);
COnecteaza-te cu noi

Promotii si evenimente

Hamlet si noi, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa piesa lui W. Shakespeare

Publicat

pe

Hamlet Laboratorul de arta

   Laboratorul de Arta prezinta joi, 25 ianuarie orele 19.00, în incinta Centrului European Cultural si de Tineret pentru U.N.E.S.C.O. “Nicolae Balcescu” primul spectacol din seria a doua – “Hamlet si noi”, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa piesa lui W. Shakespeare

   Invitam iubitorii de teatru joi, 25 ianuarie, în incinta Centrului European Cultural si de Tineret pentru U.N.E.S.C.O. “Nicolae Balcescu” la primul spectacol din acest an – “Hamlet si noi”, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa piesa lui W. Shakespeare.

   Spectacolul este un manifest pentru arta si cultura si expune evolutia personajelor lui Shakespeare, oglinda actuala pentru societatea de astazi.

   În luna ianuarie are loc primul spectacol din acest an – “Hamlet si noi” – un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa celebra piesa a lui W. Shakespeare. Sensibila actrita Antoaneta Cojocaru îsi pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului si arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o maniera contemporana marile teme existentiale dezbatute în opera lui Shakespeare: dragostea, relatia cu autoritatea, familia, moartea, renasterea.

   Un Hamlet cu trairi intense si diverse, ce salasluieste fara îndoiala în sufletul fiecaruia dintre noi, indiferent de vârsta, statut social, pasiuni si interese.

   22 de actori – de la actori cu experienta implicati în fenomenul teatral actual, la cei mai valorosi studenti la UNATC, cât si profesionisti din alte domenii de activitate – îsi pun în “Hamlet si noi”, harul în slujba teatrului, “al carui rost dintru începuturi si pâna acum, a fost si este sa îi tina lumii oglinda în fata.” (W. Shakespeare).

   Evolutia fiecarui personaj în parte, de la începutul spectacolului si pâna la final, se transmite din spatiul numit conventional “scena”, în cealalta parte – a publicului, sub forma unei legaturi emotionale puternice, având ca subiect marile teme întâlnite la Shakespeare: iubire, tradarea, moartea, renasterea.

   Proiectul se bucura de participarea extraordinara a actorului Adrian Ciobanu, un nume mare în generatia actorilor de astazi, cu o vasta experienta în spate, recunoscut îndeosebi pentru talent, arta corporala si daruirea cu care intra în straiele fiecarui personaj interpretat.

   Începem aceasta noua serie de spectacole “Hamlet si noi” cu prima reprezentatie, joi, orele 19.00, în incinta Centrului European Cultural si de Tineret pentru U.N.E.S.C.O. “Nicolae Balcescu” (Str. 11 Iunie, nr. 41, Sector 4, Bucuresti). Costul unui bilet este de 20 RON. Biletele se gasesc pe https://www.iabilet.ro/bilete-hamlet-si-noi-31871/ sau în seara spectacolului, pe baza de rezervare în prealabil la numarul 0735190605/adresa tatiana@laboratoruldearta.ro.

  ”Antoaneta Cojocaru a creat spectacolul „Hamlet si noi“, în care spectatorul simte ca joaca pe parcursul celor trei ore, ca este unul dintre „noi“, ca nu exista un „ei“, ca nu are cum sa se sustraga lumii care se desfasoara în el, nu doar în fata lui. E un spectacol ametitor în care ai sentimentul ca fiecare este fiecare. De fapt, Antoaneta te pune în scena pe tine, spectatorule, ba nu, n-am zis bine fiindca tu esti actor, nu spectator. Si nu te-ntreaba, dar nici nu te forteaza, ci-ti deschide-n fata o scena ca un templu în care întâi intri si apoi îti dai seama ca ai intrat. Acest spectacol este dincolo de „îmi place“, de „nu-mi place“, acest spectacol te primeste în el fara sa te forteze, fara sa te invite explicit. Nu te cheama, pur si simplu ti se ofera. Iar tu intri, traiesti si te transformi din „eu“ în „noi“, întelegând cu inima, nu cu mintea cum se transforma lumea cu un om, doi, trei, treizeci, trei sute, trei mii, treizeci de mii, trei sute de mii, milioane….”.

