Interstellar – cronica de film

1
734
INterstellar - cronica de film

Interstellar, sau cat de mici suntem, la propriu….

   S-a vorbit mult despre Interstellar la aparitia lui. S-a spus ca este foarte bun si greu l-am gasit online, intr-o prezentare decenta. Si cand l-am gasit, vad ca are aproape 3 ore – unde sunt filmele de alta data, epuizate in 90 de minute?!

   Lansarea lui in noiembrie 2014 a starnit o mare aglomeratie, iar dupa vizionare, spectatorii au fost convinsi ca va intra in clasamentul Oscar. N-a fost asa, chiar daca pe IMDB are o nota mare: 8,8. Cu sau fara premii, Interstellar e un film interesant. Mi-a placut si m-a fascinat. Marturisesc ca n-am inteles chiar tot din ce se intampla pe ecran –  fizica cuantica, o gaura neagra botezata Guadelupe, termeni tehnici, diagrame spatiu-timp, sisteme galactice si alte alea dificil de “digerat” mental. Iar “jonglarea” cu elementul “timp” este bulversanta – 20 minute in spatiul galactic echivaleaza cu o viata pe Pamant? Cum te poti impaca cu asa ceva?!

   Dar tocmai aceste aspecte il fac interesant si vedem, inca o data, cat de mici suntem la scara Universului.

Interstellar - cronica de film

   In film (poate si in real), ceea ce confera grandoare fiintei umane este iubirea. Asta il diferentiaza de tot restul Universului, oricat ar fi el de mare si destept…

   A patra si a cincea dimensiune? Cum poti pricepe asa ceva cand noi abia ne descurcam, impiedicat, in cele trei dimensiuni stiute?! Filmul este o combinatie fericita de SF si simtire profund umana, combinatie de pamant prafos al unei ferme cu viata banala si linistea inspaimantatoare a unor alte lumi.

   Filmul, asa lung, nu are nimic de umplutura si nici faze comerciale atat de des intalnite in productiile americane. Fara scene de amor ieftine, fara momente patetice, fara exagerari. Actorii joaca excelent, muzica si imaginile iti taie respiratia, povestea e captivanta. Ma mir ca n-a avut nici o nominalizare la Oscar 2015, pacat.

   Interstellar  – un film ce merita vazut. In distributie: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain si Michael Caine; regia: Christopher Nolan – regizorul care a realizat si: Memento, The prestige, Inception – remarcabile!

Discutii pe Facebook
Nemira

1 COMMENT

  1. Si mie mi-a placut mult, desi plecasem cu preconceptia ca ar fi un film SF in adevaratul sens al cuvantului. Din fericire, nu a fost deloc asa (eu nefiind un fan al genului).

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.