidachi, Dan Iancau, Titi Radoaie, Cristina Dobritoiu si a primit OUTSTANDING ACHIEVEMENT AWARD CATEGORY WOMEN’S FILM &  FINALIS DEBUT FILMMAKER & Selectie oficiala & FINALIS DOCUMENTARY FILM & OUTSTANDING ACHIEVEMENT AWARD CATEGORY FILM ON WOMEN, la Calcutta International Cult Film Festival 2018.

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Opera Nationala Bucuresti prezinta – Românește -, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri

Publicat

pe

raftul cu idei Române?te concert Opera Nationala Marea Unire Centenar

Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 6 decembrie, ora 18:30,  evenimentul Românește, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri. Regia va purta semnatura Cristinei Costescu, la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ionut Pascu – invitat, evenimentul primei scene lirice a tarii fiind prezentat de catre Anca Banda.

Caracterizat prin unicitate si originalitate, concertul reuneste într-un spectacol alcatuit dintr-un repertoriu exclusiv românesc artisti români care au reprezentat de-a lungul timpului tara atât pe scena Operei Nationale Bucuresti, cât si pe marile scene ale lumii.

Pentru reconsiderarea rolului istoriei si a culturii nationale, lucrari celebre din creatia româneasca  vor fi interpretate pe scena Operei Nationale Bucuresti de nume sonore, în calitate de invitati avându-i pe Florina Hinsu Maris, Dinu Iancu Salajanu, Remus Alazaroae ,Vlad Mirita, Lacrimioara Cristescu, Carmen Topciu, Laura Eftimie, Asineta Raducan, Florin Maris Hinsu. Alaturi de artistii invitati, vor evolua si renumiti solisti ai casei, precum Marta Sandu, Simonida Lutescu, Stefan Ignat, Lucian Corchis, Iustinian Zetea si Alin Stoica. La pian solo va interpreta Ioana Maria Lupascu. Cu participarea All`s Choir si a Orchestrei Operei Nationale Bucuresti.

Pentru ca seara sa râmâna în amintirea publicului ca un eveniment unicat, un moment aparte dedicat baletului românesc îl va constitui interpretarea de catre Baletul Operei Nationale Bucuresti a  unui fragment din „Toaca” de Ion Maxim, într-o coregrafie ce poarta semnatura maestrului Ioan Tugearu. Mai mult, în foaierele Operei Nationale Bucuresti vor fi organizate doua expoziti permanente: „Centenar – 5 generatii. Expozitie de Arta Populara Bihoreana” si „Expozitie de Arta Populara din Arges si Muscel”.

Evenimentul Românește, Concert extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri face parte dintr-o serie de spectacole care marcheaza 100 de ani de la desavarsirea statului national român prin unirea provinciilor românesti cu România. Personalitati artistice, culturale si politice din toata tara vor fi în sala, prezenti la eveniment, ca martori ai unei pagini de istorie ce se va scrie cu aportul spectatorilor.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sau online, la http://tickets.operanb.ro

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

OEDIPE-ul lui Enescu, Spectacol dedicat Zilei Nationale a României, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Oedipe Enescu opera Raftul cu idei cultural

   Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 29 noiembrie, si sâmbata, 1 decembrie, ora 18:30 Oedipe de George Enescu – Spectacol dedicat Zilei Nationale a României, regia poarta semnatura Valentina Carrasco, decorurile au fost realizate de catre Blanca Aňón, costumele de catre Barbara Del Piano, video-ul de catre Esterina Zarrillo, iar lighting design-ul de catre Peter van Praet. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Maestru de cor Daniel Jinga, maestru de cor copii Smaranda Morgovan. Cu participarea Orchestrei, Corului si Ansamblului de Balet al Operei Nationale Bucuresti.

   „Îmi place aceasta idee – a lui Nietzsche – cum ca zeii sunt precum copiii care se joaca amuzati cu vietile noastre. Se implica pe ei însisi în acest joc, precum copiii când sunt concentrati asupra jocului, si se pot razgândi foarte repede, fara nicio explicatie. De aceea vietile noastre pot parea atât de haotice sau lipsite de sens câteodata: ele sunt rezultatul unui joc de copii, irational si proaspat. Cred ca Oedipe – ca noi toti – este o victima a acestui joc. Cumva, cred ca este o usurare faptul ca destinul nostru este în mâinile copiilor. Fara gravitate, fara frica. Doar joc”, a declarat Valentina Carrasco referitor la productia de pe scena Operei Nationale Bucuresti.

   Despre opera Oedipe, principala creatie nationala de gen si totodata singura care se regaseste în repertoriul mai multor teatre de prestigiu din lume, compozitorul George Enescu marturisea: „Nu mi se cuvine mie sa declar daca Oedipe este sau nu cea mai desavârsita dintre lucrarile mele. Tot ce pot spune este ca, dintre toate, îmi este cea mai draga. În primul rând, pentru ca m-a costat luni de munca si ani de neliniste. Apoi, pentru ca am pus în ea tot ce simteam, ce gândeam, în asa fel încât ma contopeam uneori cu eroul meu. Nimeni nu m-ar crede daca as spune în ce stare de exaltare eram gândindu-ma la Oedipe si compunând, nota cu nota, aceasta opera imensa”.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Nemira
Continua sa citesti

Calendar cultural

decembrie, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Secretul fericirii – din 19 oct. in cinema

Trending

X