 Ana Barton (scriitor)

   “Hamlet si noi” este un spectacol-laborator nascut din sensibilitatea extraordinara a actritei Antoaneta Cojocaru. Laboratorul acesta si-a propus sa fie o punte între trecut si viitor, trecând prin prezentul nostru atât de tulbure. O pledoarie pentru frumos.”Hamlet si noi ” a adus pe aceeasi scena douazeci si doi de actori (unii consacrati, ca Adrian Ciobanu, altii înca studentii, ba chiar si unii voluntari din societatea civila). E o adaptare a profunzimii lui Shakespeare la instrumentele complexe, la zi, ale artei spectacolului. E o minune ca toti acesti oameni au ramas împreuna, oferind din timpul lor unui proiect care s-a nascut doar din energia lor. E o minune, dar era o minune necesara. Acest Hamlet e un spectacol vast, cu proiectii video complexe, un spectacol în care muzica are rolul ei, iar coregrafiile sunt cu totul aparte. Un Hamlet fragil. Ca o vraja.” Andrei Craciun (Scriitor)

   “Mereu am sperat într-o lume mai buna si în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume noua, este cel mai aproape de aceste nazuinte. Cred cu tarie ca trebuie sa sadim ceva în societate, în special când nu ne este comod sa o facem. Si mai cred ca arta trebuie pretuita în societatea contemporana la valoarea ei: inestimabila. Multumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”. Antoaneta Cojocaru.

   Laboratorul de Arta este o organizatie non-guvernamentala tânara care are ca scop promovarea initiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzica, pictura, fotografie, literatura, film, design si alte arii artistice conexe, precum si crearea de experiente profunde de educare prin arta. Ne dorim sa cream un mediu în care oamenii sa se poata exprima prin arta într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge catre consum imediat.

Laboratorul de Arta HamletUn proiect Laboratorul de Arta, initiat cu sprijinul Ministerul Culturii.

Multumiri speciale lui Alexandru Oprean, Alexandru Darie si Mobexpert.

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Promotii si evenimente

Carti deschise pentru minti deschise. A X-a editie a campaniei nationale „Te asteptam în librarie!” – 2018

Publicat

pe

Carti deschise pentru minti deschise - Te asteptam in librarie Herald

   De-a lungul celor zece editii derulate pâna în prezent,  campania Te asteptam în librarie a pornit de la ideea repozitionarii acestui centru cultural (libraria) ca un element activ în viata omului contemporan, încercând sa evidentieze rolul librarului ca formator de opinie si mediator cultural între editura si cititor.

   În perioada 1 august – 1 noiembrie 2018, Editura Herald împreuna cu librariile partenere, îti ofera sansa sa redescoperi importanta lecturii si modul în care cartile îti pot influenta evolutia prin intermediul ideilor, conceptelor si teoriilor transmise de catre cele mai importante personalitati ale istoriei, traditiilor si culturii universale.

   Carti deschise pentru minti deschise este invitatia noastra pentru a considera lectura ca un instrument de învatare, o sursa inepuizabila de idei, inspiratie si intelepciune. Pentru ca suntem împreuna în cautarea celor mai relevante raspunsuri la întrebarile fundamentale, am adus pe rafturile librariilor o colectie de 30 de lucrari inovatoare, care pot deschide în mintea ta noi perspective ale gândirii.

   Descopera acum doar în librarii, reducerea de 20% aplicata la titluri precum Spovedanie (Autobiografia) de Lev Tolstoi, Religie si stiinta de Bertrand Russell, Marea Trezire de Bodhidharma, Totem si tabu de Sigmund Freud, Eliberarea de cunoscut de Jiddu Krishnamurti, Pasi pe Cale de Inayat Khan, Cartea celor cinci cercuri (Go Rin no Shō) de Miyamoto Musashi, Duh si Contemplatie de Alan Watts.

