Manuscrisul gasit la Accra – o dezamagire marca Coelho

0
1213
Manuscrisul gasit la Accra - Coelho - recenzie de carte

   Un grup de speriati – speriati de un iminent razboi pentru cucerirea Ierusalimului, anul de gratie 1099 – pun întrebari existentiale Înteleptului. Înteleptul raspunde fiecaruia, evident, ceea ce vrea sa auda fiecare, ca de-asta e Întelept!

Manuscrisul gasit la Accra - Coelho - recenzie de carte
Manuscrisul gasit la Accra, Paulo Coelho | recenzie de carte

   Si uite asa, avem o însiruire de sfaturi despre cum sa traiesti mai bine si mai în pace cu cei din jur si cu tine însuti. Este limpede ca sfaturile Înteleptului n-au fost urmate si n-au avut nici un efect. Pentru ca si dupa 915 ani lumea este la fel de speriata si de haotica.

   Manuscrisul gasit la Accra – un roman în care am gasit o sumedenie de truisme, fraze care, spuse de matusa Maricica, nu le-ar lua nimeni în seama. Dar daca au fost scrise de Coelho ele se vând ca pâinea calda.

   ”Greutate” este numele unei unelte vechi, creata doar ca sa ne ajute sa aflam cine suntem.” – Serios?! În joaca, daca înlocuiesc cuvântul “greutate” cu: demnitate, iubire, credinta, invidie etc. rezulta o fraza la fel de banala…

Credinta ne arata ca niciodata nu suntem singuri” – asta o poate spune orice credincios. Dar daca o spune Coelho ne trezim cu înca un best-seller pe cap…

   Manuscrisul gasit la Accra – de citit numai daca e singura carte pe care o ai.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.