Miercurile din Beciul cu talent

0
420
Miercurile din Beciul cu talent

Miercurile din Beciul cu talent

Comunicat de presa

   Dintotdeauna beciurile au fost locuri de retragere din calea intemperiilor. Uraganele, cutremurele si, mai nou, prostul gust desantat, i-au determinat pe oameni sa se ascunda in adancuri. Asa s-a nascut Beciul cu talent, gazduit cu generozitate de clubul Joint din str. Franceza nr 12. Ne ascundem aici de valul cu banalitati, trivialitati, platitudini si vulgaritati ce pare ca vrea sa puna stapanire pe noi.

   La adapostul intunericului si al racorii, in locurile destinate invechirii vinului, noi ne propunem sa ne innoim cu povesti faine, recitaluri si recitari, piese de teatru, discutii libere, toata gama de variatiuni pe tema conditiei umane si-a meandrelor ei. Practic e o agora subterana, unde ne adunam sa ne bucuram de un aer cultural, de o cafea buna sau un pahar de vin.

   Dar mai ales, sa ne bucuram unii de altii, de faptul ca impartasim un univers curat, nepoluat, un univers unde balenele nu mor fiindca s-a subtiat stratul de ozon si nu sunt vanate in plina strada. Da, am zis strada si nu ocean, ca avem si noi balenele noastre!

   Nu stim cat de departe va ajunge aceasta initiativa, nu stim cat de mult vom reusi sa ne coboram in adancuri, acolo unde se mai poate gasi apa curata si de unde, paradoxal sau nu, cerul se vede mai bine. Depinde de noi, si acest „noi” ii include atat pe cei care performeaza, cat si pe cei care privesc.

   Repertoriul nu e inca batut in cuie. Practic Beciul cu talent e deschis la orice forma de colaborare cu artisti de toate soiurile, atata timp cat se incadreaza in sfera bunului gust si a restrangerilor date de spatiu. Pot fi seri de teatru, de muzica camerala, seri de lieduri, recitaluri de poezie, vernisaje de expozitie, lansari de carte, orice forma de manifestare artistica ce se poate desfasura intr-un spatiu restrans si pentru un public restrans.

   Aceasta conditionare spatiala are avantaje. Mai putini la numar poate insemna mai mult la interes, calitate, emulatie, participare interioara. De aceea va rugam sa ne urmariti propunerile pe pagina de FB si sa dati un telefon inainte (la 0770 505 811) ca sa va anuntati prezenta, ca sa ne bucuram de ea in avans.

   Miercurea asta, care este prima si ultima coborare in Beciul cu talent din anul acesta, menita doar sa anunte scoborarile ce vor sa fie, sparge gheata Magda Catone. O va sparge cu umor, povesti care vor evoca marile personalitati ale teatrului si filmului romanesc, fie ele printre noi, sau trecute in teatrul timpului universal.

   Va fi o seara calda si placuta, asa cum trebuie sa fie orice seara dinaintea Craciunului, cand oamenii se aduna unii cu altii ca sa simta impreuna sarbatoarea.

   Sunati, veniti si va veseliti!

Discutii pe Facebook
Nemira

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.