   Fie ca esti în cautarea celor mai importante raspunsuri în paginile cartilor noastre, fie vrei sa petreci o ora de liniste departe de cotidian, nu uita ca în libarie poti gasi surse sigure si valoroase de cunoastere care te pun în acord cu tine însuti si te ajuta sa întelegi mai bine lumea din jurul tau.

Te asteptam în librarie!

Discutii pe Facebook
Litera.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

CONVERSION, colectia de foto-pictura a artistului Daniel Zlota, expusa la QREATOR

Publicat

pe

Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei pictura vernisaj

   Artistul Daniel Zlota îsi prezinta colectia CONVERSION, proiect inedit de pictura si colaj fotografic, la QREATOR BY IQOS. Cei interesati o pot vizita în perioada 21-28 iunie 2018.

   Colectia este realizata în colaborare cu 12 cunoscuti fotografi români: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltan Marton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile, Mihnea Turcu.

   ”Totul a plecat de la o idee inedita: sa îmbin pictura si colajul fotografic. Parea o nebunie, dar nu m-am lasat pâna nu am pus-o în practica. Conversion înseamna o reinterpretare a unor povesti surprinse de colegii fotografi, pe care le-am preluat, le-am prelucrat si am reusit sa le reintrepretez într-o maniera proprie, rezultatul fiind de fapt o noua poveste. Va invit sa o descoperiti” – artistul Daniel Zlota.

   ”Iata ca acum pictura si fotografia, doua lumi aparent diferite, se regasesc împeuna într-o sinergie, într-o comuniune adusa prin felul în care Daniel întelege sa le concilieze. Pe de o parte, vedem experienta fotografica prin care artistii s-au dedicat pasiunii lor de a explora lumea, iar pe de alta parte simtim pasiunea pictorului care redescopera lumea prin prisma proprie, cu ajutorul acestui suport de inspiratie pe care îl reprezinta fotografia. Rezulta ceva complet nou. Nu mai sunt nici fotografii, este pictura, dar parca nu e doar pictura, parca sunt lumi întrepatrunse ca într-un vis. Eu ma uit la ele si îmi pare ca ma simt ca într-un vis: exista decupaje, exista tranzitii, exista treceri, exista o contiguitate vizuala. Va invit sa le priviti cu grija, cu atentie, cu admiratie pentru artist, cu curiozitate pentru fotografi si cu încântare”, a declarat fotograful Vlad Eftenie, în cadrul vernisajului de la QREATOR.

Despre Daniel Zlota

   Prins între doua mari pasiuni, dupa mai multi ani de arhitectura, tânarul artist Daniel Zlota a hotarât sa se dedice primei sale pasiuni, pictura. Daniel experimenteaza tehnici mixte, precum vopsea acrilica, acuarela, creionul, carbunele, pastel si colaj. O sursa de inspiratie o constrituie peisajele si temele marine ale pictorului si scenaristului Virgil Moise, dar si lucrarile artistilor internationali precum Castagnet, Zbugvic, Pekel etc. Lucrarile sale se regasesc în colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si România.

artistul Daniel Zlota Conversion Raftul cu idei

artistul Daniel Zlota

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Continua sa citesti

Promotii si evenimente

Mezzosoprana Emanuela Pascu invitata în spectacolul – Carmen – de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Publicat

pe

Raftul cu idei Carmen Bizet opera

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 1 iulie, ora 18:30 spectacolul Carmen de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Opera Carmen reprezinta un caz rar în lumea teatrului muzical. Daca în ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi împartite, în legatura cu Carmen, muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera. Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata în Franta, iar dupa introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis ca în zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.

   Întregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta în arena, la finalul careia nu exista învingatori, ci numai învinsi, starea continua de conflict fiind întretinuta de prestatia interpretilor, îndrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea în forta emotiile personajelor.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Emanuela Pascu în rolul Carmen.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
Libris.ro
Continua sa citesti

Calendar cultural

august, 2018

Filtreaza evenimente culturale

Niciun eveniment cultural

Facebook

Trending

X